|
Какви чувства во вас буди поимот СМРТ? |
Внеси реплика | страница <1234 17> |
Автор | ||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Некогаш сакам да и се втрчам во прегратки,
некогаш смртта ми е мајка, но некогаш ми е најголем непријател. Некогаш ја посакувам од дното на срцето некогаш толку многу ја мразам и се ужаснувам од помислата дека сакала - нејќела пак таа ќе дојде и ќе ме земе. Понекогаш сум гневна што себично ми зема нешто мое а што не ми ветува дека некогаш и некаде ќе ја сретнам пак. Но што со животот? Јебига, и така никој жив не се извлекол од него, ќе направам што можам и како знам дур престојувам во него, не е ни битно и така ветер ќе го издува моето дело.
Изменето од ekszi88 - 21.Мај.2012 во 22:01 |
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
никакви
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Чувство на немоќ. Празнина. Дупка. Многу немоќ.
|
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
slichno kako i porod, mislam deka nema da pamtam...
|
||
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Никој реално не се плаши од тигри, ама кога ќе биде оставен во некоја дива савана средбата со тигарот и тоа како ќе го уплаши.
патот е сознание...а не силна желба за одење |
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Стравот од губиток е можеби она што не плаши кога се работи за смрт на другиот. Смррта е факт, и додека си уживаме во комфорот кој ни е пружен во животот, секако дека никој нема страв од смртта и ја прифаќа како единствен апсолут кој се случува во животот. Но, кога човек реално ќе се соочи со потенцијална опасност по неговиот живот, едноставно проработува инстинктот за живот и стравот од смртта е сосема природен. Никој реално не се плаши од тигри, ама кога ќе биде оставен во некоја дива савана средбата со тигарот и тоа како ќе го уплаши.
|
||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Интресно е што сите сме свесни дека смртта е неизбежна,никој не се родил за да биде вечен,а сепак потсвесно сее страв овој збор ,но уште поинтересно е што јас се плашам од тој збор кога ќе го поврзам со некој близок,не ме плаши кога ќе го поврзам со себе.
Зошто е ова така? |
||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...работите тргнуваат наопаку откако ќе се спознаеме себеси......се раѓаш за да умреш..без везе!.
да умреш за да живееш!.. некако подобро звучи.. п.с.како зреам се повеќе ме фаќа страв..мајката. |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Баш никакви ... тоа е нешто што сум сакал извесен период
|
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zavisi kakva smrt... kako i da e mi se povrakja od zborov... mi se povrakja i od zborot zivot, ama i od smrt. Ja mrazam glupavata igra zivot - smrt...
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Какви чувства во вас буди поимот СМРТ?
Neodbeglivost i neizvesnost. Neodbeglivost oti toj mig ne mozhe da se smeni, a neizvesnost oti nemame prethodno iskustvo/sekjavanje za takov moment. Vo sekoj sluchaj mora da e vrvno dozhivuvanje koe na krajot kje ni ja otkrie poentata za materijalnoto postoenje i negovite vistinski vrednosti. Изменето од Messenger - 30.Август.2011 во 00:42 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Kastro
Сениор Регистриран: 17.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 11937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zboruvame isklucivo za onaa so golemi bukvi neli ? |
||
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)
|
||
vanesa
Сениор Регистриран: 19.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
toa e toa, site ne sme isti...
...ima i takvi shto ne se plashat... mislam i na mazhi |
||
Kastro
Сениор Регистриран: 17.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 11937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Auuu demek vie hrabrite koga e vo prasanje ovaa so golemi bukvi (ni ime ne sakam da i izgovoram ) |
||
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)
|
||
Внеси реплика | страница <1234 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |