|
Слобода на медиумите |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 22> |
Автор | ||
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа му е исто како да прашаш дали има ОБЈЕКТИВНА ВЛАСТ во Македонија или пак во светот... само што некаде во светот се стремат кон објективност.
|
||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еве ви за пример никој не ја проследи во германските телевизиски медиуми навредата
од Берлускони за Меркел (цитирана дека е жена која никој не би ја...) Како и да е новинарите се само алатка на едниве и другиве... Односно тоа што тие не можат да го остварат,лесно го префрлаат ко вина врз нив... Или тоа што немаат храброст да го кажат им го ставаат во уста да тие го кажат... А тие душички за паричка напатени... |
||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дали сум неписмен тоа е релативна работа, а и дека сум неизживеан, исто така. Е ова со руралноста ептен ме погоди, нема да можам да спијам вечер. Ама нема врска, со оглед на стилот како се изразуваш на јавно место кон други луѓе, се гледа колку си и писмен и изживеан и нерурален. За фрустрациите ич да не ги спомнувам. Ама тоа си е твој проблем. Кога веќе го спомнуваш радникот, ај кажи што се случува, и ние да се запознаеме со случувањата а не само сакам-кажам-незнам-речам стил. А за ЕУ и НАТО, одамна сум кажал дека е тоа погрешен чекор за МК. Зошто МК би била членка на една извонредно агресивна воена банда како што е НАТО, со сите атрибути на повампирен фашизам и нацизам. Да не одам подалеку, само да се потсетиме на 2001 год. Од кај дојде агресијата врз МК? Кој ги вооружуваше шиптарските банди во МК? Кој им даваше логистичка и секаков друг вид подршка? Кој ги извлече терористите од Арачиново? Кој ни претеше дека ќе не бомбардира доколку не се прекинат нашите напади врз Арачиново? Кој исфрлаше контејнери со непозната содржина во нашите езера? Под чиј диктат беше направен рамковниот договор кој практично означува капитулација на македонскиот народ во борбата со терористите и де факто стана народ од втор ред. А зошто и би биле членка на ЕУ? Покрај сите уцени и притисоци што ги трпиме од нив, покрај сите неправди кои ни ги приредија, кој би бил ќарот од таквото евентуално членство. Економски, политички, која корист ќе ја имаме од ЕУ? Имаме примери од Бугарија, Романија, Полска, Словачка, Грција и др. дека нема да имаме никаква корист од ЕУ туку само штета. Евентуалното членство во ЕУ не значи по автоматизам 3 илјади евра плата на народот. |
||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
||
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кога даваш комплименти на некого не ги употребуваш истите зборови освен ако си ограничен во речникот !
За радникот ќе почекаш Шител да те известат . Несакам да навлегувам во дебати за прашања од национален интерес со бугарски државјани оти несомнено имаме многу силен различен став за доброто на Македонија. Кога МКД би влегла во ЕУ тогаш ќе нема организаран криминал под водство на шеста управа , ќе нема перење пари , режимот ќе нема процент од нарко трговија и затоа луѓето со интелегенција приближна на пекинејзер ќе ги убедиш дека дека ЕУ е мафија која сака да не понижи . Поздрав до поддржувачите на режимот...Татковината пати од вас ! http://youtu.be/UpgXe9cO-eg п.с. немојте да јадете ако се решите да кликнете на линкот. |
||
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Те разбирам 100 %, знам не ти е лесно, ама јбг, што да правиш судбина црна.
|
||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...izvini ama me nasmea...znaci so tebe eve da receme ke se soglasam...ama ke dodadam uste nesto koe namerno ili mozebi slucajno si go propustil ti kaza- Od niv nekoi se provladino nastroeni(i uspesno rabotat) a nekoi opoziciono( i tie nekoi veke ne postojat) jas samo dodadov moe mislenje |
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Супер си кажа КингДавид... ... постои СЛОБОДА на медиумите.
Кој им е крив на опозициските медиуми што газдите им се криминалци и не плаќаат данок...
значи ако јас сум гласал за СДСБЈРМ или имам членска книшка можам слободно да си правам разни криминали по улици и да не одговарам....
Инаку што се однесува до објективното новинарство, такво во Р.М. не постои. Изменето од LiDivio - 28.Септември.2011 во 18:02 |
||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Што значи слободата, кога не постои одговорност?
