|
Iron Maiden |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
размисли пред да напишеш глупост
|
Phantomlord
Сениор ThrasheR Регистриран: 11.Септември.2008 Локација: Битола Статус: Офлајн Поени: 434 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Исто и јас прва песна што ја имам од Maiden слушнато. Иначе не знам што да кажам за кралевите на хеви металот. Од почетокот до денешен ден they kick ass :) |
\m/>.<\m/ Thrash' till death \m/>.<\m/
|
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Anarchy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A Matter of Life and Death (прашање на животот и смртта) е четиринаесетти студиски албум на англискиот хеви метал бенд Iron Maiden. Беше издаден на 25 август 2006 година во Италија и во Финска, на 28 август во целиот свет, и 5 септември 2006 година во САД, Канада и Јапонија. Тоа е првиот хеви метал албум кој дебитира на 4-то место во Индија, и стигна до 2-ро место на индиските листи. Тоа е исто така еден од ретките рок / метал албуми кои стигнале до платинест тираж во Индија. Тоа е првиот албум во повеќе од 30 годишната кариера на Iron Maiden да влезат во САД билборд топ листите на најдобрите 10 во, и третиот албум, каде што Стив Харис имаше удел во пишувањето или музиката на секоја песна. Овој албум достигна успех во многу други земји. Иако албумот не е концепт албум, војната и религијата се повторуваат во темите и стиховите во текот на албум, како и во дела на албумот. Насловот е, исто така, поврзан со војна, кој го дели името со филм од 1946 год. чија примарна цел е Втората светска војна и Royal Air Force пилот, иако пејачот Брус Дикинсон изјави дека насловот и темно лирските теми дојдоа делумно од детството на искуства на членовите на бендот додека растеле во ерата на Студената војна, кога доживеале заеднички стравувањата од непосредни уништувања и војни. Бендот, се уште е во ист состав како и во нивните претходни два студиски албуми. Почнато е со пишување на песните на крајот на 2005 година, по нивните енормно многу успешни настапи во САД и во Европа. Со цел да се обезбеди повеќе "во живо" звук, албумот не е мастеризиран. Продуцент Кевин Ширли изјавил: "Тоа значи дека слушателите ќе го слушнат новиот албум токму онака како што звучеше во студио, без додаток на EQ, компресија, аналогни проширување, итн, и морам да кажам, јас сум прилично среќен со крајниот резултат. " Можеби и затоа овај албум ми е еден од најомилените на Iron Maiden, и еден малкуте чии што сите песни ми се допаѓаат. Еве ги песните од гореспоменатиот албум:
Изменето од Anarchy - 06.Јуни.2010 во 20:29 |
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да не знаеш кој од членовите на Мејден е историчар?
Мислам дека е Харис, оттаму и многуте песни поврзани со историски настани, митологија, историја, војсководци... Инаку омилен албум ми е "No prayer for the dying", многу е мрачен, не е толку епски како другите... Изменето од LiDivio - 07.Јуни.2010 во 12:21 |
Anarchy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мислам дека беше Steve Harris, ама не сум сигурен. А овај Bruce Dickinson е пилот.
|
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што мислиш, зошто после албумот "Fear of the dark" нагло опаѓа квалитетот на песните на Мејден? Мене ми се чини како ,,со сила,, да ги прават албумите, заради квантитет. Дали е тоа недостиг на инспирација или другите албуми се толку добри што ни еден од новиве не може да ги надмине?
ПС. Последниот го немам темелно преслушано, само онака површно, може тој да ја врати славата... Изменето од LiDivio - 07.Јуни.2010 во 12:27 |
Anarchy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кажи ми како мислиш дека опаѓа квалитетот? Што недостига? После "Fear of the dark", го издаваат "The X Factor" албумот, на кој не пее Дикинсон, туку Blaze Bayley, кој има помали вокални способности од Дикинсон. Ќе се сложам дека "The X Factor" не ги исполнува очекувањата и е еден од послабите албуми на Iron Maiden. До некаде дека пее Блејз, до некаде и дека песните се такви какви што се, мене нема песна од тој албум што ми се допаѓа. Ама со следните албуми "Virtual XI" - на овој се уште пее Блејз, од 8 песни, според мене промаршени им се само 2. После овие албуми се враќа Дикинсон, се издаваат "Brave new world" и "Dance of the death" - омилените мои албуми, нема ниту една утка во овие два албуми. |
Anarchy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Инаку, летово треба да излезе новиот албун на "фатенковциве", не можам да го дочекам да слушнам што напраиле.
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Beauty fades, dumb is forever
|
Anarchy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Последниот албум што го издадоа A Matter Of Life And Death, пред да го слушнам очекував дека ќе биде бледно издание, ама многу изненадија, а голем плус беше и тоа што албумот не беше мастеризиран. Мислам дека прочитав некаде (ме мрзи сега да барам пак), дека и наредниот албум ќе биде исто како во "живо" да го слушаме.
|
Anarchy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Албумот ќе се вика The Final Pointer, би требало да има 10 песни,
ако во меѓувреме не направат некои измени. Треба да излезе на 16 Август.
THE FINAL FRONTIER 1. Satellite 15....The Final Frontier (8:40) 2. El Dorado (6:49) 3. Mother Of Mercy (5:20) 4. Coming Home (5:52) 5. The Alchemist (4:29) 6. Isle Of Avalon (9:06) 7. Starblind (7:48) 8. The Talisman (9:03) 9. The Man Who Would Be King (8:28) 10. When The Wild Wind Blows (10:59) |
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Времиња...Многу ретко сега ги пуштам...
А кога ќе ми текне сум трчал во Поп Топ или така нешто беше во Скопјанка за секој нов албум на КАСЕТА бреееееее еј кои времиња биле Нешто што тогаш многу ми се допшаѓаше,а и сега лепи на уво |
Phantomlord
Сениор ThrasheR Регистриран: 11.Септември.2008 Локација: Битола Статус: Офлајн Поени: 434 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Колку шо ме служи помнењето, знам дека бендот би требало следната година да влезе пак во студио да снима нов албум. Иако, сите мислеа дека The Final Frontier ќе биди последниот албум на Iron Maiden, членовите на бендот рекоја дека нема да ја завршат кариерата со 15 студиски албуми.
|
\m/>.<\m/ Thrash' till death \m/>.<\m/
|
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |