IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Кој го создаде Бог?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кој го создаде Бог?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2728293031 33>
Автор
Порака
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Статус: Офлајн
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2011 во 13:54
A koi se toa Nie i Vie, Vasheto i Nasheto, Muslima 1

Kade napraviv podelba? Ti delish - ne jas! Neli Bog e Eden i edinstven za Site?

Nitu, Isus ne rekol - Jas sum Bog(iako nekoj poinaku tolkuva...)

Sekoj, smee da veruva vo toa shto go miluva vo svoeto srce ili pak spored tebe, ne!?

Изменето од viktorija123 - 23.Септември.2011 во 13:55
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2011 во 15:06
Ние? Јас не верувам во рекла - казала.
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2011 во 15:44
Originally posted by MUSLIMA_1 MUSLIMA_1 напиша:

Pa neli vie znaete kako e sozdaden bog? po vase veruvanje neli za vas bog se rodil, neli e vas bog isus? zarem i vo toa si sumljate, vo sto veruvate? 

Се си испомешал. Се сомневам дека ќе разбереш, но ќе се потрудам да ти објаснам. Бог и пред да стане Човек, односно да се воплоти од Светиот Дух и Марија Дева постоел. Слегувањето на земјата како Човек, нема никаква врска со постоењето на Бога пред или потоа. За појасно да ти виде прочитај го Никејскиот символ на верата:

„Верувам во единиот Бог Отец, Седржител, Творец на небото и на земјата, на сè видливо и невидливо;И во Единиот Господ Исус Христос, Син Божји, Кој е роден од Отца пред сите векови, Светлина од Светлина, Бог вистински од Бога вистински роден, нестворен, едносуштен на Отца, преку кого сè станало; Кој заради нас луѓето и заради нашето спасение слезе од небото и се воплоти од Светиот Дух и Марија Дева и стана човек; И беше распнат заради нас во времето на Понтијскиот Пилат и страдаше и беше погребан; И воскресна во третиот ден според Писмото; И се вознесе на небото и седи оддесно на Отца; И пак ќе дојде со слава да им суди на живите и на мртвите и Неговото царство не ќе има крај; И во Светиот Дух, Господ, Кој живот твори, Кој излегува од Отца, на Кого се поклонуваме и Го славиме заедно со Отецот и Синот и Кој говорел преку пророците; Во една света, соборна и апостолска Црква; Исповедувам едно крштение за простување на гревовите; Го чекам воскресението на мртвите; И животот во идниот век. Амин! “

Мислам дека кога ќе го прочиташ, појасни ќе ти бидат нештата.
Кон врв
MUSLIMA_1 Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Септември.2011
Поени: 83
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MUSLIMA_1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2011 во 18:38
OK, A EDNO PRASANJE KAKO MOZE DA GO SAKATE KRSTOT KOGA NA KRSTOT VI BESE UBIEN BOG?? BI GO RASPNAA, NELI? ZAREM NE TREBA KRSTOT DA SE MRAZI,BIDEJKI NA NEGO BESE UBIEN VASIOT BOG,ILI AJ DA RECEME SINOT BOZJI
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2011 во 22:08

OK, A EDNO PRASANJE KAKO MOZE DA GO SAKATE KRSTOT KOGA NA KRSTOT VI BESE UBIEN BOG?? BI GO RASPNAA, NELI? ZAREM NE TREBA KRSTOT DA SE MRAZI,BIDEJKI NA NEGO BESE UBIEN VASIOT BOG,ILI AJ DA RECEME SINOT BOZJI

Ne mi e jasno kako se prestavuvas kako vernik, a veruvas vo zborot MRAZI (omraza) kakov vernik si ti ...

Dali go mrazish ti krevetot zasto vasiot prorok umre na krevet...

Inaku za krstot ima pisuvano na podforumov...

Изменето од Templarius - 23.Септември.2011 во 22:11
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
MUSLIMA_1 Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Септември.2011
Поени: 83
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MUSLIMA_1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2011 во 23:28
nego vistinska smrt go zadesi a isus ne umre nitu na krst nitu voskresnal,toj e ziv i vozdignat e kaj Gospodarot na svetovite nie taka veruvame sepak sekoj si ima pravo da prasa neli? i da si veruva vo sto saka nie vaka veruvame vie veruvate deka toj umrel i vozkresnal,a mu dolikuva na eden svevisen i moken bog da umre na krst,ili da se pretvara vo covek, Slaven neka e gospodarot na svetotvite, ne mu dolikuva na velicinata negova kako vie sto go opisuvate,
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Септември.2011 во 12:22

Ти знаеш што се случило на крстот? Дали знаеш што значи почитување на крстот? Дали знаеш што се правело на крстот во Римската Империја? Од знак на кој се казнувале злосторниците и борците против системот, крстот станал знак на кој Господ исус Христос ја проли Својата скапоцена крв за нас, на кој страдаше за нашите гревови. Токму затоа Христијаните го употребуваат крстот како свој симбол. Од симбол на срамот, тој стана симбол на победата над смртта.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Септември.2011 во 12:29
Originally posted by deshad deshad напиша:

Originally posted by Messenger Messenger напиша:

sega mi zvuchish kako muslimanite...тага 

Што е тоа што те растажува од страна на муслиманите?

Nachinot na povrzuvanjeto na rabotite koi nemaat nishto megjusebno zaednichko, kako shto e citirano na mojata replika.

Primer: koj pie alkohol kje stane pijanica, kje se tepa po ulici, kje ja izgubi rabotata, kjerka mu kje stane prostitutka, sinot narkoman, a zhena mu kje izvrshi samoubistvo. голема%20насмевка

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Септември.2011 во 12:35
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Koe Pismo ?

Svetoto Pismo na Evreite koe sega nam ni e poznato kako Star Zavet. Vo nego se proreceni stotina prorostva za Mesijata. Za toa Pismo zboruvase ISUS. Veruvas li vo toa Pismo ?

Pismoto na koe se povikuvash, kako takvo, ne postoelo vo Isusovoto vreme, tuku se kompeliralo mnogu podocna, so selektiranja, revidiranja, korekcii... na shto tochno se povikuval Isus ? Zarem toa ne go prashuvale i farizeite vo negovoto vreme ? Dali navistina znaesh i razbirash na shto tochno se povikuval Isus koga samiot velish:

onolku kolku sto moze mojot um da razbere.

Prasuvas koj go znae Boga?

Onoj sto veruva i ja cita Biblijata , toj go znae BOG i nego BOG go znae. Vo Biblijata, tamu BOG se otkriva kakov e.

OK, ako  veruvash taka, togash neka ti bide taka. Ochigledno za tebe ne znachat nishto bezbrojnite denominacii, frakcii i sekti koi se baziraat na Biblijata... site tie tvrdat deka go znaat Boga tokmu zatoa shto ja chitaat Biblijata i tamu Bog im se otkriva tokmu nim... намигнување

Изменето од Messenger - 24.Септември.2011 во 12:55
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Септември.2011 во 12:49
Originally posted by viktorija123 viktorija123 напиша:

"Bog", postoi sega i samo sega, sekogash i sekade!

Ete, povtorno go kazhav istoto, po stopati ama... i sekako spremna sum na isti kritiki(i za toa shto Bog go staviv vo navodnici a i za ovde i sega)

Ma voopshto ne si za kritika. Istoto go velat i Svetite Otci i prosvetlenite...

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Септември.2011 во 12:53

Nadvor si od temata koja glasi "Кој го создаде Бог?"

Na tvoj vernichki jazik kazhano - koj go sozdade Alah (Bog) ?

Ostavi go Isus na mira. Toj ne e Bog, iako nekoi taka si go pretstavuvaat, tuku e Bozhji Sin. A toa e sosem druga tema...

Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Септември.2011 во 16:29

Koe Pismo ?

Svetoto Pismo na Evreite koe sega nam ni e poznato kako Star Zavet. Vo nego se proreceni stotina prorostva za Mesijata. Za toa Pismo zboruvase ISUS. Veruvas li vo toa Pismo ?

Pismoto na koe se povikuvash, kako takvo, ne postoelo vo Isusovoto vreme, tuku se kompeliralo mnogu podocna, so selektiranja, revidiranja, korekcii... na shto tochno se povikuval Isus ? Zarem toa ne go prashuvale i farizeite vo negovoto vreme ? Dali navistina znaesh i razbirash na shto tochno se povikuval Isus koga samiot velish:

onolku kolku sto moze mojot um da razbere.

Prasuvas koj go znae Boga?

Onoj sto veruva i ja cita Biblijata , toj go znae BOG i nego BOG go znae. Vo Biblijata, tamu BOG se otkriva kakov e.

OK, ako  veruvash taka, togash neka ti bide taka. Ochigledno za tebe ne znachat nishto bezbrojnite denominacii, frakcii i sekti koi se baziraat na Biblijata... site tie tvrdat deka go znaat Boga tokmu zatoa shto ja chitaat Biblijata i tamu Bog im se otkriva tokmu nim... намигнување

Mnogu si greska za tvrdenjeto deka vo vremeto na ISUS ne postoelo Pismoto koe sega go narekuvame Star Zavet.

Ne znam dali si slusnal na pr. za Septuagintata? Proveri go toj fakt намигнување

2. Za mene ne znacat nisto podelbite na razni Hristijanski denominacii i nivnite razlicni tolkuvanja na odredeni stihovi.

Sekoj onoj sto iskreno veruva deka ISUS e Sin Bozji nema da bide otfrlen.

"Сè што Таткото Ми дава ќе дојде при Мене, а оној кој доаѓа при Мене нема да го исфрлам" ( Jovan 6:37). Taka veli ISUS.

Crkvite i denominaciite ne spasuvaat, ISUS spasuva да

Изменето од KINGDAVID - 24.Септември.2011 во 16:31
   SOLI DEO GLORIA
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Септември.2011 во 19:26
Религискиот бог не постои на ниедно друго место... освен во библијата
Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Септември.2011 во 19:47
Originally posted by ekszi88 ekszi88 напиша:

Религискиот бог не постои на ниедно друго место... освен во библијата
Но зарем го нема на пр. во quran-от или ведите(хинду свети списи)?
Бог повторно му говори денес на човештвото преку Неговата пророчица, Габриеле од Вирцбург. Тој не ја говори речта на Библијата!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2728293031 33>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,113 секунди.