Ништо. Слобода без одговорност се граничи со девијантности, на какви што сме сведоци. Или еве да зборувам од свое име, не мора некој да се согласи. Всушност мислам на ова: - секој може да каже што сака, и тоа да биде смислено/несмислено, воспитано/невоспитано, проверено/непроверено. Ова важи за пишани и електронски медиуми, за забавни емисии, шоуа, до политички емисии. - одговорност се бара само кога владината политика е загрозена од веста- ова е типичен пример на загрозување на слободата до даска. - зависно од тоа во кој медиум работи, новинарот се приклонува кон политиката која тој медиум и неговиот сопственик ја поддржува. Многу малку од тие новинари размислуваат со своја глава, или се дрзнуваат да го напишат/кажат она што навистина го мислат. Слободата и тука е повредена- каква е таа слобода ако не можете како новинар да имате кредибилитет, доволно образованост и личност, за да застанете зад свои ставови, некорумпирани и непоткупени? - Ако пак сте новинар или медиум близок до власта, тогаш сте Бог. Тогаш имате право на се и сешто, дури и дрско да си залепите етикета на патриот наспроти предавниците, и да се шетате по Европски парламент демонстрирајќи ја својата невоспитаност. Кој ќе побара од вас одговорност? Никој. Можете да манипулирате со народот без никаква пречка, и притоа да си ги полните џеповите. Може се да се каже за Велија и некои новинари од А1, но факт е дека ниеден медиум не може да се мери со истражувачкото новинарство кое А1 го покажа. Некои од откриените стории последниве години беа фантастични и фрапантни, и за волја на вистината, буквално ниедна од тие не беше побиена. А1 предводеше пред сите медиуми во одредени програмски новини, почнувајќи од утринската емисија која ги надминуваше сите рејтинзи, до Бебе Магазин, до турските серии (луѓето се заљубија во Онур и Шехерезад), до Македонски Идол, итн итн. Можете да не го почитувате Велија, можете да не ги сакате одредени новинари во А1 како Борјан или Биљана, или драматичните кампањи на А1 ( ни јас не ги почитувам), но не можете да кажете дека А1 како целина е неквалитетен медиум. Не случајно се потепаа СИТЕЛ и Канал 5 да ги преземат сериите,емисиите и новинарите од А1. Приказнава е всушност следната: убијте го комшијата, за да му ја земете козата. Нелојална конк*ренција во коалиција со власта, ги добива привилегиите и го собира кајмакот. Слобода? Каде??? Единствен електронски медиум кој сега остана, и кој има програмски квалитет, е Алфа ТВ. Единствен медиум кој поседува всушност, образовани новинари, почнувајќи од Ана Јовковска, Оливера Трајковска, Ирена Спировска, итн. Дај Боже да се оддржи во ова волчјо дувло. Изменето од Kali - 28.Септември.2011 во 18:48 |
||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За ова се сложувам во целост. ... ама за тоа требаше порано да се размислува. Се разбира дека ,,лешинарите,, ќе нападнат од било која страна да се. Да беа СДС на власт можеби ќе беше обратна ситуацијата. Можеби сега малата невеста ќе ја гледавте на А1...
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A1 ne beshe nekvaliteten medijum. "Makedonskiot idol" e dokaz za toa.
Samo novinarite im bea so mizerni chovechki kvaliteti... chista legija na stranci (so soodvetna pochit kon onie koi si stoeja ponastrana ili bea otpushteni poradi nedozvoluvanjeto da se kompromitira nivnata chovechnost) koi bea spremni bezmilosno, bez lice i obraz da pukaat vo bilo koi na koi kje im posocheshe nivniot gazda (ova go pishuvam bazirano na videosnimkite koi gi gledav po povod vleguvanjeto na policijata vo prostoriite na A1, kako i na onoa shto sledeshe potoa od improviziranoto nadvoreshno studio) . A toa samo dokazhuva deka vo Makedonija postoi sloboda na medijumite, no ne postoi odgovornost na nivnite sopstvenici i naemnici. Изменето од Messenger - 28.Септември.2011 во 21:35 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kolku sto mi e mene poznato, ne postojat nekolku mediumi na gazdata Velija Ramkovski koj e osomnicen za kriminal, taka li e? |
||
SOLI DEO GLORIA
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Со ова се согласувам (иако не се согласуваме околу владата) Факт неоспорен- со затворање на А1 изгубивме сите оние кои сакаме вистина, А околу слободата на говорот- не е слобода на говор да си кажеш што сакаш на телевизијата (или да напишеш во весникот во кој работиш) што ТИ како новинар мислиш дека е така. Мене страшно ме нервира кога ми манипулира некој со мојата интелегенција, кога ми кажува вести кои не се блиску до паметот. И најмногу ми играат дамарите кога станувам свесна дека не му можам ништо, ама ништо кога зема дел од моите пари кои јас преку разноразни давачки ги давам. Ма помодрувам од мака ама џабе ми е. |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...zatoa ,...ti se prostuva lapsusot! |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За каква црна судбина говориш ? |
||
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
||
Внеси реплика | страница <1 1213141516 22> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |