IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Сам со себе
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Сам со себе

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 16>
Автор
Порака
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2011 во 21:21
Ne tolku strashno kako shto mozhebi taka ti izgleda vo ovoj moment. среќа

S'e e "state of mind".

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2011 во 21:22
Priznavam, taka mi izgleda vo momentov...point of view
Кон врв
saguaro Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Август.2011
Поени: 482
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај saguaro Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2011 во 22:41
Поентата е што и кога мислиме дека сме сами, никогаш не сме сами.
Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2011 во 09:22

Taka e, nikogash ne sme sami - mozhe samo da mislime... da se pojavat chuvstva na osamenost... a tie kako se pojavuvaat taka i si odat...se razbira ako ne se vrzuvame za istite.
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2011 во 12:06
Sepak, jas mislam deka sme sami. Sekogas sme sami. DObivame poddrska od okolu, no vo globala sami pominuvame se. Nikoj drugo ne e vo nasha kozha... nikoj. Lugeto go dzvakaat toa sto im go nudime i sekogas se so nivnite pretpostavki za nas, no ne so nas. Kako i da ja prezentiram vistinata za mene drug covek ke si ja vidi samo i samo na negov nacin. Taka da, sami sme. Jas znam deka sum sama, no ne se drzam poveke vo osamenost.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2011 во 15:10

Nie sme sami... sekogash sami - edinstveno vo nashiot individualen svet, mozhesh da patish, stradash i da se vitkash od bolka i nikoj nema da znae. Se dodeka ne "iskochish" od nego(individualniot svet)... i ne prestanesh da se identifikuvash so lazhnoto "jas".   
Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2011 во 15:34
Немој да зависиш од никого на овој свет и немој да се надеваш дека постои Човек! Дури и твојата сенка те остава сам кога си во темнина!
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2011 во 15:50
Originally posted by viktorija123 viktorija123 напиша:

Nie sme sami... sekogash sami - edinstveno vo nashiot individualen svet, mozhesh da patish, stradash i da se vitkash od bolka i nikoj nema da znae. Se dodeka ne "iskochish" od nego(individualniot svet)... i ne prestanesh da se identifikuvash so lazhnoto "jas".   

Ama i ne moras da patis, stradas i da se vitkas od bolka.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2011 во 09:02

Sekako deka ne , ama sekoe zadovolstvo kje ja svrti drugata strana od "parichkata" - taka funkcionira svetot...
Кон врв
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Поени: 13948
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2011 во 11:52
kolku luge na planetava tolku sam so sebe zhiveat........i navistina zhiveat., ne ochekuvajki deka nekoj drug ke im ja podari svojata sedmica
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2011 во 11:53
Kolku sto sme sami tolku nekogas i nekoi luge pa i premnogu se meshaat.. duri si zemaat za pravo da odzemat necij zivot
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2011 во 15:24
Prekrasno e custvoto na samotija!
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2011 во 16:24
koga kako..не%20знам
Кон врв
saguaro Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Август.2011
Поени: 482
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај saguaro Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2011 во 20:17
Секогаш кога патував сама, сретнував нови пријатели.

Секогаш кога заминував да живеам во нова земја, сретнував пијатели за цел живот.

Тогаш кога помислив дека сум сама, ми дојдоа починатите предци во сон да ми кажат дека го пратат секој мој чекор и дека внимаваат на мене.

Кога ја посетив пустината, се вџашив колку е полна со живот!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 16>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,797 секунди.