|
’’Детето’’ во нас |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има едно дете во мене кое плаче за прегратка.
Има едно дете во мене кое вриска за да биде чуено. Има едно дете во мене кое чека да му ги врзам раните. Има едно дете во мене кое чека да му ги избришам солзите. Има едно дете во мене кое чека да биде љубено. Има едно дете во мене кое чека да му биде простено. Има едно дете во мене кое чека да му купувам сладоледи, бонбони и еден куп играчки. Има едно дете во мене кое плаче за љубов |
|
Kastro
Сениор Регистриран: 17.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 11937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Deteto vo mene ... koe dete ,ja sum si edno golemko detence i takov ke si ostanam zasekogas...
|
|
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)
|
|
Klara-D
Сениор Регистриран: 03.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 2671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Deteto vo mene , neznam dali nekogas ke si zamine ...
|
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Детето во нас, секогаш е присутно.
Најчесто не му обрнуваме доволно внимание, ни време, бидејќи не го сфаќаме сериозно-возрасни сме, значи рационални. А сепак, оние кои доволно работеле на себеси, го знаат следново: детето во нас е оној дел од нас кое ги прави клучните потези, во клучните моменти. Затоа, внимавајте како се однесувате спрема детето во вас :) |
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Детето во мене ќе треба уште малку да почека за прошка. Заслужува љубов и разбирање, учам како да му го дадам тоа.
|
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не се раѓаме како табула раса.
Тоа е една голема заблуда, оддамна надмината. Денеска имав едно искуство кое ми остави голем впечаток. Сретнав едно дете од само 4 години. Девојче со толкава заводливост и харизма еднакви на една Моника Белучи. Девојче со ’’искусен’’ самоуверен поглед, став, држење...и сето тоа толку природно и спонтано, толку доаѓа одвнатре.... Девојче кое ќе порасне во девојка која ќе прави што си сака, ќе се насмее, ќе игнорира, ќе си игра.... а мажите ќе трчаат по неа. Тоа не се учи, ниту се имитира...со тоа едноставно човек се раѓа. Изменето од Kali - 10.Октомври.2011 во 21:35 |
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....najinteresen e krajot od patot na edni takvi...
Da bleskaat kako zvezdi ili da bidat temnina? |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sum si go gusnala silno..ne sakam da go pustam
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Убаво ни е заедно,не сакам да си оди од мене.
|
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Preubavo mu e .. posle ke go castam eden ogromen cips
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Паааа... сигурно би рекло: Уште ли ма со мачки си играш и ги оставаш да ти ја џвакаат косата?! |
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
детето што сум бил, сигурно не би се препознало и би се исплашило, не во смисла на изглед, туку целосно...
инаку, прекинуваме да бидеме деца, полека со образованието.... затоа што кога си дете и не знаеш ништо, воопшто не те боли онакво за ништо, и со тоа си радосен |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
samo treba da neguva
|
|
vivi
|
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |