IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Вехабии во Македонија - верска дискусија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Вехабии во Македонија - верска дискусија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 13141516>
Автор
Порака
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2011 во 00:50
Originally posted by MUSLIMA_1 MUSLIMA_1 напиша:

Da da samo vie ja kazuvate vistinata i samo vie imate argumenti, mene sve mi zdrzi voda zasto sve e vistina kazete edna vistina koja ja imate vie? ni edna,so sila lagite sakate da mu gi tumacite na nekoj, i so sila nekoj obicen covek sto bil praten od boga,so sila go pravite sin na boga, sigurno i ive ste sinovi na boga sto ne voskresnete, ako ja govorite vistinata, ako vasiot bog ve ocistil od greovi zasto uste imate greovi, zasto pijete se drogirate,i vie vernici of lele mori majko nasol koj da mi zdrzi lekci.

A ti si golem vernik, kolku e expiration date na ovaa religija sega sto ja zastapuvas 5, 10, 15 godini ???? dodeka ne ja smenis kako prethodnata..???

Hahahahaha
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2011 во 00:52
Inaku temata e vehabii vo makedonija zasto nikoj ne pisuva za toa ??
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
MUSLIMA_1 Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Септември.2011
Поени: 83
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MUSLIMA_1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2011 во 00:56
Kazi sto te intresira za vehabi, koga vehabi ne postojat i ne postoele nikogas, dali vo opsto znaes sto znaci zborot vehabi i koj go izmislil toj zbor?
Jevreji govore: "Uzejr je - Allahov sin", a kršćani kažu: "Mesih je - Allahov sin."* To su riječi njihove, iz usta njihovih, oponašaju riječi nevjernika prijašnjih -
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2011 во 01:05

Da da samo vie ja kazuvate vistinata i samo vie imate argumenti, mene sve mi zdrzi voda zasto sve e vistina kazete edna vistina koja ja imate vie?

Ако имаше малку познавања на историјата на сите овие писанија, немаше да постираш клип во кој се споменуваат писанијата на св. Иринеј од Лион со некои писанија дванаесет векови подоцна и истите да ги претставуваш како некаков доказ дека св. Иринеј бил противник на св. Павле. Доколку знаеше и кој е св. Иринеј, ќе знаеше дека тој е оној кој мошне често се повикувал на писанијата и авторитетот на св. Апостол Павле и не бил негов противник.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2011 во 01:07

Kazi sto te intresira za vehabi, koga vehabi ne postojat i ne postoele nikogas, dali vo opsto znaes sto znaci zborot vehabi i koj go izmislil toj zbor?

Stvarno nikogas ajde ne sum znael bas me interesira dali si za diskusija vo koja ce me prosvetlish sakas da zboruvame za Muhamed Ibn Abdul Vehab koga patuval vo Hidzaz, Sirija i Irak, moze da pozboruvame za negovite predavanja i stavovi koi gi iznel, ili pak negovoto "cistenje" na k*ranot.Ili pak sakas da zboruvame sto se sluci vo Kerbela 1801 i ponatamu vo godinite sto sledat se do 1833 godina koja bi trebalo da znaci nesto za tebe i imeto Abdulaziz ibn Saud...Ama ne so copy paste...

Изменето од Templarius - 09.Октомври.2011 во 01:07
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2011 во 01:51

Ова ме интересира http://www.youtube.com/watch?v=S9Pw98cDrbs&feature=related
Дали во Македонија има вакви клонови, бидејќи по имиџот на секаде можат да се забележат вакви фацитрепкање
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MUSLIMA_1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2011 во 02:41
Ima kolku sakas, so tonovi, sakas da gi zapoznaes da vidis koj se vo podobra slika? setaj malce i ke gi sretnes, ne sedi doma pred kompjuter i tepas vreme na idi vidi:) sega momentalno pisuvas so eden od tie klonovi sto gi narekuvas dali bi sakal da go zapoznaes klonot koj e ?  a pred toa bese edna takva slicna kako tie vo bosna i vo s. Arabija sto se zenite pokrijeni, ako te intresira informativno,

Изменето од MUSLIMA_1 - 09.Октомври.2011 во 02:42
Jevreji govore: "Uzejr je - Allahov sin", a kršćani kažu: "Mesih je - Allahov sin."* To su riječi njihove, iz usta njihovih, oponašaju riječi nevjernika prijašnjih -
Кон врв
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2011 во 16:27

Ima kolku sakas, so tonovi, sakas da gi zapoznaes da vidis koj se vo podobra slika? setaj malce i ke gi sretnes, ne sedi doma pred kompjuter i tepas vreme na idi vidi:) sega momentalno pisuvas so eden od tie klonovi sto gi narekuvas dali bi sakal da go zapoznaes klonot koj e ?  a pred toa bese edna takva slicna kako tie vo bosna i vo s. Arabija sto se zenite pokrijeni, ako te intresira informativno,

А мислиш дека не те познавам...збунетост

газење%20од%20смеење
газење%20од%20смеење
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MUSLIMA_1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2011 во 16:48
Ti mene me poznavas sigurno ni na son ne si me videl, a koga bi me videl vo zivo, ne znam......
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2011 во 17:32

Дали тие кои ги има, сакаш да кажеш дека се токму онакви како на видеото и ги чинат истите дела? Затоа што, доколку е така, ти свртувам внимание постојат елементи за казнена одговорност не само на тие кои ги споменуваш, туку и на оние кои знаат дека некои лица вршат такви дејности, какви што се споменуваат на видеото.

Согласно македонските закони, забрането е неовластено производство и држење на оружје.

Доколку пак, тие за кои говориш само ја практикуваат својата вера, без ништо од она што претставува казено дело, тогаш облекувањето и практикувањето на верата е нивна и ничија друга работа.

И би ти напоменал дека на форумов важат Уставот и законите на Република Македонија.
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MUSLIMA_1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2011 во 22:33
a sto mislis deka nie se plasite od nekoj ili sto e problemot nikoj od nas ne go prifaka ovoj kafirski tagutcki zakon toa da ti bide jasno, i nie ne se plasime od nikoj osven od ALLAH,
Кон врв
Panini Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јули.2009
Поени: 222
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Panini Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2011 во 22:53
Allah, Elohim, El, Adonai..
MIND AND SENSE IS PURIFIED,I AM FREED FROM DESIRE!
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2011 во 14:43

a sto mislis deka nie se plasite od nekoj ili sto e problemot nikoj od nas ne go prifaka ovoj kafirski tagutcki zakon toa da ti bide jasno, i nie ne se plasime od nikoj osven od ALLAH,

Shto znachi kazhanovo ?

Deka vo ramkite na opshtestvoto, koe ti dalo pravo da veruvash vo shto sakash, kje go negirash toa isto opshtestvo koristejkji i sila ?

Deka kje gi terorizirash site lugje koi ne veruvaat kako tebe i kje gradish nekoja svoja paramilitarna drzhava vo drzhavata domakjinka ?

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
pHp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2011
Локација: Rwanda
Поени: 1477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pHp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2011 во 14:58

Тој е оној Алах кој ве праќа да убивате луѓе кои не веруваат како вас?
Дали тој твој Алах налага да ми ја исечеш лавата зошто "не сум цигла на која можеш да се потпреш"?
Ако тој твој Алах толку те плаши, ако тој твој Алах е толку семоќен , зошто тогаш ТЕБЕ те праќа мене да ме убиеш, а не ме убие мене самиот?
Ај преиспитајте си во што верувате и што ширите...
Ширење вера на сила и не прифаќање на различноста па и не е баш некоја хумана религија... А сигурен сум дека вистинскиот Ислам не го подржува ова, ниту наслилното ширење на вера.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 13141516>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.