|
Слобода на медиумите |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 22> |
Автор | |||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Моја пријателка прави ваква компарација за случајов со остранувањето на тројката ММН (нормално по изјавата на Мирка на јутјуб дека отишле таму со намера да направат скандал) од дебатата за слободата на медиумите
-Замислете јас да претпоставам дека вие сте се собрале да зборувате нешто за мене и да ви упаднам дома, во кафана-на седенка, во канцеларија или билокаде- да направам скандал. Ќе ме оставите да урлам, викам, вреѓам или ќе ме избркате, повикате полиција. Море овие европејциве и културни биле-го решиле проблемот само со остранување од салата. Комотно можеле да ги уапсат, ама не го направиле тоа, оставиле секој да просуди според свое убедување. Ај оние таму предавници, државни непријатели, зборувале лошо за Македонија, ама читам денеска на Мирка и уредниците не и биле по ќејф. Па, па што му даде по капата на уредникот на Дневник-Димитровски. Абе дали препрочита што напиша. Оти јас имам дојам дека само за себе мисли дека знае се. Додека постои злоупотреба на моќ, ќе има индивидуални отпори |
|||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
мамамд,
не е исто кај тебе или кај мене дома да прави некој скандали, и не е исто во просториите на јавна установа. ЕУ би требало да биде мајка за сите, а не кон едните да се однесува непријателски а другите се демек добри. А и кој скандал беше направен од страна на мирка и компанија? Јас таков скандал не видов, односно видов дека претставници на ЕУ на најгруб начин реагираа кон мирка и нејзините другари кога овие покушаа да објаснат дека борјан и останатата банда немаат легитимитет да зборуваат за некакви правдини, бидејќи со години се припадници на една крајно опасна и деструктивна криминогена банда, а кое е и докажано пред скоро време. тоа и било целта на мирка, миленко и оној третиот, да си ја кажат правата вистина за тоа кои се тие луѓе што ја кодошат државата. не дека европјаните не ги знаат борјан и останатата банда што мустра се, туку чисто да бидат таму да си го кажат своето мислење пошто верувам се водат стенограми од седниците, и тоа да си остане забележано. во институциите на ЕУ, бидејќи од тука да џавкаме против такви појави нема ефект. Ова што го направија мирка и др. требаше да биде пракса уште од одамна, да се покаже на тие во еу мешетари дека не е се така како што они посакуваат да биде, туку и дека има и др. кои што не мислат така. |
|||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
|||
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ne e rabotata za Mirka i Milenko.....
rabotata e za onie sto ni ja predavaat drzavata..predavnicite Sekulovska i Borjan....... znaci bez razlika koj e dobar koj e los...nikoj ne treba da si ja kodosi drzavata... |
|||
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|||
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Зекси , ти си еден неписмен , неизживеан и рурален тип . Се осеќам ретардирано кога треба тебе да те демантирам...знам дека никој не ме тера ама канаѓанецу бре аман глеај си работата таму незнаеш како е тука не го заборавај тоа . Само силно исфрустриран тип може да тресне една овака нецивилизирана плитка мисла. Прашање до вмровците... Се осеќате ли првавилно и благовремено информирани ? Дали во овој момент во МКД граѓаните ги добиваат вистинските реални информации? Исто...прашање Дали некој знае што се случува со Љупчо Тодоровски - Радник ? Има ли некој медиум во државава кој може да си дозволи луксуз да извести за ова ? Одвратно чудно е тоа шо сите поддржувачи на дпмне се строго против зачленување во НАТО и ЕУ . Поздрав до баграта ! |
|||
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
|||
zenmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Се кодоши режимот НЕ државата ! Не говорат против Македонија туку против владата . Проширете ги малку видиците . Изменето од zenmaster - 27.Септември.2011 во 13:19 |
|||
|
|||
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
nekako mi se cini deka tie se protiv seshto....i sto i da pravi vladata dobro ili loso oni mora da se protiv..... ok e da bidat realni...neka si kazat sto gi maci...no da ne se pretera so toa..pa od niv da se custvuvaat zagrozeni graganite na Mak... |
|||
|||
zenmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Загрозени може да се чувствуваат само лоповите оти за нив постои опасност од откривање . А тоа шо дпмне не е во состојба да поднесе било какава критика многу кажува за нивните недозреани карактери оти паметен човек со исто прима и пофалба и критика А гордоста на дпмне се граничи со небото и од таму произлегува тезата за предавниците . |
|||
|
|||
MyWay
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne e rabotata za vmro ili za sdsm...
Zosto samo dvajca ili trojca pristrasni novinari odat vo Brisel i da zborat za sostojbata na sloboda na mediumite... Pa koi se tie samo oni da kazuvaat.. Ako e taka neka gi soberat site novinari..i neka razvijat diskusija... Makar sto nitu eden ne smetam za kompetenten da kazuva za sloboda na mediumi koga site se prevrtuvaat kako ke im tekne....koj dava pari tie od tamu se..Znaci ne se realni, ne se posteni i ne se kompetentni da kazuvaat.Edna den od vmro drugata den od sdsm tretata nezavisni .....i posle treba li da gi zememe niv kako nekoj relevanten faktor i da im veruvame li?...Jas licno ne poznavam nitu eden novinar koj ostanal dosleden na edna politika ili na eden stav... Kako i da e od koga ja procitav kolumnata na Sekulovska za kosarkarite i navivackata pesna...mozam da kazam deka taa ne zasluzuva mesto vo Mk.. |
|||
|||
zenmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Таму беа новинари кои се директно засегнати со слобода на медиуми во МКД.
Груевски јавно повикува да не се верува на одреден медиум и истиот тој медиум го затвора . Тие новинари беа нај гласни во критиките кон владата и само они имаа храброст да обелоденат афери на дпмне и сега нема таков и тоа е повеќе од симптоматично дека НЕМА слобода на медиум во МКД. Знаеш ли ти My Way како звучи оригиналот од навивачката песна и од кого е ? |
|||
|
|||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
еве го оригиналот......
|
|||
MyWay
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Zasegnatite novinari na Velija Ramkovski
tie direkno zasegnati......deka imaa zosto da bidat...... arno vikam jas site se od interes........ nemoj zen da kazis deka Biljana i Borjan se najpostenite i naj napatenite novinari vo Mk.... by the way...za pesnata prv pat ja slusam ovaa....sto ja stavil LiDi.... kako i da e navivacka moze da bide sekoja pesna...kako sakam taka ke si navivam..Ama biljanceto bese tuka da krene galama...oti ona e magister za zbrki morase da se najde edna budala da ja narushi hamronijata koja vladeese......I ne deka ne i uspea - uspea site da gi isprovocira...bravo za nea....napravi nesto mnogu dobro.. |
|||
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Sloboda na mediumite vo Makedonija definitivno ima. Od niv nekoi se provladino nastroeni a nekoi opoziciono. Vistinskoto prasanje koe treba da se postavi e dali ima objektivno novinarstvo vo Makedonija? |
|||
SOLI DEO GLORIA
|
|||
MyWay
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
e toa sakam i jas da kazam celo vreme... |
|||
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Taka e My No eve uste edno prasanje : ima li objektivno novinarstvo vo USA, EU ili na nekoe drugo mesto na svetot? Razmislete malku i odgovorot ke vi bide ocigleden. |
|||
SOLI DEO GLORIA
|
|||
Внеси реплика | страница <1 1112131415 22> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |