![]() |
|
LAW OF ATTRACTION |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345> |
Автор | ||
viktorija123 ![]() Сениор ![]() ![]() Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Eh, kako nie lugjeto, sakame da doznaeme SE
![]() ![]() Ne e samo karmata "vinovnikot", imame i izbor, neli? |
||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
||
![]() |
||
pHp ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
|
![]() ![]() Поентата ми е што не ми е јасно како функционира овој Закон, затоа прашувам. Според него, што и да помислиш и силно го посакаш, на некаков начин ќе ти се оствари. Ама, многу работи многу луѓе силно ги посакуваат па никако да им се оствари |
||
![]() |
||
viktorija123 ![]() Сениор ![]() ![]() Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
|
![]() ![]() ![]() Eden indijski mudrec veli deka ako zhelbata e dovolno jaka kje se ispolni. I veli deka Nie lugjeto ne deluvame individualno na nastanite, kolku i da ni se chini deka e taka. Spored nego nishto ne se sluchuva se dodeka za toa ne se"slozhi" celiot Univerzum - kako za "negativnoto" taka i za "pozitivnoto". |
||
|
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Tokmu taka.
Rabotata e shto ne sme samo nie shto posakuvaat, a verojatno ne sme nitu onie koi navistina iskreno, bez somnenie i tochno fokusirano posakuvame... taka da sistemot si raboti potpolno kako shto e napraven da raboti, samo shto nie s'e ushte ne sme go sovladale kako shto treba. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
|
DOLE SISTEMOT!
|
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
![]() |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
Majkl ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
|
Не е универзумот тој(си нема друга работа универзумот...) кој ги остварува желбите кои практикантот интензивно ги испраќа во форма на мисловни слики, туку тоа можат да бидат дел од неговите жители т.е. бестелесни души (на пр. на починати луѓе) од астралот, или дури и демоните кои преку чудесни „случајности„ му ја дофрлаат топката на испраќачот т.е. барателот. За подоцна од истиот, тие да си ја побараат вложената енергија назад повеќекратно што за последица има разновидни страдања за душата и човекот, било уште во оваа сегашна или во некоја од наредните инкарнации. Точно е тоа дека мислите и чувствата се енергија. Точно е дека Бог зрачи од своето безгранично изобилие несебично и постојано и дека ние како Божји синови и ќерки го носиме тоа во себе. Но тие дарови може да ги прима непречено оној кој е сличен на тоа зрачење(така што живее според заповедите Божји) и искрено е подготвен примените дарови да ги вложува во општото добро а не само да ги трупа за себе. Ова важи и за поединци но и за претпријатиа, како и за цели народи. Изменето од Majkl - 01.Октомври.2011 во 00:35 |
||
Бог повторно му говори денес на човештвото преку Неговата пророчица, Габриеле од Вирцбург. Тој не ја говори речта на Библијата!
|
||
![]() |
||
Majkl ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
|
Ова прашање индиректно го одговара токму поглавието кое го постирав на претходната страна од книгата „Сами во бракот сами во партнерството?„ Тоа во еден дел е душевна вина која сега во тело се отплаќа(карма), но во еден дел е последица токму од практицирањето на тнр. „закон на атракција„ и тоа од страна на „успешните„. За да добијат тие, треба од негде да се одземе, бидејќи демоните не се како Бог за да можат да даруваат од неограниченото изобилие. Тие работат само со прераспределба на веќе постоечката негативна енергија која ја создаваат луѓето со погрешниот начин на размислување, зборување и постапување. На гладните и оние во немаштија треба да им помогнат токму оние кои имаат реална моќ тоа да го сторат - политичарите, бизнисмените, инвеститорите.. и тоа не само да ги нахранат физички, туку да ги упатат како правилно да работат за да постојано имаат. Но токму световните властодршци работат на тоа (меѓу другото и ментално) како сиромашните да ги сторат уште посиромашни а богатите уште побогати, и на крај сè ќе се сведе на 2-3 хуманитарни концерти за наредна година повторно се повтори проблемот. На тој начин и тие си товарат вина на душите па еден ден може да се случи да ги сменат улогите. |
||
Бог повторно му говори денес на човештвото преку Неговата пророчица, Габриеле од Вирцбург. Тој не ја говори речта на Библијата!
|
||
![]() |
||
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
|
Znaete li kolku majki koi izgubile ceda svoi, posakuvaat a kolku silno toa ne moze ni da se zamisli,da se vratat, i pak nisto ??
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
![]() |
||
|
Univerzumot deluva kako celina i toj e vo umot, ne e odelen. Koja svoja rabota bi imal, Majkl?(prosti ako te razbrav pogreshno) |
||
|
||
![]() |
||
pajser ![]() Сениор ![]() ![]() kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13948 |
|
se dodeka od univerzumot .,....umot ne proteche energija ., do desette prsti na racete., i vo zaednichki sinergizam ., mislata ke ostane pusta zhelba
|
||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
||
![]() |
||
|
Da se vratat umreni lugje ??? |
||
|
||
![]() |
||
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
|
Da zosto da ne zarem ne se fokusirani, zarem ne go posakuvaat toa sekoj den ???? Mislam deka taa zelba e non stop vo nivnite misli ... |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
![]() |
||
|
Zakonot za atrakcija raboti za zhivi lugje, za onie koi postojat, a ne za tie koi ne postojat.
|
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |