IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Слушање
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Слушање

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 234
Автор
Порака
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Статус: Офлајн
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2011 во 10:26
Originally posted by ekszi88 ekszi88 напиша:

Јас и да ти кажам право не знам како е да се биде во тишина... кога ќутам главата ми бучи и е стварно непријатно.. па затоа и сите ми викаат дека многу зборувамсреќа 

Ti mozhesh da bidesh i na pazar i pak da si svesen za tishinata. Povekje slushaj bez komentar.(za vakva tishina zboruvam)
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2011 во 10:27
Originally posted by емил емил напиша:

фати тогаш да грицкаш пуканки или чипс или едноставно читај книга.Тогаш нема како да говориш големо гушкањесреќа

Ма не сакам јас да ќутам, си се најдовме ние друштво дрдорки и супер ми е... а да, а инаку  баш сакам да прочитам некоја добра книга, па за таа намена да си се зачленам во библиотекасреќа Тој некој друг свет од книгите ем ќе ме смири и одмори, ем ќе можам после тоа посконцентрирано да слушам.

Originally posted by viktorija123 viktorija123 напиша:

Ti mozhesh da bidesh i na pazar i pak da si svesen za tishinata. Povekje slushaj bez komentar.(za vakva tishina zboruvam)

Ооо, да... знам за што зборуваш.. и претпоставувам дека таа тишина е толку слатка.. да нема нешто да се буни: вака треба, така треба. Мада се изенадувам од себе, деновиве ми е некако така мирничко... или дека не сум наспана па мозоков е уморен или заради бронхопнеумонијава е у недостаток од кислород па истоштен ќутисреќаплазење

Изменето од ekszi88 - 24.Ноември.2011 во 10:29
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2011 во 10:34
Abe neshto kje upali i kje te zakjuti
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2011 во 10:40
газење од смеење jas stvarno nemam pojma sto bi bilo toa.. da ne recam deka ponekogas zboram i vo son.. 

Inaku dobro de, pa ne sum do tolku beznadezen slucaj.. koga nekomu mu treba soslusuvanje jas molcam... a umot komentira kako treba da postapam ili nemam pojma so e... bitno e nekoj glasсреќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2011 во 10:44
Ah toj komentator i si nema druga rabota osven da komentira postojano...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2011 во 10:47
па шо да праи друго? голема насмевка

него нешо многу потивок е во последно време... ме загрижуваразмислување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2011 во 10:50
Drugo? nema drugo

A toa shto e potivok, koj e zagrizhen? povtorno toj mozhebi
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2011 во 10:52
Sega ke idam da pojaduvam so edna osoba.. pa ima da udri posle analizi.. ke mu se najde rabota neso.. e tek togas ke imam za slusanjeбла бла
Кон врв
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Поени: 13934
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2011 во 12:50
Originally posted by viktorija123 viktorija123 напиша:

Ideja?

realizacija .,   ....na sam sebe. vo kontrolirana sostojba.,   za da se slushne chovek sam sebe., pa posle ostanalite...........

i P.S    bez da gi prochitam prethodnite postovi.,    i dveteголемо гушкањеголемо гушкање/големо гушкањеголемо гушкање

Изменето од pajser - 24.Ноември.2011 во 12:52
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
Кон врв
pHp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2011
Локација: Rwanda
Поени: 1477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pHp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2011 во 13:29
Целосно можам да слушам некого. Дури и три дена без прекин. И тоа активно и целосно да го разберам. Но, активно слушање, не подразбира само да седиш и да слушаш некого како говори, туку и донекаде да се биде учесник во неговата изјава, преку поставување на отворени прашања, прашања на кои можете да добиете било каков одговор освен "да" и "не". Тие започнуваат со зборовите :како, зошто, колку, кој, објаснете ми и слично.
Тие прашања треба да бидат кратки и концизни и да го остават соговорникот да ја шири темата.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2011 во 15:07
Potpolno se slozuvam so tebe Php, toa e i ona sto go pravam so onoj koj ima potreba da zboruvam... ne e poentata da nametnam nesto svoe tuku covekot so svoi zborovi da go pretstavi ona sto e vnatre vo nego... 
Кон врв
pHp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2011
Локација: Rwanda
Поени: 1477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pHp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2011 во 15:46
Originally posted by ekszi88 ekszi88 напиша:

Potpolno se slozuvam so tebe Php, toa e i ona sto go pravam so onoj koj ima potreba da zboruvam... ne e poentata da nametnam nesto svoe tuku covekot so svoi zborovi da go pretstavi ona sto e vnatre vo nego... 

Od kaj ti e ova a? a? a? Se zezam...
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2011 во 22:55
Kade da broime?
Kade da odzemame?
Koga da se smeeme?
Kako da placime?

Plastika od prasanja...i uste poplasticen odgovor...

NE BI SAKAL NIEDEN ELEMENT OD MOKTA DA BIDE SAM!
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2011 во 01:23
Originally posted by pHp pHp напиша:

Od kaj ti e ova a? a? a? Se zezam...

E ne ti kazuvamголема насмевка
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 234
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.