|
Исплатлива ли е уметноста во Македонија? |
Внеси реплика | страница 123 4> |
Автор | ||
FESTER
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група Регистриран: 26.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 45 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 29.Јули.2006 во 00:43 |
|
Шо мислите дали во Македонија се добро платени уметниците и шо би сакале да се смени???
|
||
Летањето е добра работа, ама не се знае каде ќе слеташ!?!
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Уметноста се исплати многу но откако ке умре уметникот.Тогаш сите ненадејно сваќаат каков уметник изгубил светот но тоа е светот на уметноста.
|
||
FESTER
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па добро не би можело ли некако да се поработи на популаризација на уметноста???
|
||
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Може кога ке се зголеми паричната состојба на жителите во Македонија па можеби и ке створат свој вкус а не само да купуваат онолку колку што може да си дозволат.Уствари тоа е проблемот во сите бранши во Македонија не само Уметноста
|
||
FESTER
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А кога македонската уметноста би се пласирала на светско ниво???
|
||
|
||
joki
Сениор Регистриран: 28.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 2548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...дефинитивно не е исплатлива...уште не знајме да ги почитуваме уметниците и нивните дела во кои многу вложиле, а не добиле ништо за возврат...
|
||
Точачиња.
|
||
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ако почне уметноста да му се продава на уметникот додека е жив, треба да се замисли дали е уметник. оти луѓето тешко ја разбираат уметноста. а дека треба да има спонзори, т.е. мецени, кои ќе му овозможат на уметникот да преживува, тоа да. го имало и треба да го има, секако.
|
||
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da se nadovrzam...vo Makedonija poveke se ceni kvazi umetnosta i kvazi umetniite otkolku ona sto e navistina vredno.Jas na primer ne se sramam da kazam ako nesto ne razbiram-togas baram da mi se objasni,da sfatam,ama masa luge gledaat na primer odredena skulptura i se voodusevuvaat,komentiraat,a pojma nemaat kutrite ni sto e ni kako e,ama slusnale deka bila "dobra"pa glumat golemi poznavaci na umetnostase dodeka ne pocne uste od osnovno obrazovanie da se posvetuva poveke vnimanie na ona sto e vredno ,a toa e umetnost i kultura,nie ke imame prazni i plitki dusi i ke se trueme so kic i lazni vrednosti.......
|
||
|
||
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дајте некој уметник овде ......
И уметноста кај нас си ги носи карактеристиките на целото општество....едноставно во ист кош се........... |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ај да кажам дека ја сум некаков уметник и потполно ја разбирам таа страна од уметноста кога нешто треба да се вреднува а не е воопшто вреднувано доволно или барем задоволувачки.Уметноста за мене е начин на живот а не профитабилна наука или култура али можда сум и грешка
|
||
FESTER
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се согласувам. Доколку уметникот ја гледа уметност од материјална страна тоа дело ќе биде заникаде.
|
||
|
||
Kroki
Сениор Регистриран: 31.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 169 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zavisi.......... Ne mora da znachi........ Imash umetnici koi se pottiknati od materijalnite dobra, pa taka i se povekje uspevaat da izvadat neshto podobro na povrshina................ Se e relativno............
|
||
"Quod me nutrit, me destruit!" - Latin quote
|
||
FESTER
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
m-free
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 243 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
abe decki be....
umetnicite sami si ja devalvirale profesijata do nemaj kade... koj poradi pari crtaat kolku da bide nacrtano i da go naplatat... a drugite tolku si gi precenuvaat delata da nemozes da gi pipnes.... treba da se prevzeme nesto pravata umetnost da stane dostapna....u toj stil treba da se gradi idninata, podobra za site.... ili mozebi gresam ? |
||
Внеси реплика | страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |