IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Припадник на МВР претепа момче до смрт
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Припадник на МВР претепа момче до смрт

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2122232425 29>
Автор
Порака
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2011 во 20:02
Originally posted by zenmaster zenmaster напиша:

Мене ми е шубе оти се засмејуваш на овака сериозни теми ама од друга страна па кој сум јас да судам за нечиј настран хумор .

п.с. Денес имаше судење , Спасов рекол дека не го убил Нешковски а и сведок кажал дека убиецот бил повисок од Спасов и со црна коса и тетоважа на едно рамо....

И за шубе е тага
Прочитав ама не прочитав внимателно и не помислив дека имасликта која е ептен вознемирувачкатага. Која ли душа човечка може да удира на дете вака? А која ли душа човечка може да лаже во име на некаква вистина?

ВОЗНЕМИРУВАЧКА СОДРЖИНА!!! Семејството: Овој Мартин ли не бил тепан?!

Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2011 во 17:06
Пред малку заслушнав на вести дека само еден сведок дал прецизен одговор. Сите други де не го виделе, де од зад грб, де тепачот бил повисок ...
Којзнае, како тргнала работава, не ќе е на одмет да се следи ситуацијата со тој сведок. Мислам после некое извесно време. Да не загине во некоја сообраќајка или несреќен случај или од напад на некој непознат сторител...
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2011 во 18:37
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Во контекст на ова (што вели Myway), што носи секундата неможе цел живот, ми текна за еден настан кој се случи во далечната ’81 (или беше ’82 незнам точно)....

Ти Златник си бил старо комуњарче, јас тогаш имав 1 годинка... голема%20насмевкада ... комуњарче во зародиш. трепкање

ОНТОПИК: За вакво гнасно дело обвинетиот би требало да добие доживотен затвор. тага
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2011 во 19:21
Ќе го кркне доживотен ко поп сарма, штета што нема смртни казни повеќе.
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2011 во 19:26
Originally posted by Zeksi71 Zeksi71 напиша:

Доколку досудиш смртна казна ќе му ги скратиш понатамошните маки.
Доколку се докаже дека е виновен, само доживотен затвор без право на помилување!
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2011 во 13:31
Не сме судии, но очигледно е дека се работи за убиство со умисла. Сигурен сум дека кај нас нема смртна казна за такво дело. Незнам за доживотен затвор (мислам дека нема), но во секој случај, треба да му се изрече најстрога казна, која знам дека е 25 години. Ама да биде без право на помилување. (ако има таква опција)

оф топик!
Originally posted by LiDivio LiDivio напиша:

... ми текна за еден настан кој се случи во далечната ’81 (или беше ’82 незнам точно)....

Ти Златник си бил старо комуњарче, јас тогаш имав 1 годинка... голема%20насмевкада ... комуњарче во зародиш. трепкање

Да беее јас комуњарче!голема%20насмевка Да речеш старо комуњариштеее ... плазење

Р.Ѕ.
Леле, знам. Повторно ќе ме/не’ обвинат дека се зезаме на оваа сериозна тема.
Еве, се извинувам на сите!не%20вреден

Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2011 во 01:42
Originally posted by Zeksi71 Zeksi71 напиша:

..штета што апелација ќе го врати предметот назад!
...како што бива КАЈ НАС,обвинителството ЌЕ НЕМА ДОВОЛНО ДОКАЗИ,а ќе има ГОЛЕМИ ПРОПУСТИ ВО ПРЕДИСТРАЖНАТА ПОСТАПКА ЗА УТВРДУВАЊЕ НА ВИНАТА ЗА СТОРЕНОТО ДЕЛО..

ете тоа се придобивките на денешново судство од реформите во СТОИ ЕДЕН ЧЕКОР.

п.с.ДА НЕ ТЕ ФАТИ ОБЛАКОТ....
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2011 во 11:50

ццццц....Се само експерти по Кривично право и Кривична постапка....а никој нема две чисти од тоа, само важно е да се тресат зелени....не

Алоооо...сте слушнале ли за Презумпција на невиност бре луѓе...односно за правилото дека : Никој не е виновен додека не се докаже спротивното....е тогаш може да повикувате и на смртна казна и на гиљотина и на бесилка...се дотогаш тој  е само обвинет во постапка што е некаде на почеток....
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2011 во 12:11
Originally posted by LiDivio LiDivio напиша:

Во контекст на ова (што вели Myway), што носи секундата неможе цел живот, ми текна за еден настан кој се случи во далечната ’81 (или беше ’82 незнам точно)....

ОНТОПИК: За вакво гнасно дело обвинетиот би требало да добие доживотен затвор. тага

ако било 82 јас сум имала само неколку месециголема%20насмевка

За темата.....не би сакала да бранам никој, напротив треба да се казни сторителот на кривичното дело, но како што вели нинџа додека не се докаже Не е виновен..А и ако некој предходно веќе го имал истепано момчето..треба и тој да сноси одговорност, а не само Спасов...И ова ич не ми стои на убиство со умисла како што се умислуваат некои во подолунаведените текстови....

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
annaja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Април.2010
Поени: 531
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај annaja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2011 во 12:18
Најново,сведоците ги буни брадата на Спасов!!!!????
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2011 во 13:43
Originally posted by MyWay MyWay напиша:

... не би сакала да бранам никој, напротив треба да се казни сторителот на кривичното дело, но како што вели нинџа додека не се докаже Не е виновен..А и ако некој предходно веќе го имал истепано момчето..треба и тој да сноси одговорност, а не само Спасов...И ова ич не ми стои на убиство со умисла како што се умислуваат некои во подолунаведените текстови....

Се согласувам со ставот за пресумпција на невиност, ако овој настан се случел во некое пусто, тесно и темно сокаче, па со сигурност неможе да се утврди кој е сторителот. Но, овде се работи за настан кој се одиграл на среде бел ден, на плоштад во центар на град, пред очите на толпа луѓе.
Е сега, дали сведоците ќе имаат храброст да кажат како навистина било, или ќе се двоумат дали бил со брада или не, дали бил висок или низок, дали го виделе само од зад грб ... останува да се види.
Само, да не испадне и ова како во народната приказна - кога навечер јадеш грав, ти се причинуваат некои работи (таа приказна со неверната жена и итрата баба)!

Во однос на тоа дали било со умисла или не.
Ако некој (од само нему разбирливи причини) те удри еднаш, два пати (или ајде да речеме и три пати) со цел да паднеш, за да те понижи, за да те опомене или за да ја искаже својата надмоќ - тоа е ќотек. Но ако некој безброј пати безмилосно удира некого (и тоа во глава и по други витални органи), по што овој умира, е тоа е веќе со намера да го убие. Сигурно обвинетиот (или обвинетите, ако ги има повеќе) не ја држел тупаницата испружена, а жртвата неколку пати налетала на неа и самиот се отепал.не
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2011 во 16:45
„Бегај, мали, да не те снајде и тебе истото!“ 

Очевидец пред судот кажа дека разговарал со насилникот кој го тепал Мартин Нешкоски, но не беше сигурен дали е тоа „тигарот“ Спасов.

Пред Судечкиот совет прв се појави очевидецот Александар М. и тој посведочи дека видел лице, кое на себе имало светло-сини панталони, бела маица и тетоважа на левата рака, како го удира Нешкоски.

„Бев искачен на една платформа и ја следев манифестацијата ’Баскерфест’. Од тоа место имав добар видик на се' она што се случуваше на манифестацијата, но видов и тоа како едно лице го удира со тупаници сега покониот, а го удираше и со нога. Сега не можам со сигурност да кажам дали е тоа ова лице кое што е сега обвинето, бодејќи овој носи брада и има коса, а тој што тепаше беше гологлав и избричен“, рече очевидецот и дополни: „Кога се доближив видов како го дига момчето и потоа го удира од земја. Тогаш дојде до вербален конфликт меѓу нас. Јас му реков дека немаат право да тепааат кога сакаат и каде сакаат, а тој ми рече: ’Бегај, мали, да не те снајде и тебе истото!’“

И овој сведок потврди дека непознатиот го прскал со вода сега покојниот откако Мартин, но дека тој не давал знаци на живот

..................................................итн.................

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2011 во 17:23
Tetoviranata leva raka ke go oddade obvinetiot.

Sudijata treba samo da pobara ovoj da ja pokazhe rakata i ako taa ne e tetovirana ili ako nema obid za brishenje na tetovazha, togash chovekot nevin.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2011 во 17:28
И јас тоа велам. Ако е веќе има тетоважа, не мора да значи дека е баш обвинетиот.

Но, доколку нема ќе треба да го ослободат. А ако го ослободат можеш ли да замислиш што ќе стане?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2122232425 29>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.