|
Филозофџилница... |
Внеси реплика | страница <1 6667686970 81> |
Автор | |
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Интересно гледиште.Човек е воздигнуван и славен коге е чист, доследен, почитува други и прифаќа туѓи гледишта, воспитан, дотеран, културен, елоквентен...но кога навистина ќе стане ЧОВЕК е тогаш е говедо, манипулатор, макијавелист, нихилист, материјалист и се најлошо... |
|
Klara-D
Сениор Регистриран: 03.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 2671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Најголемото и безмерно богатство кое не може да се купи, да се замени ниту да се надомести со какво и да е друго земно богатство ако тоа се наруши или се загуби, е здравјето . Со право се вели дека најсиромашните луѓе со добро здравје се побогати и од најбогатите со нарушено здравје, за чијашто вредност ние често не сме свесни додека не го загубиме. А кога ќе го загубиме, тогаш кај нас настапува лута жалост, неизвесност и силна тревога, ја губиме почвата под нозете, влегуваме во беспоштедна битка и не штедиме ни време, ни труд, ни пари за да го повратиме, ако воопшто тоа може да се поврати и обнови........!!!
|
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во внатрешните борби кои човекот ги води самиот со себе
и со непознатите сили во себе... важи правилото...
никогаш не се предавај ...!
Не се предавај... и не отстапувај...! |
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прави го она во што веруваш и верувај во она што го правиш. Се друго е губење енергија и време
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Будала не треба да го бараш, тој сам се јавува
|
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nikoj ne mozhe da ja zeme vashata obichna doblesnost toe e neshto shto ne e proekcija ., tuku e realnost
|
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vrednosta na iskrenosta... e najgolema... bez razlika sto ke dobies ili izgubis na krajot. Najbitna e cistinata. Nikoj ne zasluzuva da bide izlazan i sekoj ima pravo da izbira sto ponatamu.
|
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nikoj nema nikogas pravo da stava tugji dusi na kantar,da meri.
|
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sonovite nekogas kazuvaat mnogu poveke otkolku sto sme spremni da vidime.. ili mozda sme spremni pa zatoa izleguvaat nekoi raboti na povrsina? Epa mene mi zdosadi da sonuvam vekje svasta
|
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Простувањето не може да ни го смени минатото.....Но може да ни ја разубави иднината !!!
|
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koga se gledash vo ogledaloto ., neretko poglednuvaj i na zadnata strana od ogledaloto
|
|
|
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Искреност не е кога ќе кажеш се што мислиш, туку кога мислиш се што ќе кажеш
|
|
Klara-D
Сениор Регистриран: 03.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 2671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Книгите недочитани, Секој со своето врзопче време Книгите недочитани, |
|
pajser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pishuvanje samo za da se popolni dushevniot komoditet ne e nishto drugo do naprazno troshenje na mastilo
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 6667686970 81> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |