IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Самоубиство
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Самоубиство

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5556575859 84>
Автор
Порака
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2011 во 15:04
Нека е кукавички, дебилно, идиотски, ненормално, одвратно.. јас немам сили веќе. Ветувам дека ќе се потрудам како и секоја вечер...
Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2011 во 22:44
Originally posted by ekszi88 ekszi88 напиша:

Нека е кукавички, дебилно, идиотски, ненормално, одвратно.. јас немам сили веќе. Ветувам дека ќе се потрудам како и секоја вечер...

изненадувањетајм%20аут Не разбирам, сакаш да се убиеш? збунетосттага Не си играј со животот, млада си уште... големо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2011 во 22:51
Подобро сум сега... ама не дека не забегувам во последно време. Исцрпена сум од случки па знам да треснам и по некоја зелена. Ќе поработам посериозно на овој топик да не ми зачести ваквово...
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Септември.2011 во 07:22
Pobaraj struchna pomosh od psiholog ili psihijatar.

Ova najseriozno ti go preporachuvam. Ne si igraj igrachki so tvojata mladost i neiskustvo... ima profesionalni lugje koi sigurno kje ti pomognat.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Септември.2011 во 08:22
Работам веќе на оваа тема со стручно лице, признавам дека многу опаднав психички, не се ни препознавам. Потребно е време да излезам од депресијава, ама давам се од себе. Го давам својот максимум
Кон врв
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Поени: 13921
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Септември.2011 во 08:39
 ne postoi minimum ili maximum postoish samo Ti ., i tuka nekoi големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Септември.2011 во 08:42
Кон врв
pHp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2011
Локација: Rwanda
Поени: 1477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pHp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Септември.2011 во 16:15
Самоубиство ... Лек за истото: 2 литра 4 Roses, Jamison или слично, 3 Jointa и две к*рви (машки или женски)... и одма ти се враќа потребата за живот
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2011 во 10:22
Нема толку силен мотив да ме наведе да помислам на толку морбидно нешто....

Животот е многу скап подарок од кој не треба да се откажуваме за ништо и за никого,длабоки  рани и лабилен карактер поттикнуваат такви суицидни мисли  кај некои личности,но и за нив има лек...малку поинаков од вино,зошто после трезнењето може да се јави рецидив...голема%20насмевка
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
pecok Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2011
Поени: 300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pecok Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2011 во 11:06
Какво, европско?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2011 во 13:42
Originally posted by renatax renatax напиша:

Нема толку силен мотив да ме наведе да помислам на толку морбидно нешто....Животот е многу скап подарок од кој не треба да се откажуваме за ништо и за никого,длабоки  рани и лабилен карактер поттикнуваат такви суицидни мисли  кај некои личности,но и за нив има лек...малку поинаков од вино,зошто после трезнењето може да се јави рецидив...голема%20насмевка

Зошто со циничен пристап кон темава? Ок, да, помислив неколку пати во животот на самоубиство. Да, имам лабилен карактер, јбг... Да, бев многу блиску до смртта и да, можеби пак ќе бидам (никој не знае кај ќе стигне), ама кој има за право да си земе да ми суди? Кој има право да ми се исмејува? Никој... и да, ова го сфатив премногу лично.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2011 во 09:19
Originally posted by ekszi88 ekszi88 напиша:

Originally posted by renatax renatax напиша:

Нема толку силен мотив да ме наведе да помислам на толку морбидно нешто....Животот е многу скап подарок од кој не треба да се откажуваме за ништо и за никого,длабоки  рани и лабилен карактер поттикнуваат такви суицидни мисли  кај некои личности,но и за нив има лек...малку поинаков од вино,зошто после трезнењето може да се јави рецидив...голема%20насмевка

Зошто со циничен пристап кон темава? Ок, да, помислив неколку пати во животот на самоубиство. Да, имам лабилен карактер, јбг... Да, бев многу блиску до смртта и да, можеби пак ќе бидам (никој не знае кај ќе стигне), ама кој има за право да си земе да ми суди? Кој има право да ми се исмејува? Никој... и да, ова го сфатив премногу лично.

Така мила,налути се,покажи дека те допира,покажи дека имаш сила да го совладаш животот со сите негови горчливи оброци,покажи му дека си многу појака од нив,дека ќе ги проголташ иако премногу горчат....но ,те молам (не ти судам)побарај  помош ако неможеш сама да се избориш....нека избледе злото што те наведе вака млада и кревка да размислуваш во ваков правец,а јас од срце посакувам да ги снема кај тебе ваквите мисли,па дури и по цена да ми се налутиш како во претходниот пост.намигнување
Те бодрам да успееш!големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање

Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2011 во 09:24
Најдов помош... посетувам извесен период психотерапија...

Ииииииии ела да те гушнам

Револтот не е секогаш лутина насочена кон личноста која го напишала постот. Ако нешто не допре за што не сме спремни да го видиме стануваме диви ѕверки..

И то...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2011 во 09:39
Ѕверче мое,ќе се припитомиш ти сигурна сум.голема%20насмевка

И знаеш што,јас сакав да те допре постот и да ми се налутиш.....намигнување
Ти посакувам секое добро ,успех во натамошната терапија и ако видам да тапкаш во место ,пак ќе те налутам.голема%20насмевка

Сега само силно,силно ќе те изгушкамголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5556575859 84>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.