|
Слушање |
Внеси реплика | страница <1 234 |
Автор | ||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ti mozhesh da bidesh i na pazar i pak da si svesen za tishinata. Povekje slushaj bez komentar.(za vakva tishina zboruvam) |
||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ма не сакам јас да ќутам, си се најдовме ние друштво дрдорки и супер ми е... а да, а инаку баш сакам да прочитам некоја добра книга, па за таа намена да си се зачленам во библиотека Тој некој друг свет од книгите ем ќе ме смири и одмори, ем ќе можам после тоа посконцентрирано да слушам.
Ооо, да... знам за што зборуваш.. и претпоставувам дека таа тишина е толку слатка.. да нема нешто да се буни: вака треба, така треба. Мада се изенадувам од себе, деновиве ми е некако така мирничко... или дека не сум наспана па мозоков е уморен или заради бронхопнеумонијава е у недостаток од кислород па истоштен ќути Изменето од ekszi88 - 24.Ноември.2011 во 10:29 |
||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Abe neshto kje upali i kje te zakjuti
|
||
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jas stvarno nemam pojma sto bi bilo toa.. da ne recam deka ponekogas zboram i vo son..
Inaku dobro de, pa ne sum do tolku beznadezen slucaj.. koga nekomu mu treba soslusuvanje jas molcam... a umot komentira kako treba da postapam ili nemam pojma so e... bitno e nekoj glas
|
||
viktorija123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ah toj komentator i si nema druga rabota osven da komentira postojano...
|
||
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
па шо да праи друго?
него нешо многу потивок е во последно време... ме загрижува
|
||
viktorija123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Drugo? nema drugo
A toa shto e potivok, koj e zagrizhen? povtorno toj mozhebi |
||
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sega ke idam da pojaduvam so edna osoba.. pa ima da udri posle analizi.. ke mu se najde rabota neso.. e tek togas ke imam za slusanje
|
||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13934 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
realizacija ., ....na sam sebe. vo kontrolirana sostojba., za da se slushne chovek sam sebe., pa posle ostanalite........... i P.S bez da gi prochitam prethodnite postovi., i dvete/ Изменето од pajser - 24.Ноември.2011 во 12:52 |
||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
||
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Целосно можам да слушам некого. Дури и три дена без прекин. И тоа активно и целосно да го разберам. Но, активно слушање, не подразбира само да седиш и да слушаш некого како говори, туку и донекаде да се биде учесник во неговата изјава, преку поставување на отворени прашања, прашања на кои можете да добиете било каков одговор освен "да" и "не". Тие започнуваат со зборовите :како, зошто, колку, кој, објаснете ми и слично.
Тие прашања треба да бидат кратки и концизни и да го остават соговорникот да ја шири темата. |
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Potpolno se slozuvam so tebe Php, toa e i ona sto go pravam so onoj koj ima potreba da zboruvam... ne e poentata da nametnam nesto svoe tuku covekot so svoi zborovi da go pretstavi ona sto e vnatre vo nego...
|
||
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Od kaj ti e ova a? a? a? Se zezam... |
||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kade da broime?
Kade da odzemame? Koga da se smeeme? Kako da placime? Plastika od prasanja...i uste poplasticen odgovor... NE BI SAKAL NIEDEN ELEMENT OD MOKTA DA BIDE SAM! |
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
E ne ti kazuvam
|
||
Внеси реплика | страница <1 234 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |