IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - ФИВ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ФИВ

Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
Автор
Порака
ptr Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Мај.2009
Статус: Офлајн
Поени: 24
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ptr Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: ФИВ
    Испратена: 01.Ноември.2011 во 15:18
Пријателки и пријатели, се поретко отворам овде и уште поретко постирам фотки, а има такви како мене многу, но од разбирливи причини прашувам (гледате што се случува), дали има некоја надеж за ФИВ, нели е навистина време да се направат некои промени, на пример укинување на бодовите, а воведување на некои ситни новини, со цел да се добие малку полабава и поведра атмосфера. Да би прекинале навредите и ловот на поени, а малку посериозно да се пристапи кон фотографијата. Добро, звучи малку како клише или што знам јас, но сепак, мислам дека би вредело да се поврати малку сјајот на сајтов, па ете рековме, со малку нов лик и правила, но барем кога некој ќе ѕирне тука, да види малку поквалитетни фотографии. Ајде, можеби да подразмислам, нема да го постирам ова, затоа да скратам и побрзам :-) но баш ми дојде така нешто да кажам кога после некое време неотворање, се понадевав дека ќе видам нешто интересно, се разочарав пак :-(
Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2011 во 15:37
Chlenstvoto e onoa shto go pravi ovoj sajt.

Vo chlenstvoto spagjash i ti.

Ako sakame nekakvi promeni togash treba lichno da zememe aktivno uchestvo vo onoj pravec koj smetame deka e pozitiven , a ne samo da ochekuvame nekoj drug toa da go pravi toa za nas.

Ajde ednash da pokazheme shto mozheme nie da storime za sajtot, a ne samo da barame od nego shto mozhe toj da stori za nas. Ovde nema lugje plateni da ne zabavuvaat vo momentot koga kje se logirame. Nie sme tie koi sme istovremeno i zabavuvachi i zabavuvani.

A toa znachi deka sekoj treba da go dade prvin svojot del pred da pobara od drugite da go storat toa istoto za nego.

Se razbira, kako shto spomna i ti, bez navredi, bez komentiranje za komentatorite i bez ismejuvanja, tuku so respekt i pochit kon ostanatite chlenovi, onaka kako shto sakame i tie da se odnesuvaat kon nas.

Mnogu ednostavno, neli?

Кон врв
ptr Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Мај.2009
Поени: 24
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ptr Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2011 во 17:18
Секако, секоја промена започнува од мене самиот, така е, само пак некако нема тука конкретно решение баш за во дадениов случај. Не знам како функционира, па зарем е сам на себе оставен сајтов? Јас што можам да сторам. Да постирам фотки, да се трудам да бидат што подобри и да молам по останатите членови да се вклучат поактивно и тие. Верувајте дека каков-таков е ФИВ, нешто што поднаучив, го поднаучив тука. Само, не станува збор за мене, знаеш со што фоткам јас и колку јас можам да дадам придонес. Еве, ветувам, ќе си бидам примерен ученик, ама недостасуваат онакви со поголеми "топки" фотографи.   
И промена некоја, во смисла на некои правила, како што спомнав, административни новитети, така да ги наречеме.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2011 во 19:14
Ti samo uchestvuvaj vo sajtov i so svojot pridones iniciraj reakcija od chlenovite.

Inaku, kolku shto mi e poznato, novoto ruvo na sajtov e vekje oformeno i sega se naogja vo faza na testiranje i fino podesuvanje.
Кон врв
de-mak Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2011
Локација: Macedonia
Поени: 55
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај de-mak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2011 во 19:26
Originally posted by Zoran K Zoran K напиша:

...

Inaku, kolku shto mi e poznato, novoto ruvo na sajtov e vekje oformeno i sega se naogja vo faza na testiranje i fino podesuvanje.

Уште пред неколку години имаше одговор на тоа (обновување на порталот за фотографија со подобрен систем на преглед и организација...) дека е во изработка и завршна фаза...

Се додека не се постават “полицајци“ страната ќе биде таква каква е...
Кон врв
сашо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Декември.2006
Поени: 538
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај сашо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2011 во 14:54
se e toa "qrac na biciklu"... begaj od toa mocuriste
objektiv pred aparat, subjektiv pozadi
Кон врв
pecok Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Поени: 300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pecok Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2011 во 20:40
Луѓе. Значи да се види колкави морони и колку злобни се луѓево многу е лесно. На пример, на идивиди фото порталот си објавувам јас слики под мое име и презиме. И слабо прегледи, слабо преземања. И си викам чекај да пробам со финта една (објавување слики без име и презиме, анонимно објавување со тоа што името се појавува дури за 4 дена) и веднаш се гледа со која моронштина и злоба си иам работа. Значи а објавам слика анонимно за неполн ден преку 100 прегледи, преземања, отцени добри добивам, а објавам слика под мое име ништо од прегледи, преземања, отцени. Ете тоа ви е хуманост драги. Проверено! Поздрав до сите фотографи морони на идивиди. Баш е добра ова финтава.

Така да, не е до идивиди порталот, туку до глупавоста и злобата на луѓето. Што и да се направи, поправи на порталот нема ништо да се измени се додека луѓето што го посетуваат, барем мнозинството од луѓето, се морончиња полни со злоба и завист.

И да, фала на селективноста, знајте дека фотографијата е срање денес од луѓе како вас!

Чао, пријатно!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pecok Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2011 во 20:46
Е да, и фала што самите си докажувате дека сте се она што ве сметам дека сте.

Така да како што гледате вие сте одговорни за состојбата на фотографијата и фотографскиот портал. Само продолжете така. Земете активно учество во уништување на се што е добро и глумете добри момци и дечки. Само кога ви се враќа тоа по глава немој да викате Пецо е крив, побарајте си ја вината во вашата глупавост.

Чао, пријатно!

Изменето од pecok - 06.Ноември.2011 во 20:50
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pecok Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2011 во 20:56
Најсмешно во цела приказна е што пола фотоидивиди сега користи мои, хм, техники на фотографирање. И затоа што квази-фотографите научија едно чудо работи од мене „аматерот“ сега не сакаат да гледаат, преземаат, отценуваат слики потпишани од мене, ама кога не знаат дека се мои тогаш може. Победа на моронштината. не ни очекував нешто поинаку.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pecok Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2011 во 21:26
Just try, if you can, next time when you shoot a photo to shoot one that isn't influenced by me. Idiots!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pecok Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2011 во 00:04
BTW, nice way to say thanks. Thanks for that. That's why it works like sh*t. And then you complain, ohhh, the site doesn't work, ratting are like sh*t, everything sucks. Well, congratulation. You made it like that!

Yeah, thanks a lot!

http://www.youtube.com/watch?v=Nm-1xvWibt0

Изменето од pecok - 07.Ноември.2011 во 00:08
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2011 во 17:01
Originally posted by de-mak de-mak напиша:

Originally posted by Zoran K Zoran K напиша:

...

Уште пред неколку години имаше одговор на тоа (обновување на порталот за фотографија со подобрен систем на преглед и организација...) дека е во изработка и завршна фаза...

Се додека не се постават “полицајци“ страната ќе биде таква каква е...

Da ne dojde do nerazbiranje:

Jas govoram za Forum IdiVidi (FIV), a ne za Foto IdiVidi (FIV).

Noviot lik na forumot e vo zavrshna faza, dodeka sajtot za objavuvanje fotografii, kolku shto mi e mene poznato, kje ostane onakov kakov shto e, barem za ushte nekoe dogledno vreme.

No, kako shto vekje rekov, problemot so chlenovite i kvalitetot na fotografiite ne se dolzhi na tehnichkata izvedba na sajtot, tuku na chovechkiot element kaj onie koi go posetuvaat i participiraat vo negovata rabota.    

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pecok Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2011 во 17:12
Чудно, но најновата моја (глупа) слика го сруши мојот рекорд на гледаност поставен пред некој ден (во претходните текстови напомнав за тоа). 558 прегледи додека таа слика има 549. Ниту една моја добра фотка нема ниту приближно толку посети. Интересно, не?
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2011 во 18:02
Go zamoluvam onoj koj si igra majtap so nekolkute chlenovi od sestrinskiot sajt Foto Idividi da prestane so nabivanjeto poseti na nivnite fotografii.

Mozhebi toa beshe interesno ednash-dva pati, no navistina nema mesto so prodolzhvanje na ovaa rabota.

Ajde da bideme malu poseriozni i namesto da go unishtuvame toa shto go imame da go pravime podobro za site nas.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.