|
Вехабии во Македонија - верска дискусија |
Внеси реплика | страница <1 13141516> |
Автор | |
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A ti si golem vernik, kolku e expiration date na ovaa religija sega sto ja zastapuvas 5, 10, 15 godini ???? dodeka ne ja smenis kako prethodnata..??? Hahahahaha |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Inaku temata e vehabii vo makedonija zasto nikoj ne pisuva za toa ??
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
MUSLIMA_1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група Регистриран: 18.Септември.2011 Статус: Офлајн Поени: 83 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kazi sto te intresira za vehabi, koga vehabi ne postojat i ne postoele nikogas, dali vo opsto znaes sto znaci zborot vehabi i koj go izmislil toj zbor?
|
|
Jevreji govore: "Uzejr je - Allahov sin", a kršćani kažu: "Mesih je - Allahov sin."* To su riječi njihove, iz usta njihovih, oponašaju riječi nevjernika prijašnjih -
|
|
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако имаше малку познавања на историјата на сите овие писанија, немаше да постираш клип во кој се споменуваат писанијата на св. Иринеј од Лион со некои писанија дванаесет векови подоцна и истите да ги претставуваш како некаков доказ дека св. Иринеј бил противник на св. Павле. Доколку знаеше и кој е св. Иринеј, ќе знаеше дека тој е оној кој мошне често се повикувал на писанијата и авторитетот на св. Апостол Павле и не бил негов противник. |
|
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Stvarno nikogas ajde ne sum znael bas me interesira dali si za diskusija vo koja ce me prosvetlish sakas da zboruvame za Muhamed Ibn Abdul Vehab koga patuval vo Hidzaz, Sirija i Irak, moze da pozboruvame za negovite predavanja i stavovi koi gi iznel, ili pak negovoto "cistenje" na k*ranot.Ili pak sakas da zboruvame sto se sluci vo Kerbela 1801 i ponatamu vo godinite sto sledat se do 1833 godina koja bi trebalo da znaci nesto za tebe i imeto Abdulaziz ibn Saud...Ama ne so copy paste... Изменето од Templarius - 09.Октомври.2011 во 01:07 |
|
Give me your secrets
|
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ова ме интересира http://www.youtube.com/watch?v=S9Pw98cDrbs&feature=related Дали во Македонија има вакви клонови, бидејќи по имиџот на секаде можат да се забележат вакви фаци |
|
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|
MUSLIMA_1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ima kolku sakas, so tonovi, sakas da gi zapoznaes da vidis koj se vo podobra slika? setaj malce i ke gi sretnes, ne sedi doma pred kompjuter i tepas vreme na idi vidi:) sega momentalno pisuvas so eden od tie klonovi sto gi narekuvas dali bi sakal da go zapoznaes klonot koj e ? a pred toa bese edna takva slicna kako tie vo bosna i vo s. Arabija sto se zenite pokrijeni, ako te intresira informativno,
Изменето од MUSLIMA_1 - 09.Октомври.2011 во 02:42 |
|
Jevreji govore: "Uzejr je - Allahov sin", a kršćani kažu: "Mesih je - Allahov sin."* To su riječi njihove, iz usta njihovih, oponašaju riječi nevjernika prijašnjih -
|
|
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А мислиш дека не те познавам... |
|
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|
MUSLIMA_1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ti mene me poznavas sigurno ni na son ne si me videl, a koga bi me videl vo zivo, ne znam......
|
|
|
|
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали тие кои ги има, сакаш да кажеш дека се токму онакви како на видеото и ги чинат истите дела? Затоа што, доколку е така, ти свртувам внимание постојат елементи за казнена одговорност не само на тие кои ги споменуваш, туку и на оние кои знаат дека некои лица вршат такви дејности, какви што се споменуваат на видеото. Согласно македонските закони, забрането е неовластено производство и држење на оружје. Доколку пак, тие за кои говориш само ја практикуваат својата вера, без ништо од она што претставува казено дело, тогаш облекувањето и практикувањето на верата е нивна и ничија друга работа. И би ти напоменал дека на форумов важат Уставот и законите на Република Македонија. |
|
MUSLIMA_1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a sto mislis deka nie se plasite od nekoj ili sto e problemot nikoj od nas ne go prifaka ovoj kafirski tagutcki zakon toa da ti bide jasno, i nie ne se plasime od nikoj osven od ALLAH,
|
|
|
|
Panini
Сениор Регистриран: 13.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 222 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Allah, Elohim, El, Adonai..
|
|
MIND AND SENSE IS PURIFIED,I AM FREED FROM DESIRE!
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Shto znachi kazhanovo ? Deka vo ramkite na opshtestvoto, koe ti dalo pravo da veruvash vo shto sakash, kje go negirash toa isto opshtestvo koristejkji i sila ? Deka kje gi terorizirash site lugje koi ne veruvaat kako tebe i kje gradish nekoja svoja paramilitarna drzhava vo drzhavata domakjinka ? |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тој е оној Алах кој ве праќа да убивате луѓе кои не веруваат како вас? Дали тој твој Алах налага да ми ја исечеш лавата зошто "не сум цигла на која можеш да се потпреш"? Ако тој твој Алах толку те плаши, ако тој твој Алах е толку семоќен , зошто тогаш ТЕБЕ те праќа мене да ме убиеш, а не ме убие мене самиот? Ај преиспитајте си во што верувате и што ширите... Ширење вера на сила и не прифаќање на различноста па и не е баш некоја хумана религија... А сигурен сум дека вистинскиот Ислам не го подржува ова, ниту наслилното ширење на вера. |
|
Внеси реплика | страница <1 13141516> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |