|
Прекин на негативниот себе-разговор |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | |
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па да, напишав мисла... но се си има нешто претходно што и не е мисла... него тоа прашај ми ја терапевтката, она објаснуваше и беше нешто што држи вода, ама јас не знам баш да го образложам... така да ќе ме извините со испадов
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ama sosema si vo pravo Eksi, ima neshto(jas go vikam nishto) shto i predhodi na sekoja misla, ideja. Toa e Toa! Koe nema ime , forma, golemina - nikakov koncept! Изменето од viktorija123 - 26.Ноември.2011 во 15:47 |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа е нешто што не можам да го преточам во зборови... може некој што има поминато литература и барата со зборови.. но не и јас, барем не во оваа област.. не на оваа тема
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ma ne se sekiraj za "zborot" sekako ne se pogadja!
|
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pogotovo so mojov fond... ludilo...
Изменето од ekszi88 - 26.Ноември.2011 во 16:37 |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Taka e ekszi88, ima neshto shto prethodi na mislata.
I toa ne e samo onoa shto bilo pred da se rodime, tuku e i SEGA ! Sledi se kako mislish... imash misla, pa potoa, druga misla, pa treta... Posveti malu povekje vnimanie na toa ... imash misla, pa druga misla... a shto ima megju dvete misli ??? Megju dvete misli ima pauza. E toa e TOA ! Toa e onoa shto prethodi na mislata. Toa e onoa shto go spomnuvash i ti, koga velish deka pred da se rodish i da imash misli imalo neshto drugo. TOA drugo e postojano so tebe i toa e TOA, toa si ti vo "original", nekorumpirana so mislite koi vlechat koreni od indoktrinacijata koi si gi steknala od momentot na ragjanjeto preku tvoeto semejstvo, opshtestvoto, shkolstvoto, verata, tradicijata, obichaite, moralot, etikata, istorijata, chitanoto, slushnatoto... Vo toj procep megju mislite ti se povrzuvash so SEBE. potochno kazhano, ti si SEBE. Procepot e neverojtno kus, pa zatoa teshko se zabelezhuva bidejkji ne mu se obrakja vnimanie. A bidejkji ne mu se obrakja vnimanie umot go preskoknuva i odi vo svoeto neprekinato blobotenje, vo memorijata, vo nauchenite terkovi na razmisluvanje, logika, pretresuvanje na steknatite nachini na vrednuvanje, vo verata, moralot, etikata... i taka prodolzhuvame so svoeto mislenje i govoenje, vodeni od - Egoto, koe e umstven surogat za svesta (SEBE). A ako posvetime vnimanie na procepot megju mislite, koga umot e nepodvizhen, kje se vtemelime vo ovoj moment, vo SEGA i vo SEBE. Vo toj procep, vo umstven molk, Svesta koe e onoa SEBE, stanuva dovolno glasna za da bide zabelezhana od umot i da go nadglasa Egoto. Istovremeno toj procep e migot koga SEBE se konektira so UNIVERZALNOTO SEBE, so KOLEKTIVNATA SVEST, so EDNOBITIETO. Tokmu zatoa Egoto ne dozvoluva umot da bide miren i postojano go angazhira so neprekinato rabotenje okolu s'e i seshto shto e od Egovata vazhnost i vrednost. Toa e zatoa shto mirniot um dozvoluva glasnost na SVESTA, do eksponiranje na SEBE, do zhiveenje SEGA, a seto toa znachi UMIRANJE NA EGOTO ! |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Od tukashnite luge ima navistina sto da se nauci... fala ti Mesi sto mi go podobjasni seto ova. PReeska siov muabet mi bese kako senka, kako silueta vo magla, no sega pojasno ja gledam figurata duri i vo 3D.
|
|
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne se sekiraj, bi trebalo da bidit poarno.
A, ako se ushte ne ti e dobro, rechi si ''kje bidit poarno'', so to skoro cela rabota si ja zavrshil, samo ne zaboravaj edno DISHI DLABOKO |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
znachi:
da bide: -mu nema pomosh na forumov ,...ili ...ke se ''izvleche'' on? ....prashanjeto e toa! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ВОЗДУХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХ, МОЛАМ !
|
|
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
|
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
daj usteto, mesecinke...
|
|
Incredible Blue
|
|
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aj...psshhhhhhhhht....tivko...bez galama ve molam |
|
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
|
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...
ne ne' moli... sam sum... |
|
Incredible Blue
|
|
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се согласувам со тебе целосно. Но, би сакал да го имам твоето мислење за нешто што подолго време ме мачи. Не би сакал да отварам нова тема (би било премногу). Сметам дека сите луѓе се раѓаат со висока свест, но дека некој намерно или ненамерно ја "кине" кај луѓето. Имено, едно дете реално нема потреба на пр. да пуши, но влијанието посредно и непосредно е она кое му ја вметнува мислата дека пушењето е добро. Истото го мислам и за стереотипите (реална случка на улица, мало девојче некаде околу 5 години се шета со баба и, и детево коментира "Леле, улицава е Шиптарска", замисли мало дете). Ме интересира твоето мислење за ова. Јас сметам дека сите се раѓаме со висока свесност, но дека со во животот ја губиме од посредни и непосредни фактори. |
|
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |