![]() |
|
Добриот збор железна врата отвора |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 4> |
Автор | |
pHp ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 14.Ноември.2011 во 13:10 |
Оваа стара поговорка се однесува на љубезното однесување и културниот пристап и израз во изразувањето на дадени барања.
Денес, баш и не е така. Можеби за администрација и за бизнис развој, сите се културни и коректни во изјавите, но факт е дека пари и моќ ги отвораат вратите. На личносно ниво пак, да не разнежни некој, да ни даде поблаг пристап кон индивидуата, сепак се уште важи. Кога некој ќе ве пофали, ќе ви даде комплимент и едноставно е љубезен, малку сме попустливи кон него? Или пак не? |
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ...mozebi porano bilo taka,.... pred da ''dojdat'' parite ! zaedno so ''dobriot zbor''...dabome! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Незнам за Брза ,ама јас не паѓам на моќта наречена-пари.
Не,со пари не можеш да ја купиш мојата наклонетост,попустливост како сакате наречете ја,но убав збор и те како знае да го омекне и нај тврдокорното срце. Има ли некој што е имун на убаво однесување,убав збор? |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
...ehhh...brza...
...tukuu,...zavisi na koja ''visina'' ti e rabotnoto mesto, ...pa, shto ke go ''upali''...tvoeto ''raspolozenie''... ...nishto drugo ! ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Dobriot odnos sekogash vazhi megju lugeto.
No sekako, toj ne vazhi za prekrshuvanje zakoni i propisi. ![]() Изменето од Messenger - 14.Ноември.2011 во 16:10 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
gonzo ![]() Сениор ![]() ![]() Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Dabome...Para busi gde burgija nece... ![]() |
|
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
|
![]() |
|
pHp ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Абе јас имав многу убаво искуство у АВРМ. Имав нешто итно потребна работа, која мораше да се заврши за еден час. Гужва стандард и човек ако има работа 5 мин, ќе ја заврши за 5 години нели
![]() Арно ама, кога припарив на шалтерот, не знам зошто, ама некако ми излета комплимент за косата на службеничката (стара жена околу 55-60 години, ама стварно и беше ок косата). Женава не можеше да ја заврши работата за 5 мин, ама ми кажа зошто сум бил љубезен и фин, ете ќе ги тргнела моите документи на страна и ќе ми завршела работа за утре. Утре дента, уште рано сабајле ми беше завршена работата, за која обично се чека 3-4 недели ![]() И сега ново прашање си поставив, дали можеби до толкава срж ни има навлезено идејата дека парите се се, да сме заборавиле дека можеме само со коректен однос да си побараме нешто. Зарем тоа стана таква реткост денес? |
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
kombinacijata: Nasmevka, Suknja i Stikla
definitivno zelezna vrata otvara ![]() |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
![]() |
|
pajser ![]() Сениор ![]() ![]() kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13948 |
zaboravi...... podvezica.........
![]() |
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
![]() |
|
gonzo ![]() Сениор ![]() ![]() Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Samo dokolku vratarot ne e gej ( citaj pedercina) ili zena vo pms... Togas ce ti ja lupnat vratata pred nos , pa otvaranje zdravje... ![]() |
|
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
|
![]() |
|
evangeline ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6759 |
Za zal ziveeme vo edno eftino opshtestvo kade shto parite sekakvi vrati otvaraat, ne samo zelezni.
Velam eftino zatoa shto spored mene parite se sozdavaat i se troshat, sekoj moze da gi zaraboti i sekoj moze da gi potroshi. Ne sekoj e kulturen, ne sekoj moze i znae kako da upati kompliment. Sum bila vo mnogu situacii koi mi go nalagale bash ona pogore spomenatoto. Suknja, edno otkopchano kopchence od koshulata ( inaku uniforma ) i rabotata sum ja zavrshila za premnogu kratko vreme. A sum bila i vo situacija koga nishto ne pomagalo, pa sum chekala so nedeli ( zatoa shto pari za besplatnoto ne davam ). Ubaviot zbor za zal retko bil faktorot koj bi mi pomognal vo rabotata iako nesebichno delam komplimenti na sekoj shto navistina go zasluzil toa. |
|
![]() |
|
pajser ![]() Сениор ![]() ![]() kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13948 |
![]() |
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
![]() |
|
![]() ... a, ne pak zelezna! ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
vivi1 ![]() Сениор ![]() ![]() Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
toa e kako da imas vistinski kluc vo race |
|
vivi
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |