IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Самоубиство
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Самоубиство

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5758596061 84>
Автор
Порака
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Статус: Офлајн
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2011 во 09:32

Tokmu "crnilata" najchesto te turkaat podlaboko vo sebe...

Treba da se izdrzhi i da se nadminat... poinaku, depresijata kje ne nadvladee i kje upravuva so nas.

"Ona shto nema da me ubie, kje me napravi posilen".
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2011 во 13:14
OK, toa sto ne me ubi mi ostavi tragi na post traumatic stress disorder, ama se oporava coek od se ako saka
Кон врв
Marko Polo 1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Регистриран: 20.Ноември.2008
Поени: 9693
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2011 во 01:14
Originally posted by viktorija123 viktorija123 напиша:

Treba da se izdrzhi i da se nadminat... poinaku, depresijata kje ne nadvladee i kje upravuva so nas.

hm... cesta fraza...
k*rsumot e vekje odamna ispukan. Ova sto sega se slucuva e samo agonija pred smrtta... kako skalila koi te vodat se podole i podole, vo temnilata, vo ambisot...Te razjaduva odvnatre, se siri kako virus. Ti gi raspagja organite, ti go kine srceto, ti ja gori dusata. Ne te ubiva odma. Neee, ne si ti od onie srekjnite. Ti kje se macis. Kje molis da umres. I se do posledniot mig kje ja zakacuvas maskata so nasmevka za pred lugje, se dotogas kje ja koristis frazata... dodeka celosno ne te izede, sovlada, raskine crniloto...

samo momentalna inspiracija, nisto povekje...
Incredible Blue
Кон врв
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Поени: 13921
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2011 во 09:06
Originally posted by Marko Polo 1 Marko Polo 1 напиша:

Originally posted by viktorija123 viktorija123 напиша:

hm... cesta fraza...
k*rsumot e vekje odamna ispukan. Ova sto sega se slucuva e samo agonija pred smrtta... kako skalila koi te vodat se podole i podole, vo temnilata, vo ambisot...Te razjaduva odvnatre, se siri kako virus. Ti gi raspagja organite, ti go kine srceto, ti ja gori dusata. Ne te ubiva odma. Neee, ne si ti od onie srekjnite. Ti kje se macis. Kje molis da umres. I se do posledniot mig kje ja zakacuvas maskata so nasmevka za pred lugje, se dotogas kje ja koristis frazata... dodeka celosno ne te izede, sovlada, raskine crniloto...

samo momentalna inspiracija, nisto povekje...

.........ako se chita megju redovi i ima nekoja poenta., ., vaka suvoparno prochitano gubi sekoja smisol., megjutoa ., ., sepak vrednosta  e pozadi zborovite ., samo so  drugi smernici., ..................

a i da e taka ., kaj sekoj postoi prag na tolerancija za neshtata .,  taka da  iako e vo proces na raspad na sistemot., shto ako se vkluchat ., a bi trebalo da e taka ., aloarmnite sistemi  i uslovite za opstanok., ...........se izleguva od sostojbata izlechen i ojachan ..............normal za se e potrebno vremeзбунетост
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2011 во 21:31
Kako i da e, samoubistvoto e najgolemiot grev sto eden covek moze da go napravi.
Incredible Blue
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2011 во 22:15
Samoubistvoto e konecna odluka,tuka kako i za vkusovite ne se rasprava...
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2011 во 22:16
да ovoa beshe nameneto za marko., ., me prevari JT., samoubistvo., koj komu ., za da pa i svoeto go zeme., najlesen nachin od soochuvanjeto so samsebe i dozvola na demonite vo nas da pravat shto sakaat so nasне

Изменето од pajser - 31.Октомври.2011 во 22:31
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2011 во 22:19
i od mene да
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2011 во 22:47
koj ima pravo da sudi za tugj cekor?...tamu...mozebi...trebalo da go ima...prekinot...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2011 во 22:49
Originally posted by Joshua_Tree Joshua_Tree напиша:

koj ima pravo da sudi za tugj cekor?...

-Toj sto ne mu e vo kozata

Изменето од kejt-d-grejt - 31.Октомври.2011 во 22:49
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2011 во 22:51
neznacaen...nezabelezan...nikakov...

nekoj vikal ke se ubijam cel zivot.....umrel na 90
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2011 во 00:32
koj vi go dal pravoto da odlucite? Vie? Koi ste vie da odlucite za eden zivot?
Ako VIE ste odlucile da se rodite, togas VIE odlucete da go prekinete vasiot zivot... Cisto predavstvo... Predavstvo kon sebe si, predavstvo kon covekot, predavstvo kon zivotot voopsto...

Ako nemate zelba da se borite, ne go odzemajte zivotot, ne go osuduvajte... nastanite, iskustvata, cuvstvata vo zivotot se vasi, ne i zivotot...
Incredible Blue
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2011 во 09:03
 да., begajki od sopstvenite problemi ., im gi ostavate  na ramenici problemite na najbliskite., i kukavichki begate., nekoj drug da posle vas gi reshava rabotite od koi ste izbegale.,.

hrabrosta e zhivot

zhivotot e hrabrost
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2011 во 09:16
Originally posted by Marko Polo 1 Marko Polo 1 напиша:

koj vi go dal pravoto da odlucite? Vie? Koi ste vie da odlucite za eden zivot?
Ako VIE ste odlucile da se rodite, togas VIE odlucete da go prekinete vasiot zivot... Cisto predavstvo... Predavstvo kon sebe si, predavstvo kon covekot, predavstvo kon zivotot voopsto...

Ako nemate zelba da se borite, ne go odzemajte zivotot, ne go osuduvajte... nastanite, iskustvata, cuvstvata vo zivotot se vasi, ne i zivotot...

абе... ова е чисто теолошко гледиште. Бог ти дал живот и само Бог има право и да ти го земе. Ама јас не можам да го прифатам, оти ич не сум религиозна. Сега шо праиме?
Според мене, јас сум се родила заради случајна комбинација на гените на моите родители. Ама и тие, само сакале да имаат потомство. Тие не бирале Баш мене да ме родат. Ни тие немаат право над него.
Штом сум станала свесна за своето постоење, за својот живот, шо ќе правам со него станува само мое право.

Некој едноставно не може да издржи.
Влези му еднаш во кожата, после соли памет

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5758596061 84>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.