IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Филозофџилница...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Филозофџилница...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6465666768 81>
Автор
Порака
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2011 во 16:26
Лаком гз = трагедија. 
Кон врв
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Поени: 13921
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2011 во 08:29
Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

Домаќинка е хомосапиенс од женски пол кој има барем една попречна изгорена лузна од рерна на надворешниот дел од подлактицата  губитник

п.с. Пајсер, еднаш во животот избриши си го боксот....
па више....не%20зборувам

gospozhata malku poednostavila>>>

taa e prekrasno sushtestvo sozdadeno od univerzumot na fiokata so ubavini i mudrosti., koja  ima ne samo edna izgorenica od levata podlaktica na desnata raka ., tuku i >>> odi na rabota ., nosi plata doma., gi rasne decata ., gi pere prljavite i podmochani gaki na mazhot i /dodek toj gleda liga na shampioni/ja vrti cela kuka naglava ., i >>> vecherta so radost mu dozvoluva na homosapiensot od drugiot pol da planinari po nea i da i gi istrazhuva peshteriteајде
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2011 во 13:53
Originally posted by pajser pajser напиша:

Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

Домаќинка е хомосапиенс од женски пол кој има барем една попречна изгорена лузна од рерна на надворешниот дел од подлактицата  губитник

п.с. Пајсер, еднаш во животот избриши си го боксот....
па више....не%20зборувам

gospozhata malku poednostavila>>>

taa e prekrasno sushtestvo sozdadeno od univerzumot na fiokata so ubavini i mudrosti., koja  ima ne samo edna izgorenica od levata podlaktica na desnata raka ., tuku i >>> odi na rabota ., nosi plata doma., gi rasne decata ., gi pere prljavite i podmochani gaki na mazhot i /dodek toj gleda liga na shampioni/ja vrti cela kuka naglava ., i >>> vecherta so radost mu dozvoluva na homosapiensot od drugiot pol da planinari po nea i da i gi istrazhuva peshteriteајде

hahahahah, ne si zdrav газење%20од%20смеење
големо%20гушкање

се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
ПодВодно Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 7391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ПодВодно Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2011 во 14:11

... Домаќинка е ... prekrasno sushtestvo sozdadeno od univerzumot na fiokata so ubavini i mudrosti., koja  ima ne samo edna izgorenica od levata podlaktica na desnata raka ., tuku i >>> odi na rabota ., nosi plata doma., gi rasne decata ., gi pere prljavite i podmochani gaki na mazhot i /dodek toj gleda liga na shampioni/ja vrti cela kuka naglava ., i >>> vecherta so radost mu dozvoluva na homosapiensot od drugiot pol da planinari po nea i da i gi istrazhuva peshteriteајде

вака нацртано, не е ни чудо што многу често homosapiensot od drugiot pol ја смета својата „домаќинка“ за ментално заостанато суштество кое служи да ги задоволува неговите посебни потреби.

Изменето од ПодВодно - 12.Септември.2011 во 14:12
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2011 во 14:44
Originally posted by ПодВодно ПодВодно напиша:

... Домаќинка е ... prekrasno sushtestvo sozdadeno od univerzumot na fiokata so ubavini i mudrosti., koja  ima ne samo edna izgorenica od levata podlaktica na desnata raka ., tuku i >>> odi na rabota ., nosi plata doma., gi rasne decata ., gi pere prljavite i podmochani gaki na mazhot i /dodek toj gleda liga na shampioni/ja vrti cela kuka naglava ., i >>> vecherta so radost mu dozvoluva na homosapiensot od drugiot pol da planinari po nea i da i gi istrazhuva peshteriteајде

вака нацртано, не е ни чудо што многу често homosapiensot od drugiot pol ја смета својата „домаќинка“ за ментално заостанато суштество кое служи да ги задоволува неговите посебни потреби.

vo momenti na zabluda i vozbuda sekogash ., stavete mokra krpa na glavata ., za so ladna glava prochitate i razberete neshto...
 /aj sega tripati preprochitaj go i razmisli ., so glavata megju dvete race ., /изненадувањеголемо%20гушкање
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2011 во 14:46
Ако сакаш да ти се остварат соништата немој да спиеш.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ПодВодно Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2011 во 15:07

vo momenti na zabluda i vozbuda sekogash ., stavete mokra krpa na glavata ., za so ladna glava prochitate i razberete neshto... /aj sega tripati preprochitaj go i razmisli ., so glavata megju dvete race .,

снисходливиот-надмено-педагошки тон со кој ми реагираш, мил пајсер, покажува дека мократа крпа може и тебе да ти послужи.
од мене имаш слобода да си ја подржиш каде сакаш и меѓу што сакаш, а ова можеш да го прочиташ колку пати сакаш и ако сакаш.
п.с. секое добро, и да ти даде господ prekrasno sushtestvo какво што си опиша

Изменето од ПодВодно - 12.Септември.2011 во 15:08
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2011 во 17:05

vo momenti na zabluda i vozbuda sekogash ., stavete mokra krpa na glavata ., za so ladna glava prochitate i razberete neshto... /aj sega tripati preprochitaj go i razmisli ., so glavata megju dvete race .,

снисходливиот-надмено-педагошки тон со кој ми реагираш, мил пајсер, покажува дека мократа крпа може и тебе да ти послужи.
од мене имаш слобода да си ја подржиш каде сакаш и меѓу што сакаш, а ова можеш да го прочиташ колку пати сакаш и ако сакаш.
п.с. секое добро, и да ти даде господ prekrasno sushtestvo какво што си опиша

maliciozno -iskomleksirana reakcija na samopoznaena i pronajdena lichnost vo nechiv post ne ja pravi lichnosta povredna ., taa i ponataka propagja vo svojata psiholoshka trauma za koja nikoj ne e kriv osven taa shto ke se prepoznae vo postot., ...

da ke go prochitam tvojot post ., dovolno e samo ednash ., tolku i vredi ., krpata vo pravo si  ., i taa e potrebna za povtorno serviranje ., .,

a veke 30 godini imam prekrasno sushtestvo pokraj mene ., ., taka da nema shto ti da mi posakuvash  neshto ., vo sluchajov jas mozham samo ., da te sozhaluvam .,  ., i da sochustvuvam so tebe ako neshto ne ti e po zhivotna volja.,

izvini ako sluchajno sum trefnal nekoja tvoja zhivotna sostojba., ., i /ili
 nema potreba da se stavash vo odbrana na neshto ili nekogo ., ako ne si povikana za toa., големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањебакнеж., pusa zlatnata mi taa 
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2011 во 17:22
MME...ili koj prv pocna?

Poprilicno filozofsko prasanje...среќа

kade vo sustina pocnuva sistemot na napad i samoodbrana kaj covekot?

zosto mu e potrebno toa vo sostojba na verbalizacii?

podobro li e da se bide neutralen i umeren?

ustvari igrite na mozokot,po mene,nemaat kraj pa taka i se drugo vo kontekst na moive prasanja...

sto mislite vie?
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2011 во 17:58
ako se razbere konceptot na povredeniot um., ke svatime zoshto prijatelskite vrski se tolku komplicirani.,
 koga sme svesni deka nashiot prijatel ima emocionalni rani., a nie go sakame., sigurno deka  nema da sakame da mu gi  povreduvame ranite
 ona shto ke go spodelime so svojot prijatel ., pa makar i na chuden nachin., ne e otpad., tuku ., ljubov ., pochituvanje ., i razbiranje
 nekoi raboti napishni tuka mozhe i vaka da bidat protolkuvani dokolku se saka..............

Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2011 во 18:16
vo sustina se e rabota na nasata percepcija na nestata...sto ne znaci deka nemame pravo na slobodna interpretacija....toa e i ubavinata na naseto bitie....razlicnosta намигнување
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ПодВодно Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2011 во 19:33

...
...
 ... 

Ова навистина станува смешно и непотребно и веќе не личи на филозофџилница. Пајсер, јас само го кажав моето мислење за стереотипот на добра домаќинка. Повод ми беше твојот пост, а не ти. Нема да навлегувам зошто тоа толку те погоди и почна лично да ме торпедираш со стручно елаборирање на мојот психолошки профил („...maliciozno -iskomleksirana reakcija na samopoznaena i pronajdena lichnost vo nechiv post ne ja pravi lichnosta povredna ., taa i ponataka propagja vo svojata psiholoshka trauma za koja nikoj ne e kriv osven taa shto ke se prepoznae vo postot“). Но, ако ти е толку важно, ти ја предавам оваа партија и нема повеќе да те нервирам.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2011 во 19:41

...
...
 ... 

Ова навистина станува смешно и непотребно и веќе не личи на филозофџилница. Пајсер, јас само го кажав моето мислење за стереотипот на добра домаќинка. Повод ми беше твојот пост, а не ти. Нема да навлегувам зошто тоа толку те погоди и почна лично да ме торпедираш со стручно елаборирање на мојот психолошки профил („...maliciozno -iskomleksirana reakcija na samopoznaena i pronajdena lichnost vo nechiv post ne ja pravi lichnosta povredna ., taa i ponataka propagja vo svojata psiholoshka trauma za koja nikoj ne e kriv osven taa shto ke se prepoznae vo postot“). Но, ако ти е толку важно, ти ја предавам оваа партија и нема повеќе да те нервирам.

takov prizvuk imashe ., a i onoa svincheto ., simbol na ko e sega si mashka shovinistichka svinja., inaku i ti prodolzhi vo ist ritam ., i se taka., a inaku ., se e ovoa nepotrebno ., daj ., prati edno kishe ., a od mene za tebe eve javno tuka бакнеж
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ПодВодно Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2011 во 19:54
кое свинче, човече
ова?
тоа беше емо дека се лутам на таквите мажишта и немаше врска со тебе.

патем, не се целивам со женети   
ама може една без фаќање за г`з

Изменето од ПодВодно - 12.Септември.2011 во 19:55
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6465666768 81>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.