IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Двокатни автобуси
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Двокатни автобуси

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5758596061 79>
Автор
Порака
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2011 во 12:02
Двокатниве ги критикував на почетокот од чисто домаќински причини: глупост ми беше да се купуваат вакви автобуси за Скопје, стари автобуси, ем по таа напумпана цена од која некои ќе си профитираат.

Денеска немам зборови да опишам колкава всушност е оваа глупост.
Овие автобуси се просто НЕВОЗМОЖНИ.
Правени за Кинези. Мали, тесни. Не можеш карта да си купиш: шоферот си е во кабина, а во Скопје не му се секому достапни билетарите- неколку се.
Нема каде човек да застане, во било која позиција ќе смета на тие што сакаат да седнат, да се качат горе, или да излезат: ситуацијата е несвест, човек се гуши!

Згора на тоа, тука се нели пензионерите кои ни дождот не ги спречува да се шетаат во вторник и петок: не оти им текнува дека подобро ќе беше да добиеја квалитетни лекови, повеќе лекови на позитивна листа, и сл, отколку да се шетаат бесплатно.

Изменето од Kali - 21.Септември.2011 во 12:06
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2011 во 12:40
Uzas se avtobusive.... Uzas.... Nemam zborovi znaci. Dobra pricina uste poveke da praktikuvam pesacenje.
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2011 во 15:44
Originally posted by ekszi88 ekszi88 напиша:

Uzas se avtobusive.... Uzas.... Nemam zborovi znaci. Dobra pricina uste poveke da praktikuvam pesacenje.

Ако, ако, пешачењето е многу здраво, еве таман и Кали викни ја, заедно да си пешачите.
Нели сме у демократија, ако Кали се гуши во новите автобуси, нека не ги користи. Си има останати видови на превоз во градот.
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2011 во 18:01
ekszi88, така е да
Јас најчесто сум пешки, или со велосипед.
Ама зима доаѓа....тага

Остави што други безобразници тропаат, треба да немаш срам за да некого советуваш или му кажуваш дали треба или не да бидеш задоволен од нешто, кога тој всушност живее на друг контитент.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2011 во 22:29
Јас само ти дадов предлог како да си го решиш проблемот за да не се угушиш како што викаш, поради загриженост ти давам предлог.
Имаш бе еден куп алтернативи, сакаш такси, приватен превоз, кола, точак, авиони, хеликоптери.

Што си се фатила со новите автобуси, мене нешто ако не ми се допаѓа, тоа не го користам.

Дали на Кали и се допаѓаат новите автобуси не е ама ич важно.

Важно е дека на 90 % од Скопјани им се допаѓаат.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2011 во 22:36
Kako ne e vazno.. nekoj nema da tolku budzet da si plati taksi... a imam pravo da si kazam sto mi se sviga sto ne, a toa sum svesna deka radi mene nema da donesat novi avtobusi.. ama grdi se mnogu. Bashka nema ic mesto. Vtornik i petok? Ako si od 12 na rabota trgni uste u 6 i ako uspees da vlezes vo avtobus jas chastam... a ako stignes na vreme, duplo castam. Drugarka mi ja cekav saat vreme i jache zatoa sto ja vrakjaa deka bea prepolni. Uzas e so novive avtobusi i pravilata za penzionerite.

A koi se tie 90% od Skopjanite? Jas licno nieden ne sretnav dosega sto gi obica novive avtobusi...
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2011 во 05:43

... A koi se tie 90% od Skopjanite? Jas licno nieden ne sretnav dosega sto gi obica novive avtobusi...

смеењеЕ јбг. Изгледа се си налетувала на тие 10%!намигнување

Just kidding!да
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2011 во 06:21

Kako ne e vazno.. nekoj nema da tolku budzet da si plati taksi... a imam pravo da si kazam sto mi se sviga sto ne, a toa sum svesna deka radi mene nema da donesat novi avtobusi.. ama grdi se mnogu. Bashka nema ic mesto. Vtornik i petok? Ako si od 12 na rabota trgni uste u 6 i ako uspees da vlezes vo avtobus jas chastam... a ako stignes na vreme, duplo castam. Drugarka mi ja cekav saat vreme i jache zatoa sto ja vrakjaa deka bea prepolni. Uzas e so novive avtobusi i pravilata za penzionerite.

A koi se tie 90% od Skopjanite? Jas licno nieden ne sretnav dosega sto gi obica novive avtobusi...

Никој не ти забранува да си кажеш дали ти се допаѓа или не, за било што.
Дали ти биле грди или не ама и тоа ама баш ич не е важно. Испрати му писмо на премиерот, напиши му на неговата страница директно на ФБ, и кажи што те мачи. Дали автобусите каснат или не си имаш служби во ЈСП, па обрати им се нив, овде никој не може да ти помогне околу каснењето на автобусите.

А што се тиче пензионерите, нив најубаво би било да ги нема, убаво си почна рошавиот, прво почна да им краде од пензиите, еден куп други поволности им укина во негово време, се со цел да ги снема, да му остануваат повише за крадење.

А не сега Грујо, глупости прави, кај им ги врати украдените пари, кај еден куп поволности им даде, па дури и без пари да се возат во ЈСП. Ма ајде молим те, и тоа за пензионери.
Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2011 во 08:54

E taka, de! Penzioneri, sedete si doma i pijte si pokvalitetni lekovi! Ne pravete guzhva po i taka neudobnite avtobusi! Bre,bre shto "ubavi" muabeti...

A da si napravime nie makedoncite, trokatni avtobusi?-pa eden(kat) rezervisan za penzioneri, eden za ucheici i tretiot za ostanatite...

Изменето од viktorija123 - 22.Септември.2011 во 08:58
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2011 во 09:09

jas do sega od site luge  sto gi sretnav nitu eden ne stusnav da kaze deka e nezadovolen od avtobusite..Mene licno mi se dopagaat i ubavo izgledaat....a za onie na koi ne im se dopagaat novite mozat da se vozat vo starite..se uste ima takvi...голема%20насмевка

I btw uste ne sum se izvozila vo dvokaten avtobus..ama ke se kacam nekoja den koga se vozat penzionerite..em da si popravam muabet so nekoj i da prasam dali ima se dopagaat...среќа

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2011 во 09:09
Таман работа викторија, кој рече така збунетост среќа
Нека си шетаат...проблемот е што тие сакаат да шетаат само во вторник и петок, по било каква потреба или непотреба. Ако користиш јавен превоз, сигурно си се соочила со тоа, ако не, тогаш не би знаела дека се создаваат гужви...а гужвите не се пријатни ни за нив, бидејќи и тие немаат каде да седнат.

А што мислите вие, вака кога разговараме за милите наши баби и дедовци...дали е подобро за нивниот пензионерски буџет ем здравје, да им дадат бесплатно возење- или квалитетни лекови на позитивна листа, наместо кинескине што поскапуваат од ден на ден?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2011 во 09:26
Страшна работа Зекси, отидовме со муабетот да му пишувам песни на премиерот. Ај приземји се малку

И пак ќе кажам, воопшто не ми се допаѓаат. Изборот ми е тој, ама темава е за да се зборува за автобусите, така да не знам каде е проблемот што си кажав мое мислење.. И ако не ти е битно, те молам прескокни го. Не се замарај со небитни работи.

Автобусите се симпатични вака, не дека не, ама се ужасно непрактични за гужвите
Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2011 во 09:38
mislam naj dobro ke bese site luge da si imaat svoja kola...

pa na nikoj da ne mu treba da se vozi vo avtobus..голема%20насмевка

a vaka sega.....sakale ne sakale...ni se dopagalo ili ne ..toa e...

Изменето од MyWay - 22.Септември.2011 во 09:39

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2011 во 11:44
Тоа е всушност најголемиот проблем во Скопје- тоа што секој излегува надвор со кола, никој не сака да користи јавен превоз.
Скопје нема услови за толку возила по улиците- пред некој ден кога беше дождот, возев 50 минути од Бисер до Влае, едноставно не се мрдаше.
Јавниот превоз е одлична работа, ако е саглам.
Замислете преполни автобуси, со турканици и бутканици оти за жал таква ни е културата а и непрактични се автобусите, и уште да се возиш повеќе од саат време од Аеродром до Клиника.

Патем, на баба ми и советував да избегнува такво возење до лекар или пазар во вторник и петок, доколку не е итно среќа Не сакам да се малтретира себеси, и подобро е да плати 50 денари отколку вака.

П.С. Тоа што некој не сака да ги слушне проблемите и аргументите, тоа е нашиот проблем. Некому е подобро за ги затне ушите, да го сврти муабетот и да спореди со Бранко, и завршена е работата, оти ништо не е полошо од Бранко. Ужас.

Изменето од Kali - 22.Септември.2011 во 11:48
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5758596061 79>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.