|
Исплатлива ли е уметноста во Македонија? |
Внеси реплика | страница <1 234 |
Автор | |
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..OД МАЈСТОРИ ДА НЕ к*рТУЛИТЕ....!
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
yigal
Нов член Регистриран: 23.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bas me interesira koj nekvaliteten umetnik vo makedonija kako sto veli Boogie vo eden svoj komentar moze so grb da prodade slika 5000 evra.I koi se galeriite vo srbija i hrvatska koi po realna cena otkupuvaat sliki .Da bideme realni i da ne zboruvame na pamet.potesko e da si umetnik vo bilo koj del od svetot otkolku kaj nas
|
|
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E ova e apsolutna vistina sto mozev da ja procitam do sega i celosno se soglasuvam. Finansiski umetnosta ne se isplaka ni vo mkd, a bogami nitu pak vo visokorazvienite zemji. Edni od najdobrite dela sto gi imam procitano od nekolku avtori, so neverojatni prikazni i poinakov unikat, nesto sto izleguva od sekojdnevnoto klise na literatura, se napisani od luge koi rabotat sosema drugi profesii vo USA, Canada i Australia. Znaci, svetski poznatite Stiven King, Paterson i ostali se deca koi ucat pisuvanje za ovie luge. Sum prisustvuval na avangardni tetarski pretstavi so krajna subjektivnost i so neverojaten performans, ama Arnold Shwarc e UMETNIK bre! AKTER! Ako saka nekoj da zivee od umetnost, togas mora da ja iskomercijalizira vo nekakov paket koj se prodava kaj sirokite narodni masi, sto vo princip go ubiva subjektivniot odraz na objektivnata realnost kaj umetnikot i go pravi nisto drugo osven uste edna alatka za mass production. Taka da finansiski umetnosta ne se isplaka, ne samo tuka tuku i malce posiroko. |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...за разлика од овде, во Македонија од ден на ден станува мека за уметниците.Хонорари високи незамисливи за многумина светски уметници.Додуше само за поединци,ама сепак има... Дури слушам и самите мајстори-тесари почнале да шалуваат статуи ......и тоа на лице место!.Онаа народната...гоооолем мајстор е,од железо дете ќе направи!...не била за џабе речена. Цвета уметноста во Македонија. |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Внеси реплика | страница <1 234 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |