|
Љубовна поезија |
Внеси реплика | страница <1 2930313233 34> |
Автор | |
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
дали имаш една солза за мене?
една, единствена дај ми ја нека е само толку единствената една твоја за мене ... |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
зарем постои нешто, што е потешко од љубовта? зарем постои нешто, што е полесно од љубовта? е најтешка, но и најлесна на светот се‘ зависи од гравитацијата во која таа не однесе меѓу ѕвездите или во Black Hole Sun . зарем постои нешто, што е поубаво од љубовта? зарем постои нешто, што е погрдо од љубовта? е најубава, но и најгрда на светот се‘ зависи од боите од кои е направена од божилакот или јаглената прашина . зарем постои некој, кој сака повеќе од нас? зарем постои љубов, ако нас не нема? зарем не нема, кога љубота е околу нас? зарем ова е песна? |
|
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
bluebell
Сениор the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Имам насмевка
за твојата тага да ја насмеам. Имам храброст за твојот страв да го уплашам. Имам врелост за твојот студ да го растопам. Имам сонце за твојот мрак да го разденам. Имам страст за твојата апатија да исчезне. Имам енергија за цела слабост, и решителност за цела нерешителност. Да. Имам. |
|
always look on the bright side of the life!
|
|
sanja-a
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
чекорот твој е пократок од мојот
а сепак чекориме еден до друг еден до друга ние двајца а една сенка . чекорот твој е поелегантен од мојот а сепак имаме ритам еден во друг еден во друга ние двајца а една песна . чекорот твој е потивот од мојот а сепак не се надјачуваме еден со друг еден со друга ние двајца а еден пат |
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
. не дека сакав да те сретнам туку сакам што те сретнав . не дека сакав да си таков само сакам што токму таков си . не дека сакав да си ми блиску но, сакам што блиску си . . не дека сакав да те сакам а сепак сакам што те сакам . . |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
sanja-a
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
макар и парадоксално
еден миг макар измислен мој и бакнежот твој макар замислен ќе не‘ врати повторно таму, каде никогаш не бевме |
|
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да можам да те вратам илјада молитви ќе испратам до Бога,
илјада гревови ќе ти простам, илјада ѕвонци ќе најават среќа, илјада песни ќе напишам во еден миг, за да постојано пред мене го гледам твојот лик. Да можам да те вратам, би го изедначила денот и ноќта, би го споила светот во едно, би подарила бакнежи да цветаат во секое срце, би напишала безброј песни во едем миг, за да постојано пред мене го гледам твојот лик. Да можам да те вратам би навезала венец од ѕвезди, би ја нашла златната рипка, би сторила сè во еден миг, но сè е попусто кога веќе е далеку од мене твојот лик. И животот ќе го скратам да можам да те вратам, и во тој последен миг пак би го побарала твојот ангелски лик. |
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Безнадежно заљубена
Се преплетуваат иронијата и вистината во чувства лажни и очи заљубени и тажни, и срце се крши во ноќна тага и заминува личност драга... Чекори се слушаат, црни очи в туѓа прегратка одат и со себе само празни спомени водат, а јас останав загледана во далечината која е сенка на силуетата твоја, останав со осаменоста моја... И сонував како земјата в прегратка топла, в час ме зема и посакав само едно-да ме нема, да згаснам како ѕвезда во очите твои да згаснам јас или чувствата проклети мои... И смело ја испивам чашата полна со болка и ја прифаќам судбината моја горка да сакам и да патам, а никогаш да не ти се вратам... За тага знае само заљубено срце кое со години страда, за болка знае стихот од балада, запишан во чест на онаа девојка која години пет сакаше смело и продолжи напред со гордо кренато чело и не се растажува ни срце не си залажува... Вистината е приказна напишана, а љубовта сказна недопишана... А девојката со кадрава коса и очи утринска роса сведочи за среќа загубена и за душа безнадежно заљубена. |
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
|
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
|
Calipso
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Надежи
Тие во мене умираат, кршејќи се во баснословен ритам, обземен од сладот на недостижни гроздови, искален од огнот на туѓи горења, стиснат во урна на моето несвесно пеплосување. Тие во мене умираат, и не знаејќи дека се мртви по моите стапки урагани креваат за да го однесат и живото и мртвото од заостанати илузии, што како бастуми ја држат душата за тлото која жедна за почивка бара да си прилегне во невидливо гробје. Тие во мене умираат и шумот од нивното последно издишување ми го препишуваат како наследство од времето кога со трепет ги чешлав, со панделки ги дотерував и со страв набљудував како ги пречекоруваат улиците на сознанието надвор од мене. |
|
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Obletao je oko mene
Za vreme mnogih meseca dana i časova I stavio je najzad svoju ruku na moje grudi ... Nazivajući me svojim malim malim srcem Istrgao mi je obećanje Kao što se istrže cvet iz zemlje I zadržao ga u svome sećanju Kao što se čuva cvet u zimskoj bašti A ja Zaboravila sam na svoje obećanje I cvet je brzo svenuo Oči su mu se iskolačile Pogledao me je popreko I uvredio teško A drugi je došao i nije mi ništa tražio Ali me je celu obuhvatio pogledom U času za njega bila sam naga Od glave do pete I kad me je svukao Dopustila sam mu da od mene čini šta hoće A nisam znala ni ko je on. |
|
Calipso
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако некогаш ме прашаш што
сакам Сакам да ми донесеш среќа, како што носи Детелината И да ме гушнеш силно, силно како да не споила Судбината Сакам да бидеш ти тој што во моето срце, ќе ја исполни Празнината И да сјаеш во моите очи, како светулка во Темнината Сакам да се грижиш за мене, како ѕвездите за Месечината И да се изгубам во твојата насмевка, како сонцето во Далечината Сакам да мислиш на мене, како што часовникот мисли на Иднината И да ме избереш, како што утрото ја одбира Свежината Сакам покрај тебе да заборавам на Тежината Сакам да бидеш ти тој што со првиот чекор ќе ја тргне од моето срце Пајажината И да ме држиш за рака како дечко што ја држи за рака Онaa девојка, која вистински ЈА САКА! |
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zatvori ochi i upoznaj me.
Bez dodira i pogleda. Slushaj glas koji pricha ti. Svoje strahove, zhelje, nadanja. Oseti miris moje kozhe shto se po sobi prostira. Nek misao vodilja tvoju dushu dotekne. Nisam ja to tjelo i taj lik shto tvoje ochi vide. To samo je chahura u kojoj mi dusha boravi. Milovanja po strani ostavi i mene istinsku pregrli. Oh zar tako je teshko vidjeti pravu mene?! Dotachi ljepotu duha i zhelje toploga srca. Oh zar tako je teshko mili prepoznati sushtinu zhene?! I sve njezhnosti, uzdahe, strepnje sakrivene u kutu gdje dusha nestrpljivo kuca. Изменето од viktorija123 - 20.Ноември.2011 во 12:47 |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
Внеси реплика | страница <1 2930313233 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |