IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Духовност преку смртта
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Духовност преку смртта

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
Автор
Порака
saguaro Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Август.2011
Статус: Офлајн
Поени: 482
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај saguaro Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2011 во 11:57
Токму така. Поради таа поврзаност мораме да сме свесни дека се што правиме има последици во околината. Суфистите продираат длабоко во психологијата кога тврдат дека и кога правиме најбанална работа како купување сапун влијаеме на својата околина.

Затоа се валидни зборовите на Исус кога тој вели дека се што им правиме на другите, всушност нему му го правиме или себеси си го правиме.   

Кон врв
Panini Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јули.2009
Поени: 222
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Panini Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2011 во 15:20
Tokmu taka, zatoa se veli se so pricina, zashto i taa prichina e predizvikana od nekoja si prichina, i se taka se vrti vo krug, za da opstojuva zivotot i svetot!
MIND AND SENSE IS PURIFIED,I AM FREED FROM DESIRE!
Кон врв
saguaro Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Август.2011
Поени: 482
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај saguaro Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2011 во 09:08
Интересно е искуството на вујко ми кој пред 10 години имаше инфаркт и со тоа доживеа два пати клиничка смрт. Раскажуваше како никогаш полесно во животот не се осетил, лебдел со таква леснотија кога од таму наш починат предок му рекол дека времето се уште не му е дојдено и го вратил назад.

Вујко ми ја преживеа операцијата и 10 години по неа воопшто не отиде на преглед. Ова лето повторно го стегна срцето и повторно заврши на сериозна операција во „Филип втори“. Кога сите го прашуваа „како е можно 10 години да не се прегледа?“, тој само одговори „А што ќе ми е преглед кога ионака не се плашам од смртта? Ако ми е времето дојдено ионака нема да можете да ме спасите“.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.