|
Амајлија...! |
Внеси реплика |
Автор | |
Klara-D
Сениор Регистриран: 03.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 2671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 21.Септември.2011 во 09:07 |
Денес, амајлиите се продаваат преку списанија, т.в. и интернет, во најразлична форма, волшебни камења, потковици, астролошки симболи, позлатени крстови, нараквици со мали иконки, писмо од „мајката Божја“, кое штити од меч и к*ршуми.... па дури и парчиња од дрво, кои наводно се од крстот на Исус.
Идејата на амајлијата (предметот) е дека оној што ја поседува, во неговиот живот ќе има духовна и физичка заштита, здравје, среќа, благослов, просперитет....
Дали Вие носите амајлија, колку Вие верувате во амајлиите ?
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dokolku nekoj silno veruva deka nekoj predmet, kje mu donose srekja, najverojatno i kje mu "nosi".
Pozitivnata misla e mokjna, kako i negativnata... Jas ne nosam amajlija - mene taa ne mi pomaga |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
saguaro
Сениор Регистриран: 25.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 482 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Додека бев бремена носев горски кристал за да ми помогне против мачнините. Дефинитивно ми помагаше.
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....100 %!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не сум имала и не сум носела до сега амајлија
но мислам дека ќе почнам да носам ......
|
|
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пари у џеб...Тоа е единствената амајлија што ме држи смирен кога одам негде...А богами и по дома...
Материјалист, тоа ти е... |
|
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
So odbiranje amajlija i so dobrovolno otugjuvanje na del od svojata energija davajkji ja na taa amajlija, sigurno stanuvame nejzin zavisnik.
Kako shto rekol narodot - zoshto na gotovo, koga mozhe da bide na veresija. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |