IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Вехабии во Македонија - верска дискусија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Вехабии во Македонија - верска дискусија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 141516
Автор
Порака
MUSLIMA_1 Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Септември.2011
Статус: Офлајн
Поени: 83
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MUSLIMA_1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2011 во 15:23
A od kaj procita ti deka nie sirime vera so sila? i deka nie ubivame ako ne primi nekoj islam,mene da ne me ubija ili da ne me fatija za gusa koga jas primav islam? Ti preporacuvas da si posetis psihijatar nesto ne e vo red so tebe
Jevreji govore: "Uzejr je - Allahov sin", a kršćani kažu: "Mesih je - Allahov sin."* To su riječi njihove, iz usta njihovih, oponašaju riječi nevjernika prijašnjih -
Кон врв
pHp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2011
Локација: Rwanda
Поени: 1477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pHp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2011 во 15:45
Originally posted by MUSLIMA_1 MUSLIMA_1 напиша:

A od kaj procita ti deka nie sirime vera so sila? i deka nie ubivame ako ne primi nekoj islam,mene da ne me ubija ili da ne me fatija za gusa koga jas primav islam? Ti preporacuvas da si posetis psihijatar nesto ne e vo red so tebe

Никаде не прочитав јас овде, туку говорам за мал милион клипови и информации и изјави на "Алахови пратеници" кои кружат секаде по интернетов и јавни изјави на телевизии не осудени од никој. Не се прави слепа те молам. Цврсто верувам дека си тука со паметот и јас за разлика од тебе ја почитувам твојата определба да си ја смениш верата. Твојата лична навреда кон мене покажува за каква структура на личност се работи.

Додатоци: ЧИТАЈ ГИ ПРЕВОДИТЕ ТЕ МОЛАМ! ВЕРУВАМ ДЕКА ЗНАЕШ АНГЛИСКИ!

http://www.youtube.com/watch?v=RYMQneyuPSM

http://youtu.be/4_Tei6c7y3c

http://www.youtube.com/watch?v=4_Tei6c7y3c&feature=youtu.be

Колку прекрасен начин за ширење на една религија Па просто сум фасциниран од начинот на кој Исламот се шири. Па дури и Алах е толку велик, што моите деца нема да си играат со пластични пиштоли, туку со вистински А, јас глуп сум се свртел кон некаков си лажен Бог. А види овој Алах колку е добар.

Ај размисли пак убаво, кој е ненормален овде !!!

Изменето од pHp - 10.Октомври.2011 во 16:09
Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2011 во 16:13

Onoj, koj zboruva "ne voobichaeno" - toj e "ne normalniot"
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pHp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2011 во 16:18
Не бе Викторија123, како што на христијаните им се присторило дека Исус воскреснал, така и нам сега ни се присторува Нема врска тоа на видеата нам ни се чини, децава не држат пушки бе, не викаат дека се што е немуслиманско треба да се убие, тоа ние не сфаќаме. Пушките се само така дел од сцената иначе ние сме болни во главите, ни се присторува
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2011 во 16:27
Ah taa vistina, pusta vistina... koja li e vistinskata
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2011 во 16:55
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

a sto mislis deka nie se plasite od nekoj ili sto e problemot nikoj od nas ne go prifaka ovoj kafirski tagutcki zakon toa da ti bide jasno, i nie ne se plasime od nikoj osven od ALLAH,
Shto znachi kazhanovo ?Deka vo ramkite na opshtestvoto, koe ti dalo pravo da veruvash vo shto sakash, kje go negirash toa isto opshtestvo koristejkji i sila ?Deka kje gi terorizirash site lugje koi ne veruvaat kako tebe i kje gradish nekoja svoja paramilitarna drzhava vo drzhavata domakjinka ?

Dobri prashanja... Zoshto MUSLIMA 1 ne dava odgovor

Veruvam deka site bi sakale da go slushneme...
Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2011 во 18:06

mene da ne me ubija ili da ne me fatija za gusa koga jas primav islam?

Па никого не убиле за примање било на ислам било на христијанство, но треба да знаете дака сте биле бебиња или деца кога сте ја примиле верата, таа ВИ БИЛА НАМЕТНАТА (не е како со националноста, која се стекнува со раѓање), сигурно како деца на сте ја одбрале баш таа вера своеволно. Поздрав. среќа
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2011 во 20:54

Spored onoa shto komentirashe vo citatot koj sleduva,  povrzan so posochenoto video vo koe se gleda kako vahabistite tajno i protivzakonito se vooruzhuvaat, a eden od nivnite vodachi propoveda kako site muslimani moraat da se podrzhuvaat i koga ne se vo pravo vo odnos na sredinata vo koja zhiveat, jas so pravo te prashuvam:

Originally posted by Messenger Messenger напиша:

a sto mislis deka nie se plasite od nekoj ili sto e problemot nikoj od nas ne go prifaka ovoj kafirski tagutcki zakon toa da ti bide jasno, i nie ne se plasime od nikoj osven od ALLAH,

Shto znachi kazhanovo ?

Deka vo ramkite na opshtestvoto, koe ti dalo pravo da veruvash vo shto sakash, kje go negirash toa isto opshtestvo koristejkji i sila ?

Deka kje gi terorizirash site lugje koi ne veruvaat kako tebe i kje gradish nekoja svoja paramilitarna drzhava vo drzhavata domakjinka ?

Изменето од Messenger - 10.Октомври.2011 во 21:10
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2011 во 11:51
Значи ич не ме интересираат некакви си верски закони и слично,посебно писанија од Исламската вера во кои се говори за смрт,насилство и непочитувања на закони и држави.

Секој има право да коментира на Вероисповед и да ја фали својата религија,ама постови од типот ќе видиш,ние не се плашиме од никого и слично напишани од членови со Исламска религија ама ич не ме бендисуваат,и сите членови што ќе пишат такво нешто чекорат по амбис во однос на своето партиципирање во форумов.

MUSLIMA_1 смири коментарите те молам,да не испадне дека јас сум мразел религии и дека тука некој бил мерен со различен аршин.

Толку од мене
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pHp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2011 во 12:33
Originally posted by deshad deshad напиша:

Originally posted by evangelist evangelist напиша:

Верувајте дека вакви села има и низ Македонија, и тоа не само во западниот дел. Радикалниот ислам е голем предизвик за Балканот. На пример, и мислам дека нашите сограѓани албанци ова ќе го утврдат, пред некоја година, имаше случај на луѓе (претпоставувам од Саудијска Арабија) којшто низ територијата на Косово и Босна ветувале пари за родителите доколку тие ги натераат нивните ќерки да носат шамии или да не одат на настава. Радикализмот мора да се искорени, бидејќи тоа е закана за сите цивилизациски норми и претставува враќање во Камена Доба.

Баш живо ме интересира каде се кријат тие луѓе кои што плаќаат за покривање на жената ( носење шамија) а и за пуштање брада.Јас сум првиот кој доброволно ќе се пријави, а верувам дека и многу македонци (немуслимани) ќе го направат тоа со оглед на тешката финансиска положба која што е застапена во земјава.

До кога бе ќе ви ги перат мозоците?

Носењето шамија е доброволно. Изборот на религија е доброволен. Доколку некој се пријавува за пари да носи шамија, да практицира дадена религија за пари, не е верник, туку платеник и нема никаква врска со вера. Спремноста за пари да се прифати дадена религија е пред се грев и себезалажување.
Повторувам, немам ништо против чистиот Ислам, но имам против радикализмот и употребата на оружје, користејќи ја РЕЛИГИЈАТА за истото ДА СЕ ОПРАВДА! Имам против тепањето на жената и против забраната жената да посетува училиште. Според мене, сите луѓе, црни, жолти и бели, мажи и жени се еднакви пред Бога и не може да бидат деградирани ниту пак било што да им биде ускратено. Ако Бог, не направил сите исти и ни дал право на ИЗБОР и СЛОБОДНА ВОЛЈА, никој не може да се заканува со оружје да дадена вера биде прифатена, да тепа некого или да му забранува дадени активности.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2011 во 18:58
Bukvalnoto razbiranje na verskite pisanija od strana na fundamentalistite i ekstremistite najchesto vodi do bukvalni chovechki tragedii.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
evangelist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Bo&#382;e ne znam &#353;ta mi je, pale m

Регистриран: 16.Октомври.2008
Поени: 201
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangelist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2011 во 19:20
Вахабистите во Македонија не се развиени за радиакални активности
01.11.2011 - 17:17 |

Македонија

Додека очите на светот се вперени во Босна, Македонија треба да погледне кон себе. Вахабизмот е сериозна закана за сите земји од регионот. Помали групи, недоволно оргаинизирани но финансиски моќни- вахабистите во земјава имаат своја силна мрежа.

Исламската верска заедница со години предупредува дека екстремистичкото исламско движење може да биде закана за мирот и безбедноста. По нападот на американската амбасада во Сараево од ИВЗ велат дека толку сериозна закана за земјава нема, но потенциојалите на вахабистите не смее да се потценуваат.

И македонската полиција ги има детектирано но засега овие екстремисти не го вклучуваат црвениот аларм.

Неколку случаи во изминатите години покажаа дека проблемот не е за занемарување. Ал каеда финансираше невладина органиозација во земјава за која подоцна се докажа перење на пари но не и учество во тероризам. Тројца Албанци од Дебар добија затворски казни во САД за подготвување на терористички напад врз воената база Форд Дикс во Њу Џерси.

Странските експерти оценуваатд ека европски центар на ова движење е виена и ги предупредуваат земјите од Балканот- да бидат внимателни.

http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/vahabistite-vo-makedonija-ne-se-razvieni-za-radiakalni-aktivnosti
убаво е човек да создава пријатели не да шири омраза. Но реалноста секогаш е сурова.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 141516
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.