|
ЗОШТО? |
Внеси реплика | страница <1 2122232425 28> |
Автор | ||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зошто се враќам повторно назад? Што е ова што ми се случува? Јас не можам да поднесам ниту една борба повеќе. Телото, душата и умот и што се не ми се уморни. Некој ќе ме наречат болна, но нека ме нарече кој како сака, не ми е гајле мене за тоа воопшто, она што ми е битно, а никогаш не го разбрав е: ЗОШТО СИ ГО ПРАВАМ ОВА?????????????????????
|
||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nekomu cel zivot mu e ubavo da bide kako larva,nekomu da razvie krilja i da bide peperutka....nekomu ednostavno ne mu e gajle za toa!
|
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kolku shto povekje so sila se sprotivstavuvame na neshto, tolku toa povekje pritiska nazad na nas.
Ova e dobro poznatata "akcia" i "reakcija". Chovek treba da se otpushti... da mu se posveti samo na ova SEGA i da go ostavi ONOA od minatoto. I poleka rabotite kje pochnat da si doagjaat na svoeto mesto. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
te biva za poliiticki komesar,,,tamu nema filozofija
|
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Меси, се си во право што пиша... но некогаш не се работи само за обична состојба на расположението, ова е нешто што има длабоки корени и е нешто за кое треба работа со стручно лице... среќа посетувам и нештата се каде каде поинакви. Јас очекував силен трескот, но човекот учи така. Јас учам така. Преку обиди и грешки. |
||
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nema potreba od tolku prashuvanje ....zoshto....za neshto shto veke pominalo....
|
||
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не е така.. наједноставно во праксата. Не се кажува туку така НЕ на флешбекови, не се смирува туку така срцето кога почнува забрзано да чука, не се опуштаат мускулите тек така кога ќе почнат да се грчат ради анксиозноста или што и да е тоа по ѓаволите веќе... кога не што се случува а не знам што е... кога ме обзема силен коктел од емоции а не можам да ги препознаат, не е едноставно кога ми е отежнато дишењето. По милион пати вриштам во себе НЕ, НЕ, НЕ! Но тоа не функционира баш најдобро во тие моменти.
Изменето од ekszi88 - 12.Ноември.2011 во 22:33 |
||
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
veuvam deka ne e lesno..no isto veruvam.... deka ti imash sila da se soochish so svoite senki
|
||
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Вербата е онаа сила која всушност ме движи.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Potpolno si vo pravo! Sekogash istoto go velam i jas - lugjeto treba da baraat struchna pomosh od psiholozi i psihijatri. Patem, kje ja iskoristam prilikava da posocham ushte edna rabota... lugjeto sekogash sakaat da se naogjaat vo familijarna ( poznata ) sostojba, pa duri i ako taa ne im e dobra. Zatoa mnogu chesto, koga ednash kje bidat izvlecheni od tamu, tie po inercia i od strav od novoto i nepoznatatoto znaat povtorno da se vratat onamu kade shto im e poznatio i kade se chuvstvuvaat povekje "doma" otkolku vo novoto podobroto, no i nepoznatoto. Nepoznatoto znae da plashi povekje od staroto i loshoto. Изменето од Messenger - 12.Ноември.2011 во 23:31 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кај мене реченицата пред да се впуштам во новото гласи: Ти душо не го заслужуваш тоа. Премногу деструктивни пораки ми се мотаат во пустава глава. Кога требало да се сади семето на позитивните гледишта мене ме израснаа со многу насилство и злоупотреба... и навистина наоѓам потешкотии да се препуштам на новото... без разлика колку и да е добро јас наоѓам потешкотии да верувам дека нешто може да биде толку добро.
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
E ta e navistina destruktivno... no dobro e shto pochnuvash da se sledish i da voochuvash kako mislish, kako se odnesuvash i kade greshish.
Toa e dobar pochetok. Sledniot chekor kje bide implementiranje na korekciite. |
||
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ima mnogu destruktivni raboti... samo znam deka vecerva ne mozam da prestanam da si go postavuvam prasanjeto zosto zatoa sto se razocarav najmnogu na svet... od sebesi. A si vetiv !
|
||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13922 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
najlesno da prashash .,.....zoshto...,... a ushte poteshko ..,.... da kazhesh..... zatoa.....
|
||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
||
Внеси реплика | страница <1 2122232425 28> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |