IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Што ве прави ...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што ве прави ...

Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
Автор
Порака
Lithium Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 9407
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Што ве прави ...
    Испратена: 06.Ноември.2011 во 14:37

Форумџии, што е тоа што ве прави среќни, задоволни, исполнети во денешно време? Всушност, дали воопшто постои нешто такво и дали ( моментално ) нешто ви недостасува за да бидете посреќни?

You think you are perfect? Well, try walking on water...
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2011 во 14:41
Во последно време многу полесно менаџирам со незадоволството за разлика од порано кое што ми претставуваше секојдневие.

Што ме исполнува? Шаренилата, жонглирањето, комуникацијата со другите, хуморот, смеењето... и тоа што очигледно се повеќе си се прифаќам себеси и копам по себеси. Морам за сето ова да и се заблагодарам на мојата психотерапевтка и останатите луѓе кои ми помогнаа да дојдам до овој степен - да уживам во мигот. Некогаш ми се клизнува, но насочувајќи ја повеќе енергијата на што сакам наместо на не сакам ми донесе многу задоволство во животот и полесно враќање во сега и овде. Не смеам да го изоставам делот - слушање музика.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2011 во 15:45
ekszi88 , prekrasno e da se prochita ova od tebe.

Se sekjavam kakvi bea tvoite prvichni komentari i repliki na nashiov forum... i zabelezhuvam kakva si sega.

Jas gledam edna ubava pozitivna promena.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2011 во 15:56
И јас ја чувствувам таа промена тука во срцево. Силно е и е нешто што јас не можам да го доловам со искуцани букви или раскажувајќи му некому. Се надевам дека барем малку се провлекува духот во моите постови овде. Ова е нешто ново и многу силно за мене
Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2011 во 16:43

Jas povekje ne chekam, Neshto ili Nekoj da me napravi srekjna... Taa srekja si zaminuva, ne e stalna...

Mozhebi kje zvuchi chudno ama za srekjata ne e potrebno Nishto i Nikoj. Tochka

Nie sme srekjata. Togash, koj ili shto treba da me napravi srekjna.

Ona shto denes me usrekjuva(me pravi zadovolna) vekje ushte utre mozhe da me natazhi, neli??? Zadovolstvo - bolka - zadovolstvo - bolka...

Zhivotot koga se dozhivuva takov kakov shto E...a ne onaka kako Nie sakame ili Ne sakame - Nema problem!

Изменето од viktorija123 - 06.Ноември.2011 во 16:46
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2011 во 21:05
Nedostasuva,posakuva,saka...kakvo e toa sto seto toa moze da go ima?

Mozoceto ni...голема%20насмевка
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2011 во 10:45
Momentalno me napravi presrekna eden mnogu silen uvid (za mene). Se mi e interesno! Site raboti sto mi bea dosadni i nikakvi i ne za mene sega mi  e se prekrasno. Kako da doziveav nekakva integracija vo sebe. Cudesno mi e... Mi se vristi od energija. Sfakam deka i site tie padovi samo me dvizea napred, sega znam deka nitu ednas ne zastanav i deka nitu ednas ne se vrativ nazad... Od den na den e se porazlicno i toa me pravi srekna.. mnogu mnogu srekna.. osobeno koga ke vidam kolku se trudam za sebe iako toa znaci deka nekogas gresam... Se razbiram, prifakam, se sakam sebesi... среќа
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2011 во 10:55
Momentalno, site vie shto imate pishano na temava :)
ili mozhebi taka bev raspolozhen, seedno, site dosta iskreno zvuchite.
Shto me pravi srejken? Momentot najmnogu. Nauchiv da go cenam momentot i da zhiveam vo nego so site negovi slucuvanja.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2011 во 11:01
Ili mozebi izborot vo momentot? Zatoa sto vo dadeni momenti se osekam odvratno as hell! Jas celam kon toa da naucam da ziveam vo momentot so svesnost za izborite pred mene. Sto ke odberam da mislam, da pravam, da slusam itn. me pravi srekna ili ne. Denes svesno odbrav da se integriram.. no ne znam sto vo sledniot moment ke izleze od potsvesta i kolku ke bidam svesna za izborite.среќа
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2011 во 11:24
Ситници,мали нешта,фини гестови,нечиј конфорт во мое друштво се причини кои ме прават среќна.
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
pHp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2011
Локација: Rwanda
Поени: 1477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pHp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2011 во 11:36
Вродениот алтруизам, пишувањето, насмевката на моите внуци, длабоките разговори со моите пријатели, секако истражувањата на професионално поле, најмногу смеењето на децата, нивното советување и водење и моментот кога работиш со дадена личност и кога одкако ќе заврши се добро и среќно, таа особа кога ќе ме погледне во очи со оној сјај на искрена среќа и благодарност и радост

И токму тука лежи изворот на сите мои проблеми, ама колку и да се проблеми, тој поглед и таа среќа во очите , дишењето на другиот е момент за кој можеби и живеам
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2011 во 13:23
...sitnici!
....vistinata,...

....red i poredok,....да
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Поени: 13948
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2011 во 13:35
Originally posted by brza brza напиша:

...sitnici!
....vistinata,...

....red i poredok,....да

kako pogodi да od prva  a posebno redot i poredokot
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2011 во 15:38
zad cuvarite na redot i poredokot stojat centrite na mok sto plakaat lugje za "legalen reket" na rajata...a za rajata ili da gi obozuva ili da gi oponira...i toa za bez pariголема%20насмевка

Изменето од Joshua_Tree - 16.Ноември.2011 во 15:40
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.