IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Слобода на медиумите
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Слобода на медиумите

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 22>
Автор
Порака
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Статус: Офлајн
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Септември.2011 во 01:15
Originally posted by Kali Kali напиша:

Не случајно се потепаа СИТЕЛ и Канал 5 да ги преземат сериите,емисиите и новинарите од А1. Приказнава е всушност следната: убијте го комшијата, за да му ја земете козата. Нелојална конк*ренција во коалиција со власта, ги добива привилегиите и го собира кајмакот.

Единствен електронски медиум кој сега остана, и кој има програмски квалитет, е Алфа ТВ. Единствен медиум кој поседува всушност, образовани новинари, почнувајќи од Ана Јовковска, Оливера Трајковска, Ирена Спировска, итн. Дај Боже да се оддржи во ова волчјо дувло.

Сериите не се власништво на Сител или Канал5 за да ги превземаат, си имаат газда, застапник за МК, а кој застапник ги понудил на други телевизии. Сигурно нема на Алфа да им ги понуди со гледаност од 5 % иако ти мислиш дека само тие се квалитетот што останале.
Уствари да, се што е комуњарско и е квалитетно под дифолт.

Ни Сител ни никој не му ја зема козата на комшијата. Газда Вељо сам си го упика, зашто беше лаком г.з, нечесен, криминалец, преварант.
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Септември.2011 во 01:22
...gazda ti veljo imashe samo edna maana,...shto imashe dolg jazik ...i shto negovata dolzina mu ja pokazuvashe  na onoj, koj shto i ne bil voodusheven od nea!

.. lakomi,nechesni, kriminalci , prevaranti...i sl....ne í nedostasuvaat na zemjava ''antichka''!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Септември.2011 во 01:24
Сите имаат долг јазик ама овој не му баци рака на Мијалков и стана пример за останатите шо ќе им се случи ако го следат него.

Зекси...од тебе одговор...кога ?
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2011 во 01:40
Зен,

Кога ќе се каже црна судбина тоа народски значи, дека на човек не му се сите карти средени, човек си има проблеми од било каков вид.
Така и кај тебе, се нешто не ти чини, се жалиш на она, плачеш од ова, кукаш поради ова, и што друго да помисли човек него да каже ејјјј какви судбини тешки, или црни сеедно.

Ама јас пошто не верувам во судбини, ќе ти кажам дека хороскопот не ти чини за овој период, ама тоа не е за очајување, треба да се радуваш, зашто после лош период иде добар.

Верувам дека ако рошавиот беше на власт ќе ти беше поарно, односно хороскопот ќе ти беше наклонет, ама жалам не е, благодарение на мнозинството багра како што не нарече кои што не го гласаа избраздениот по образите.

Ама мораш да се надеваш, само тоа и ти останува, нели надежта умира последна.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2011 во 01:49
Originally posted by brza brza напиша:

...gazda ti veljo imashe samo edna maana,...shto imashe dolg jazik ...

газда вељо имаше многу мани, а најголемата му беше што беше лопов, за среќа бивши лопов кој ќе скапе у затвор.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2011 во 09:10
e, bash me zabole mene za gazda ti!изненадување

...so toa mislev deka, edino toa mu bila maanata,....za da zaglavi kaj shto....zaglavil .

...a najmalku toa shto bil lopov,....toa beshe samo prichina za da go zaglavat ,a ne....povodда
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2011 во 10:15
Ма нормално дека дека Сител ќе има квалитетна  програма и е чесна телевизија, не ни очекував да се имлицира поинаку... Човек не може премногу да се изненади, како под калап се.

Само се прашувам што од Сител шлајмот е попривлечно за луѓето...дали примитивноста на Латас кој сосема чесно пари направи лижејќи секакви задници и правејќи јавен криминал за разлика од новинарите од А1 кои се единствените нечесни, или Големиот брат каде што се ебат во живо во 12 на пладне, или Бандини глупостите, или можеби сепак е тоа Вучиќ со своите бројни водителски квалитети, образованост и елоквентност. Сигурно Алфа нема да биде квалитетна, каде би можела во ваква конк*ренција. Ма што зборувам јас. Сигурно за Бумбарот правиме муабет, каде што не можат луѓето на ред да дојдат фалејќи ја власта, тоа е дефинитивно пример за објективно новинарство и слобода на еден медиум кој демонстрира како слободно се прави богатство во Македонија, упикан во задникот на власта. Сител секако ќе има пари да купува емисии, и тоа чесно заработени, не.
Оооо, ма што зборувам јас. Сигурно се мисли на големиот Томиќ и МТВ кога збориме за квалитетна програма, ем објективно новинарство. Или не не, зборуваме за Наша ТВ, и бурекот- мејд ин маседониа. 

Изменето од Kali - 30.Септември.2011 во 10:20
Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2011 во 10:38
А која е разликата во програмската шема меѓу А1 и Сител? И двете емитуваа(т) разноразни будалаштини (латино и турски серии, ,,ток-шоуа,, пристрасни вести, реалити шоуа и сл.), само што секогаш А1 први почнуваа, а веднаш потоа и Сител ги копираа.

PS: Big brother прво одеше на А1, потоа на Сител, Фарма исто на А1.

Зошто не ја спомнуваш емисијата на ,,културната,, ТВ Алфа на Нора Шакири (а ла Бумбар само поглупо)... која ,,не е член,, на СДС. голема%20насмевка

Зошто мислиш дека сериите на А1 се поквалитетни од оние на Сител? збунетостне%20знам
Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2011 во 12:19
Абе сеа разбираш,тија од А1(један),тоа им е матрица ,они така размислуеле,разбираш,това им е од културата ,нема тука преправанција и заебанција,а
Зител,они е они са КОПИРАНТИ,ШОВИНИСТИ и ВРХОВИСТИ,тија са без идеја,они само служат за рушење,това еднаш го изјавил кодошот латас,а богами и неговата другарка лила,која кога ја прашава,па што ова реалниве шоуа ги копираш од други(србите),па она даде одговор-бисер
шо че се мачам кога има кој да ствара,јас само си земам,и онака овде сите са исти.
Е и крајно сеа на Гујо му беше мака шо велија има примат у Турските серии,да неречам предводница,па се виде сеа еве го викнал турскио премиер,сеа сите че одиме пак НАЗАД у турско,
Е това тие работата,само тоа овде никој не се сечава,му одговара на менталното,де менталитетот Рајански,турски де
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2011 во 14:30
Во право си за емисијата на Нора на Алфа, не ми се допаѓа не
Очигледно е колку се прашањата бесмислени и еднонасочни, тоа е единствената замерка која ја имам за Алфа.

Точно е дека А1 и Сител не се разликуваат во делот со сериите, иако не гледам серии ама оние индиските на Сител ми се одвратни. Овие турските на А1 барем по реакциите на бабите делуваат подомаќински, штознам? среќа Ама нејсе, не е тоа муабетот.

Тоа што А1 предводеше во купувањето серии и шоуа, а Сител ги следеа, е прашање на конк*ренција. Конк*ренција што не е лојална, оти Сител се оние кои се врзани со власта, и со тоа се- заштитени. Сител сега ужива по падот на А1.
Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2011 во 18:04
Originally posted by Zeksi71 Zeksi71 напиша:

Зен,

Кога ќе се каже црна судбина тоа народски значи, дека на човек не му се сите карти средени, човек си има проблеми од било каков вид.
Така и кај тебе, се нешто не ти чини, се жалиш на она, плачеш од ова, кукаш поради ова, и што друго да помисли човек него да каже ејјјј какви судбини тешки, или црни сеедно.

Ама јас пошто не верувам во судбини, ќе ти кажам дека хороскопот не ти чини за овој период, ама тоа не е за очајување, треба да се радуваш, зашто после лош период иде добар.

Верувам дека ако рошавиот беше на власт ќе ти беше поарно, односно хороскопот ќе ти беше наклонет, ама жалам не е, благодарение на мнозинството багра како што не нарече кои што не го гласаа избраздениот по образите.

Ама мораш да се надеваш, само тоа и ти останува, нели надежта умира последна.

Ова е последен пат тебе да ти се обраќам културно иако со празна надеж дека ќе разбереш шо ти кажувам !
Не ми се обраќај лично !
Претходниот пат беше мојата фамили замешана од твоја страна за глупава причина . Сега ми кажуваш за некоја црна судбина и некакво ретардирано објаснување но народен стил само не кажа од која народност е обичајот...Бугарија , Канада итн.
Ова веќе станува пракса на овој форум порано овакви како тебе редовно менуваа по еден јузер дневно ама нека биде шо се однесува до мене јас немам проблем .

[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2011 во 23:53
Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2011 во 01:40
На што личи ,тоа,па ПУКА филмот,тоа е ЛАВИНА или ако сакате ПОСЛЕДИЦА на едно ДИКТАТОРСКО владеење,постапките на ВЛАСТА,резултира со постапки на газдите,кои наводно си го бранат интересот,но во овој случај ги пердашат новинарите,затоа што нема ДРЖАВА ,односно ПРАВЕН систем да го заштити обичниот човек,во овој случај новинар.
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2011 во 16:32
Маргарита Цаца Николовска, поранашен судија во Европскиот суд за човекови права, и учесник на настанот во Брисел, за ФОКУС вели: На Европа и покажавме дека во Македонија нема слобода на изразување.

Можеби некој нема да побрза да ја етикетира госпожата поради оваа изјава или поради весникот за кој ја дава, и ќе се заинтересира всушност зашто една судијка со европско искуство во судот во Стразбур, го има овој став и кое е нејзиното мислење ??
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 22>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,145 секунди.