IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Бесчувствителност
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бесчувствителност

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
Автор
Порака
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2009 во 13:01
Luge drzava prodavaat, a ginekoglogot ladno se isponasa za istata rabota
Кон врв
bluebell Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
the craziest

Регистриран: 14.Септември.2007
Поени: 8041
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bluebell Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2009 во 14:56
Mene problem mi sto sum PRECUVSTVITELNA!тага
always look on the bright side of the life!
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2009 во 14:13
Ако некој пати откако за него ќе искоментираат дека е бесчувствителен, тоа е доказ дека сепак чувствува нешто. Дали е бесчувствителноста оправдана, се прашувам и јас тоа. И на никој му немам речено дека е бесчувствителен.

Ладнокрвен, да! Зошто? Затоа што имав потреба, или затоа што мислев дека имам.

Додека растев и се изградував како личност во пубертетски години, имаше некои ситуации каде што паничев како мало дете (а и мал бев), каде што немав самоконтрола и тоа многу ми сметаше. Обично покажуваме преголема емотивност во ситуации кои ни се случуваат за прв пат, па затоа не знаеме како да реагираме. Ако тука се додадат голем број случаи каде што јас сум бил повреден, тоа доведува до потреба на потиснување или блокирање на емоциите. И така во ситуации каде што претходно немав самоконтрола, почнав да ги поттиснувам и скривам емоциите и гледајќи како мојата "ново лице" се однесуваше тогаш, мислев е она правилното. Дека за да опстаниш и успееш во своите цели, мора само така да се однесуваш, дека за ништо не ти е гајле и да ги гледаш само своите интереси. И полека, полека постануваш емотивна хендикепирана личност која не може да почувствува на моменти ама баш ништо.

И како знаеш дека нешто не е во ред со твоите емоции. Во ситуации каде што разумот ти вика дека треба да почувствуваш нешто и сите околи тебе се тажни или среќни, а ти си ладен како камен. Ама, потешкото е да ги вратиш во живот поттиснатите емоции.
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2009 во 18:18
So novite tekovi se poveke ne' vnesuvaat vo bescustvitelnata ideoloska demagogija " Da uspees"..."Da gazis preku drugite"...bla,bla,bla...i tako to. Celo vreme ne' bombardiraat so filmovi za bogati kreteni i posekuvame i nie da bideme takvi...no ni' uspeva da stigneme do kretencinja koi prodavaat arogancija...
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Септември.2011 во 17:06
Нема бесчувствителни, има луѓе кои не ги покажуваат своите емоции или не ги препознаваат.

Еххх, некогаш толку ми е смачено од чувствување, сакав на момент да бидам бесчувствителна и дрска и да не ми чуе, ама не бивало така... Јас дури сум забегана во другата крајност која е далеку од добра - си ја земам одговорноста за тоа како другите се чувствуваат а јас сум задња на листата. Затоа и сум многу уморна и понекогаш се прашувам дали луѓето добиваат нешто од мене или ја нешто си замишљам.

Сепак, нема бесчувствителни луѓе. Јас не верувам во такви работи.
Кон врв
pHp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2011
Локација: Rwanda
Поени: 1477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pHp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2011 во 15:36
Луѓето сметам дека се чуствителни само за работи кои се директно поврзани со нивната субјективна стварност. На сите ни падна жал за земјотресот во Јапонија, ама искрено, никој ни уво не го боли како се чуствуваат семејствата на загинатите. Ниту што ќе јадат децата од Сомалија утре...

Чуствителни сме во даден момент, кога нешто лошо или добро се случува пред нашите очи.
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2011 во 16:47
moderno bilo da si bescuvstvitelen....inaku ne si in...moderano bilo da si opusten,da ne ti e gajle,da gazis zivi lugje za da postignes nekakva si cel... nikoj da ne ti e vazen osven tebe...tvoeto zadovolstvo...tvoite hirovi...tvoeto polnenje baterii...*se drugo e gola voda...eh..ne bidi polumrtva,zivotot ionaka pominuva,grabi go momentot*
mozebi e taka...ama...jbg..jas sum edna NEmoderna cura...bezcuvstvitelnosta ne e za mene...ja ke si prodolzam so (mozebi)polumrtviloto,gotvenjeto mandzi za tugjo zadovolstvo,stavanjeto na drugite pred sebe...не%20знам...pa nek sum aut...bas mi e gajleголема%20насмевка
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Гаргамел Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Октомври.2011
Поени: 81
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гаргамел Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2011 во 23:14
ja sum bescustvitelen posebno kon strumfcinja
Кон врв
janeppmk Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 12.Август.2008
Поени: 35
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај janeppmk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2011 во 16:13
Јас сум бесчувствителен и таа особина не ја сметам воопшто за лоша, ја оправдуввам затоа шо на индивидуата и дава можност за емоционална заштита.
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2011 во 16:16
Originally posted by janeppmk janeppmk напиша:

Јас сум бесчувствителен и таа особина не ја сметам воопшто за лоша, ја оправдуввам затоа шо на индивидуата и дава можност за емоционална заштита.

Бесчуствителноста не е никако добра карактеристика.Тоа значи дека сè ти е безразлично во животот.
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2011 во 10:46
Cuvstvitelna sum mnogu.. a se znae koga ke bidam bescuvstvitelna... zatoa dur sum ziva sekogas ke im se predavam na cuvstvataљубов
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.