IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Слобода на медиумите
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Слобода на медиумите

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 22>
Автор
Порака
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Август.2011 во 19:09
Сите не опоменуваат, сите не критикуваат и ни вртат грб само и само заради медиумитеизненадување

Клинтон до Попоски: Еднаква правда за сите и почитување на човековите права

Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2011 во 11:56
Ај ве молам помогнете ми да решам во која тема да ги ставам следниве линкови.Во:
- Што прави оваа влада?
- 20 години демократија?
- Слобода на медиумите?
- На столбот на срамот?
- Непотизам?
- Македонија и се е можно?

Скандал во Брисел-

http://www.plusinfo.mk/vest/16095/Jelko-Kacin-Skandalot-so-novinarite-vo-Brisel-nema-da-pomine-bez-posledici-

http://www.plusinfo.mk/vest/16105/Foto-Mirka-Velinovska-ovekovechena-vo-Brisel

http://www.youtube.com/watch?v=6BwWFmy9LRc

Тешко е да се одлучи, не? Се е некако верижно поврзано, не? Тоа е политиката на оваа влада.

Оваа дрскост нема граници. Не се знае што е потажно, ’’панелистите’’, или ’’патриотиве’’.
Се изгубија мерките и границите за пристојност, па камоли за нешто повеќе.
Во депресивна држава како Македонскава, некои навистина мислат дека се поголеми од папата.

Изменето од Kali - 21.Септември.2011 во 13:23
Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2011 во 09:14
nema da ve citam nadolu...ne mi e ni bitno samo sakam da go kazam slednoto.....

LUGE KOI ZA PARI JA PREDAVAAT MAKEDONIJA TREBA DA SE STAVAT NA CRNA LISTA NA DRZAVATA I DA SE PROTERAAT OD OVDE EDNAS ZA SEKOGAS.....

Ekspertite od A1 ....se nasle vo Brisel samo dva trojca da kazuvaat za slobodata na mediumite....I ako se nosi odluka za sostojbata na sloboda na mediumite vrz osnova na nivnite stavovi sme zaglavile site.....
Istite tie koi sami ne se sakaat a ne pak nekoj drug...Se uverivme denovite i od Sekulovska i od Milevska..predavnici........a i toj Borjan...i Belicanec....

No comment.........ne se dostojni za da gi komentiram...не

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2011 во 11:54
Јас немам комент ниту за едните, ниту за другите.

Борјан и компанија отишле да ги критикуваат состојбите во медиумите- тоа е очигледно, а очигледно е и дека за тоа биле поканети во Брисел. Брисел, од некоја причина, САКА да слушне таков муабет, и да напише таков извештај за Македонија. Состојбите во медиумите се навистина очајни, но не верувам дека Борјан и компанија се повиканите да зборуваат за тоа.

Тоа што ги поканиле и другите да зборуваат, односно им дале збор, е пак некаков демократски знак дека сакаат и двете страни да ги чујат.

А пак, кога ќе помислам кои ликови се тие, после гордоста што ни ја донесоа кошаркарите, ми доаѓа да се напикам во земја.

Тоа што отишле со намера да направат скандал, и го направија на најнизок можен начин, им потврдува на Брисел со кого си имаат работа.

Брисел со право ќе даде негативен извештај.
Груевски од друга страна, ќе го искористи моментот да ни раскажува колку Брисел е антимакедонски настроен и ни поставува сопки- на кои ние очигледно паѓаме, т.е. поточно да кажам, со потегов се удавивме во калта.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2011 во 13:18
-јас не мислам дека сме удавени во калта....

И ако добро ги следиме состојбите во регионот...и се она што правиме за Брисел и со се она што ни враќа повеќе од јасно е дека не ни е баш пријателски настроен......исто како што ги снајде и нашите северни соседи....За тоа тие ги користат нашите огорчени новинари само за да најдат некоја негативна работа за извештајот..оти инаку ние како кутриња им исполнивме све..ама секогаш нешто мора да кочи...и ај да не биде само името..ќе си најдат уште нешто...
Без разлика кој и да е новинар...не дека јас па многу ја сакам Мирка или Миленко гајле ми е....Меѓутоа срамота и жално е кога ќе видиш дека нашите македонци јасно и гласно зборуваат против Македонија, надвор од неа..тага

Да немаа слобода, дали ќе го правеа ова што сега го прават, и што го правеа секогаш...збунетост

Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2011 во 14:17
Originally posted by MyWay MyWay напиша:

-јас не мислам дека сме удавени во калта....И ако добро ги следиме состојбите во регионот...и се она што правиме за Брисел и со се она што ни враќа повеќе од јасно е дека не ни е баш пријателски настроен......исто како што ги снајде и нашите северни соседи....За тоа тие ги користат нашите огорчени новинари само за да најдат некоја негативна работа за извештајот..оти инаку ние како кутриња им исполнивме све..ама секогаш нешто мора да кочи...и ај да не биде само името..ќе си најдат уште нешто...Без разлика кој и да е новинар...не дека јас па многу ја сакам Мирка или Миленко гајле ми е....Меѓутоа срамота и жално е кога ќе видиш дека нашите македонци јасно и гласно зборуваат против Македонија, надвор од неа..тагаДа немаа слобода, дали ќе го правеа ова што сега го прават, и што го правеа секогаш...збунетост

Значи ти си една од ретките тука која успева да ме насмее ама онака убаво да се изнасмеам .

Свесна ли си шо пишуваш жити се па ти си еден совршен примерок за слепо следење на толпата .
Ако си вработена од дпмне или некој твој близок е вработен по заслуга за партијата можам да те разберам ако имаш било каква егзистенцијална причина да глсасаш за нив .
АМА немој бре не труеш со тоа шо тебе те отруле.
"Ние како кутриња сме исполниле `СВЕ`" е дијагноза од премногу гледање Шител
И сеа тука правиш муабет као се ни е супер ама овие клетиве само бараат влакно во јајцево.

[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2011 во 14:46
e pa za toa sekogas treba da postoi pozicija i zdrava opozicija.....

i razlicni mislenja i stavovi kaj graganite......za da se pravi balans...

inaku ako vladee ednoumie tesko....za site...

megutoa ne e dobro nadvor od drzavata pred strancite da se kodosi..nesto sto ne e.....ili pak nesto kako sto  go dozivuvaat trojca novinari....a ne site...

ne e sve rozevo...ne ziveeme kako aristokrati...nemame moznost site da uzivame kako sto sakame......megutoa nemora i se da se isprevrti neka se razgranicat dobrite od losite raboti...

Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2011 во 18:33
Во една политички длабоко поделена средина...
како нашава...
каде што медиумите се во иста мерка...
како и политичарите виновни за таквата состојба...
дегутантно е да се зборува за...
слобода на медиумите...

ако во медиумите по default работат новинари...
или барем оние кои се сметаат за тоа...
и тие исти новинари ја заборавиле основната новинарска задача...
известување...
па во своите написи било во електронски или пишани медиуми...
го кажуваат своето лично мислење...
или пак мислење кое е по диктат на некој друг...
се разбира за пари...
тогаш кај нас слобода на медиумите е непостоечка категорија...

еднаш на една расправа на Латас со Мирка Велинова...
каде што патем двајцата се изнавреѓаа по секоја основа...
Латас изјави, неможам буквално да цитирам, но нешто во смисол...
"јас работам во медиум и работам за пари, а парите ми ги дава газдата, па затоа ќе кажам тоа за што ме плаќаат"...

мислам дека со ова тој даде вистинска слика на македонското новинарство и медиуми...
секоја чест на малкуте медиуми кои само известуваат...
само кои беа тие...?збунетост

Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2011 во 22:16
Не ми е јасно зошто новинарите во МК си мислат дека целиот свет се врти околу нив збунетост   губитник
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2011 во 01:22
Originally posted by LiDivio LiDivio напиша:

Не ми е јасно зошто новинарите во МК си мислат дека целиот свет се врти околу нив збунетост   губитник

patat od kompleksi......bozem koj znae koi se...oni naj glavni a nie sto ne sme novinari nemozeme da barame prava...samo tie mozat...

Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2011 во 02:41
јас сум збунет од оваа вест и не ни намеравам да ја коментирам или пак да основам некакво мислење околу неа...
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2011 во 09:17
тоталитарна слобода..можат политички да се определат и да си заземат страна во политичкиот живот и никому ништо..само да перат мозок...на останатите.
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2011 во 12:15
Во име на ВИСТИНАТА,а за придонес на истата,вчера кај БУРЕКОТ(иначе флагрантен лижач на ВЛАСТА),се јави Борјан преку скајп и си ја кажа работата.

Како и секој нормален свет,за одредена работа си аплицирал човекот,за панел дискусијата(трошоци му плаќаат од таму,никакви сороски пари),тој лично покани и од наводните ПАМЕТНИ новинари да го сторат истото и искажа дека бил задоволен кога ги видел спротиставените новинари и дека конечно ќе се разберат,НО...

Платениците на ВЛАСТА(и една ВРХОВИСТИЧКА ТВ-Сител), си одработија ,но не успеале да ја растурат дискусијата,само предизвикаа уште ПОЦРНА слика,за ова ЈАДНО парче земја, МАЈКА ЗА ЕДНИ МАШТЕА за други.

Во прилог на ова од коментарите од званичниците на ЕУ, изненадени се од односот (кој е без преседан) на овие новинари,НО

УШТЕ ПИОВЕЌЕ СЕ ШОКИРАНИ ШТО ЗЕМЈАТА КОЈА Е ЗАСЕГНАТА ЗА ТОА(МАКЕДОНИЈА),а имала свој претставник од амбасадата, воопшто не се оградили од тие новинари(мирка,миленко,нонкович),што значи под дипломатски речник ги ПЛАТИЛА ВЛАСТА ОД МАКЕДОНИЈА ДА ПРАВАТ ПРОБЛЕМИ.

И на крај,тој што го изгубил лебот од оваа ДИКТАТУРА се бори да ја ДОКАЖЕ ВИСТИНАТА,а спротивно на тоа ТОТАЛИТАРИЗМОТ НЕ БИРА СРЕДСТВА КАКО ДА ОСТАНЕ НА ВЛАСТ.
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2011 во 15:10
од нивната (не) слобода не доведоа пак тема да бидиме пред грчкиот парламент....и да не сметат за провокатори...

пу јазк...идиоти........

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 22>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,145 секунди.