|
Депилирање vs. бричење |
Внеси реплика | страница <1 11121314> |
Автор | ||
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мислев на брич под мишки,а не на шатирање |
||
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се депилирам редовно како за пред чоек. Само под мишки користам брич, не е добро да се депилира со восок на тоа подрачје, има многу жлезди.
Изменето од maria_magdalena - 22.Декември.2009 во 20:41 |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
денес се депилирав
|
||
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Наздравје |
||
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи вит кремата ја користам подолго време. Не сум имала некои проблеми ама сега приметувам, ми се ствараат црвени точки.
Ми викаат не да се депилирам некое време, ама ја нејќам да бидам ко неадерталка во нозете... Некој помош?? Изменето од tiggy_sparrow - 31.Јануари.2010 во 00:43 |
||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
||
mimicria
Сениор magnet za defekti Регистриран: 27.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3444 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
tiggy ne upotrebuvaj kremi.. samo vosok i toa laden...dokolku te interesira kade kako kontaktiraj me ke ti preporacam kozmeticar
|
||
Dajem ti verse i note, sve moje sarene perle na dar, jos te mogu pjesmom kupiti, lukavo i slatkorjecivo, jos uvjek mogu ti podvaliti ljubav...
|
||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мими, а вит ленти за депилација? Тоа ваљда може... а? А во салони нејќум да идам. |
||
||
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ќе си купиш апаратче.... ем чисто, ем брзо.... ем ефикасно
|
||
Tiggy Vicious
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Иам. Ама превише боли, па не го користам. |
||
||
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како до секси мазни нозе?Мажите не можат да ги тргнат очите кога во видикот ќе им се појават мазни убаво тонирани нозе. Секоја жена ги посакува за да може самоуверено да ги носи своите најнови летни парчиња облека. Ако се прашувате како можете да им дадете секси изглед на вашите нозе, подолу следуваат неколку мали, но практични совети. За среќа, денес постојат многу различни методи кои можат да ни помогнат да имаме мазни нозе.Отстранување на несаканите влакнаНесаканите влакна по телото се меѓу најголемите женски проблеми. За жал, сите ги имаме и постојано трошиме многу време и пари обидувајќи се да се ослободиме од нив. Но за среќа, постојат многу различни методи кои можат да ни го донесат посакуваниот резултат – мазни нозе.
Овие се најраспространетите методи за отстранување на влакната. Освен нив, постојат и пософистицирани методи за подолготрајно ослободување од несаканите влакна, но тие чинат повеќе и треба да ги извршуваат професионалци. ЕксфолијацијаЕксфолијацијата е лесен и едноставен начин да добиете мека и нежна кожа. Можете да си ја ексфолирате кожата со помош на готови козметички продукти или пак со пилинзи приготвени дома. Во секој случај, тоа ќе ви помогне да ги отстраните мртвите клетки од кожата и да извадите некои од поткожните влакненца. Правете си ексфолијација додека се туширате. Нанесете го пилингот и со кружни движења масирајте се. Масажата ќе ви помогне и да го намалите непријатниот целулит. Масажа може да си правите и со помош на четка непосредно пред туширање. Посветете им најголемо внимание на областите на колената и на глуждовите, затоа што таму кожата е најгруба. Убав тенНесомнено нозете изгледаат подобро ако имате златен тен. Но, тоа не значи дека треба веднаш да седнете да се печете под сонцето или пак да закажете термин за солариум. Насочете се кон поздравата и побезбедната алтернатива – кремовите за самопотемнување. Доколку нозете ви се премногу бели, изберете си крем што нуди мало потемнување со цел да поцрнувате постепено. Најдобро е да го употребувате кремот веднаш по ексфолијација, за да се впие подобро. Нанесувајте го рамномерно. На колената нанесете крем за потемнување измешан со хидратантен крем. Така ќе го избегнете несаканото прекумерно потемнување на колената. ВежбањеНе е доволно вашите нозе да се мазни за да изгледаат привлечно. Потребно е да ги обликувате со помош на редовна физичка активност. Практикувајте долги прошетки, трчање во природа, возење велосипед или планинарење. Сите тие активности ќе ви донесат поголема мускулна маса и подобар изглед. Доколку пак немате навика да спортувате надвор, практикувајте вежби за зацврстување на нозете во домашни услови. И се разбира, најдобар пријател на убавите секси нозе се високите потпетици. Но, пред да го облечете вашето омилено кратко фустанче и модерните сандали, не заборавајте и на изгледот на вашите стапала. Педикирот ќе ја потенцира убавината на вашите нозе и ќе покаже дека се грижите да изгледате совршено до најмалите детали. |
||
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Posle ovoj opsiten post mozam samo da dodadam deka e dpilacijata mnogu podobra od bricenjeto od poveke pricini...se proretcuvaat vlaknata, pri depilacija se pravi i piling na kozata pa taa podobro dise, podolgo vreme e kozata mazna .
|
||
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Холивудската депилација „ја скина" бразилкатаДепилацијата
на интимните делови претставува одржување хигиена, но додека некои ги
отстрануваат само најнужните влакненца, постојат жени кои сакаат да си
поиграат со различни фризури и стилови. Депилирањето на интимните делови на телото веќе не е само модерен хит
или пак правење специфични фризури за задоволство на партнерот. Оваа депилација подразбира оставање на тенка линија, додека стопостотното соголување на интимните делови се вика холивудска депилација. Доколку се одлучите сами да се погрижите за бикини зоната , бидете многу внимателни и најпрво исчистете го добро тој дел од телото. Доколку користите брич нека биде потполно нов, а доколку се одлучите за восок најпрактична варијанта се лентите. Во секој случај после депилацијата нанесете крема или лосион со алое вера или пак крема која содржи цинк (најчесто тоа се детските креми кои се евтини и нежни). |
||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||
Valerija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Совети за побезболна и поуспешна депилацијаДепилацијата е еден од најраспространетите начини за отстранување на непосакуваните влакна од телото и повеќето жени ја претпочитаат затоа што има многу предности во споредба со другите методи. Најдоброто кај депилацијата е што влакненцата се извлекуваат од коренот и кожата останува мазна во текот на 2 до 6 седмици. А најлошото кај депилацијата е болката. Со депилацијата кожата останува мазна во текот на 2 до 6 седмици. Но, многу жени ја опишуваат болката при депилација како неподнослива.Сигурно ќе се согласите дека депилацијата е синоним за болка. Интензитетот на болката најмногу зависи од тоа која област од телото е подложена на депилација, но исто така и од самата личност. Некои ја опишуваат болката како интензивна и неподнослива, а други само како непријатна и незначителна. Добрата вест е што постојат неколку работи кои можете да ги направите за депилацијата да биде побезболна, а и да го избегнете непријатното зацрвенување на кожата. Пред депилацијата
За време на депилацијата
По депилацијата
|
||
|
||
Valerija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како до секси мазни нозе?Мажите не можат да ги тргнат очите кога во видикот ќе им се појават мазни убаво тонирани нозе. Секоја жена ги посакува за да може самоуверено да ги носи своите најнови летни парчиња облека. Ако се прашувате како можете да им дадете секси изглед на вашите нозе, подолу следуваат неколку мали, но практични совети. За среќа, денес постојат многу различни методи кои можат да ни помогнат да имаме мазни нозе.Отстранување на несаканите влакнаНесаканите влакна по телото се меѓу најголемите женски проблеми. За жал, сите ги имаме и постојано трошиме многу време и пари обидувајќи се да се ослободиме од нив. Но за среќа, постојат многу различни методи кои можат да ни го донесат посакуваниот резултат – мазни нозе.
Овие се најраспространетите методи за отстранување на влакната. Освен нив, постојат и пософистицирани методи за подолготрајно ослободување од несаканите влакна, но тие чинат повеќе и треба да ги извршуваат професионалци. ЕксфолијацијаЕксфолијацијата е лесен и едноставен начин да добиете мека и нежна кожа. Можете да си ја ексфолирате кожата со помош на готови козметички продукти или пак со пилинзи приготвени дома. Во секој случај, тоа ќе ви помогне да ги отстраните мртвите клетки од кожата и да извадите некои од поткожните влакненца. Правете си ексфолијација додека се туширате. Нанесете го пилингот и со кружни движења масирајте се. Масажата ќе ви помогне и да го намалите непријатниот целулит. Масажа може да си правите и со помош на четка непосредно пред туширање. Посветете им најголемо внимание на областите на колената и на глуждовите, затоа што таму кожата е најгруба. |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 11121314> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |