IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Кој го создаде Бог?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кој го создаде Бог?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2526272829 33>
Автор
Порака
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2011 во 15:59
All we need is love... на сите ни треба љубов... и оние агресивните мрчатори се ништо друго освен гладнички за љубов и за гушка. Ах кога ми знаеле дека ја заслужуваат сета љубов на светов.. ах кога би знаела и јас (да не се праам некој енглез сеа). Битно на крајот се разбравме
Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2011 во 16:56
Originally posted by ekszi88 ekszi88 напиша:

Не го прифаќам во целост тоа што го пишува во библијата...
Паметно! Ете јас на пр. сум верник, во смисла верувам во виша сила - Господ, па не верувам сè што пишува во Библијата.

Кога Господ со сета своја слава, моќ и величина би се вреѓал зошто некој не верува во Библијата или во било што друго, и поради тоа би делел казни, тогаш тој и не би бил толку моќен, величествен и голем.
Бог повторно му говори денес на човештвото преку Неговата пророчица, Габриеле од Вирцбург. Тој не ја говори речта на Библијата!
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2011 во 16:57
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Gledate kako Ljubovta zblizhuva, a institucijaliziranite veri i religi delat, iako go tvrdat tokmu sprotivnoto ?   

Se zblizivte i otidovte  zaedno srekno i zadovolno po sirokiot pat po koj odi celoto covestvo.

Da,  patot do pekolot e poplocen so dobri nameri ... тага

ISUS rece :

13 ”Влезете низ тесната врата, зашто широка е вратата и простран е патот, што водат кон пропаст, и мнозина се, кои влегуваат низ неа.

14 Зашто тесна е вратата и тесен е патот, што водат во живот, и малцина се кои го наоѓаат.”

( Matej 7:13,14)

No, da ne odam offtopic, nikoj ne go sozdal BOG. TOJ e Pocetokot i Krajot.

SOLI DEO GLORIA
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2011 во 17:28
Ah, bre prijatele, kako osozna deka odime po pogreshen pat koga govorime za Ljubov megju nas... za "ljubi go blizhniot svoj kako shto se ljubish sebe si" ?

Od kade osozna deka odime po patot do pekolot koga govorijme deka Ljubovta e Bog i deka Bog ne e nishto drugo tuku Ljubov, pa dokolku ja neguvame nea togash sme so Boga ?

A za citatot na Isus se slozhuvam. Rabotaat e samo koj kako go interpretira. Kolku za tvoja informacija, znam deka ima milijardi lugje koi veruvaat vo institucijaliziranata religija, a samo malkumina koi NAVISTINA ja ZHIVEAT maksimata "ljubi go blizhniot svoj..."

E sega koj i kolku minuvaat niz tesnata vrata ostavam na tebe da procenish.

Na krajot, da ne odam i jas nadvor od topikot, ponazad rekov:

Posledicata od toa e deka Bog, onakov kakov shto nie veruvame vo Nego, e proekcija od nashiot krajno ogranichen um.

Jas ne tvrdam dali Toj e sozdaden ili e nesozdaden, dali e pochetok ili kraj... ili bilo shto drugo... velam deka vo potpolnost se slozhuvam so Negovata lekcija dadena na Jov.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2011 во 17:52

Ah, bre prijatele, kako osozna deka odime po pogreshen pat koga govorime za Ljubov megju nas... za "ljubi go blizhniot svoj kako shto se ljubish sebe si" ?

Od kade osozna deka odime po patot do pekolot koga govorijme deka Ljubovta e Bog i deka Bog ne e nishto drugo tuku Ljubov, pa dokolku ja neguvame nea togash sme so Boga ? 

Ooooo da, se sto ni treba e ljubov, peeja hipicite vo Vudstok i ziveeja vo komuna, se drogiraa so LSD , marihuana i si gi delea zenite pomegju sebe.

Ke citiram sto rekol ISUS :

38 Кој верува во Мене - како што е кажано во Писмото - „од неговата внатрешност ќе потечат реки на жива вода.”

Dali veruvate kako sto e kazano vo Pismoto ???

A za citatot na Isus se slozhuvam. Rabotaat e samo koj kako go interpretira. Kolku za tvoja informacija, znam deka ima milijardi lugje koi veruvaat vo institucijaliziranata religija, a samo malkumina koi NAVISTINA ja ZHIVEAT maksimata "ljubi go blizhniot svoj..."

E sega koj i kolku minuvaat niz tesnata vrata ostavam na tebe da procenish.

Tocno e , samo malkumina od site tie vernici vo institucijaliziranata religija ja ziveat maksimata "ljubi go blizniot svoj" i samo tie ke se spasat.

Edno e da veruvas, no sosema drugo e da imas i dela dostojni na verata, onaka kako sto kazal BOG .

Posledicata od toa e deka Bog, onakov kakov shto nie veruvame vo Nego, e proekcija od nashiot krajno ogranichen um.

Jas ne tvrdam dali Toj e sozdaden ili e nesozdaden, dali e pochetok ili kraj... ili bilo shto drugo... velam deka vo potpolnost se slozhuvam so Negovata lekcija dadena na Jov.

So ova tvoe posledno tvrdenje samiot si kazuvas deka ne znaes koj e BOG i kakov e , a od druga strana prilicno siguren vo sebe gi ubeduvas drugite da ne ja citaat Biblijata a so toa pravis golema steta.

ISUS za takvite kazal deka ne samo sto samite ne vleguvaat vo Carstvoto Bozjo, tuku i na drugite ne im davaat da vlezat.

Toa ne e dobro . нека%20ти%20е%20срам

P.S. Otidovme pak offtopic .

Изменето од KINGDAVID - 20.Септември.2011 во 17:55
   SOLI DEO GLORIA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2011 во 18:14
A koj sme nie da sudime koj kako zivee? Ili koj si zema za pravo mene da mi sudi i da mi kazuva dali ke odam vo rajot i pekolot?

Abe aj... mizi asam da ti baam rabotava. Znaes kolku luge znam sto ete vaka znaat citati od biblijata, nosat krstovi, propovedaat bogoljubie, a koga ke sednes negde so niv muabetot e: Vidi go ovoj kakov e, onoj togas sto naprai kooooolku e glup i bla bla bla... Mene ne mi znaci koj kolku ja ima prouceno religijata i dali znae da ja citira napamet. Dusata e bitna. Ti ne mozes da go sakas drugiot ako ne naucis da se sakas sebesi.

Znaci ako veruvam vo biblijata sum poveke covek a praam trista gluposti naokolu a dokolku sum ateist a dobra po dusa znaci deka ke goram? Abe ednostavno ne mozam da prifatam vakvo nesto.

I da ne bide of topic... toa religiite i bibliite i postoenjeto na gospod, sozdavanjeto negovo i na zemjava i na zivotot e samo proekcija na covekovata fantazija... nikoj ne znae kako e nastanato, ama bas nikoj.
Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2011 во 18:39

A koj sme nie da sudime koj kako zivee? Ili koj si zema za pravo mene da mi sudi i da mi kazuva dali ke odam vo rajot i pekolot?

Abe aj... mizi asam da ti baam rabotava. Znaes kolku luge znam sto ete vaka znaat citati od biblijata, nosat krstovi, propovedaat bogoljubie, a koga ke sednes negde so niv muabetot e: Vidi go ovoj kakov e, onoj togas sto naprai kooooolku e glup i bla bla bla... Mene ne mi znaci koj kolku ja ima prouceno religijata i dali znae da ja citira napamet. Dusata e bitna. Ti ne mozes da go sakas drugiot ako ne naucis da se sakas sebesi.

Znaci ako veruvam vo biblijata sum poveke covek a praam trista gluposti naokolu a dokolku sum ateist a dobra po dusa znaci deka ke goram? Abe ednostavno ne mozam da prifatam vakvo nesto.

I da ne bide of topic... toa religiite i bibliite i postoenjeto na gospod, sozdavanjeto negovo i na zemjava i na zivotot e samo proekcija na covekovata fantazija... nikoj ne znae kako e nastanato, ama bas nikoj.

COPY - PASTE ... Ekszi големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање88

Инаку... човекот го создаде ,,бог,, , а не обратно. намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2011 во 18:52
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2011 во 20:56
Na site ni treba ljubov... a vo otsustvo na istoimenata verglame naokolu so stotka za bogovi, pricini, posledici, filozofii, racionaliziranje... seto toa takozvani odbranbeni mehanizmi. Si barame uteha i objasnvuanje vo se koga ni fali dozata ljubov. Pa ke razmisluvame kako nastanal svetot, pa kako nastanalo toa sto go cuvstvuvam... Isto stvorenje sum i jas... ama ete, to e. Toa mi e
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2011 во 21:19
Кога станува збор за самоубиството тоа е друга тема, а и дека е интересна таа игра сепак е релативна работа. Се е релативно. Јас најмногу се држам до теоријата за релативитет.

И онака релативно да објаснам... Интересна е играта живот? Па види, имаш и мршави Африканци за кои дур ги гледаме на фотографија се смеат и велиме ахх колку се среќни... абе ај, среќни биле. И јас кога бев во бездна некој да ми погледнеше топло паѓав у несвест, ама тоа не значи дека ми се живееше баш нешто особено многу. Интересно е за оној што има што да јаде денес, каде да преспие и да се заштити од бурата... ама оној севишниот доколку е вечен јас не знам колку време му треба да сфати дека ако секој е овде за да научи нешто не значи дека треба да изгуби осет до каде оди со замките. Се си има своја граница.

И од што морам да учам? Од сексуални злоставувања на деца, од убиства, силувања, тепања, бездомништва, глад, булинг? Баш е креативен... мислам ова најозбилно... да беше барем малку како нас како ние што создаваме ПРЕКРАСНА слика за него, како што ние му создадовме рај немаше да живееме вака пеколно. Усвари господ или ѓаволот? Ништо... нема ништо. Се е толку контрадикторно!

Изменето од ekszi88 - 20.Септември.2011 во 21:21
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2011 во 23:21

ekszi88 , se gleda deka si nacitano devojce i sakam da te pofalam zaradi toa . Vo pravo si, nikoj ne treba da mu sudi na drug, pa ni jas ne treba da ti sudam. среќа

Nemav ni namera da ti sudam , se naogjame na forum kade sto moze da si go kazeme sekoj svoeto mislenje.

E sega , podforumot Veroispoved e malku podrug od drugite podforumi , (da kazeme deka e malku poseriozen od Razno голема%20насмевка)a mene mi bese interesno da procitam sto ste napisale ti i mojot cenet prijatel Anakin pred Messi da gi zbrise postovite плазење

Ovoj posledniov tvoj post mislam deka ne e oftopic i mislam deka e interesen i se nadevam deka messi nema da go izbrise i sakam da ti repliciram  среќа

Кога станува збор за самоубиството тоа е друга тема, а и дека е интересна таа игра сепак е релативна работа. Се е релативно. Јас најмногу се држам до теоријата за релативитет.

Samoubistvoto e interesna tema?  Sekoj zdrav covek saka da zivee, pa duri i bolnite sakat da ziveat.

Onie sto sakaat da umrat ili razmisluvaat na taa tema  treba da  pobaraat pomos od kvalifikuvan lekar kolku sto e mozno pobrgu .

И онака релативно да објаснам... Интересна е играта живот? Па види, имаш и мршави Африканци за кои дур ги гледаме на фотографија се смеат и велиме ахх колку се среќни... абе ај, среќни биле. И јас кога бев во бездна некој да ми погледнеше топло паѓав у несвест, ама тоа не значи дека ми се живееше баш нешто особено многу. Интересно е за оној што има што да јаде денес, каде да преспие и да се заштити од бурата... ама оној севишниот доколку е вечен јас не знам колку време му треба да сфати дека ако секој е овде за да научи нешто не значи дека треба да изгуби осет до каде оди со замките. Се си има своја граница.

И од што морам да учам? Од сексуални злоставувања на деца, од убиства, силувања, тепања, бездомништва, глад, булинг? Баш е креативен... мислам ова најозбилно... да беше барем малку како нас како ние што создаваме ПРЕКРАСНА слика за него, како што ние му создадовме рај немаше да живееме вака пеколно. Усвари господ или ѓаволот? Ништо... нема ништо. Се е толку контрадикторно!

Svetot e vakov kakov sto e bas zaradi sveovolnoto razmisluvanje na lugjeto. Ne e podobar od edna dzungla neli ?

No ekszi milo, nemoj da plukas na Onoj koj moze da ti pomogne vo kakva i da si situacija . Toj ne slusa site nas koga Mu se molime .

Pozdrav do tebe i bidi srekna, vesela i nasmeana  големо%20гушкање големо%20гушкање
големо%20гушкање

Изменето од KINGDAVID - 20.Септември.2011 во 23:22
   SOLI DEO GLORIA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2011 во 23:30
Mislev za igrata na zivotot, ne za samoubistvoto, ama ne go doloviv ubavo momentot... sorry za nedorazbiranjeto.

Da ne plukam? Nemam cuvstvo deka go plukam zatoa sto i ne veruvam vo negovoto postoenje. Kade bese koga me zloupotrebija? I toa ne ednas tuku dva pati... zboram za seksualno zloupotrebuvanje vo detstvoto. Kade bese koga nemav nikoj, kade bese koga pretrpev buling, kade bese koga jadev kjoteci (imase do stepen kade sto SREKA preziveav? Kade e i sega koga ostanav bez celo semejstvo i bez krov nad glava? Uste sto da cekam od negovoto visocestvo? Ne, ne postoi za mene nesto takvo. Prisustvo negovo nema. Jedino jas mozam da se izvlecam od seto ova, a kakvi tragi ima ostaveno samo jas si znam...

Inaku ne sakam da mislis deka tebe ti se 'deram' Jas sum si od drugi raboti izrevoltirana, ne od tebe... respect za toa sto si go odbral vo tvojot zivot, verbata itn, jas nemam nisto protiv toa, jas si mrcam za nesto sosema drugo
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2011 во 23:39

Mislev za igrata na zivotot, ne za samoubistvoto, ama ne go doloviv ubavo momentot... sorry za nedorazbiranjeto.

Da ne plukam? Nemam cuvstvo deka go plukam zatoa sto i ne veruvam vo negovoto postoenje. Kade bese koga me zloupotrebija? I toa ne ednas tuku dva pati... zboram za seksualno zloupotrebuvanje vo detstvoto. Kade bese koga nemav nikoj, kade bese koga pretrpev buling, kade bese koga jadev kjoteci (imase do stepen kade sto SREKA preziveav? Kade e i sega koga ostanav bez celo semejstvo i bez krov nad glava? Uste sto da cekam od negovoto visocestvo? Ne, ne postoi za mene nesto takvo. Prisustvo negovo nema. Jedino jas mozam da se izvlecam od seto ova, a kakvi tragi ima ostaveno samo jas si znam...

Inaku ne sakam da mislis deka tebe ti se 'deram' Jas sum si od drugi raboti izrevoltirana, ne od tebe... respect za toa sto si go odbral vo tvojot zivot, verbata itn, jas nemam nisto protiv toa, jas si mrcam za nesto sosema drugo

Ne znaev deka si imala takov tezok zivot i sega sosema te razbiram тага

Ako moze da ti bide uteha, i mojot zivot ne bese pesna vo poslednive nekolku godini, no blagodarenie na verata sto ja imam vo BOG gi prebrodiv polesno site raboti.

Ne sakam da ti drzam lekcii , samo sakam da ti ja pozelam celata sreka na ovoj svet i od sega pa natamu da bides srekna i duhovno ispolneta среќа

Ke se molam na mojot BOG za tebe iako ti ne veruvas vo nego . Pozdrav milo ekszi големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање
   SOLI DEO GLORIA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2011 во 23:40
Pozdravce i do tebe... i ti blagodaram za pozitivnite vibracii
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2526272829 33>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,152 секунди.