|
Најубавите стихови во Библијата |
Внеси реплика | страница <1 3435363738 98> |
Автор | ||
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Влезете низ тесната врата, зашто широка е вратата и простран е патот, што водат кон пропаст, и мнозина се, кои влегуваат низ неа. Зашто тесна е вратата и тесен е патот, што водат во живот, и малцина се кои го наоѓаат. (Матеј 7,13-14) |
||
www.myspace.com/sblagoj
|
||
alf
Сениор Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 631 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
.
Изменето од alf - 20.Септември.2011 во 16:47 |
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Евангелие според Матеј
|
||
SOLI DEO GLORIA
|
||
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
21 Спријатели се ти и смири се со Бога, и пак ќе ти биде вратено доброто. 22 Впрочем, прифати го законот од Неговата уста, посади го Неговото слово во своето срце. 23 Ако се вратиш покаен кон Семоќниот, ќе бидеш утврден наново; и ако ја отстраниш неправдата од својот шатор. ==Книга за Јов 22:21-23 ; Библија== |
||
www.myspace.com/sblagoj
|
||
alf
Сениор Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 631 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
.
Изменето од alf - 20.Септември.2011 во 16:47 |
||
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Блажени се оние кои се гонети заради правда, зашто е нивно царството небесно! Матеј 5:10 |
||
www.myspace.com/sblagoj
|
||
BelindaMill
Нов член Регистриран: 15.Септември.2011 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 35 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
КНИГА НА ПРОРОК ЕЗЕКИEЛ
Глава 23 1 Ми дојде Господово слово: 2 ”Човечки сине, си биле две жени, ќерки на една мајка. 3 И му се оддадоа на блудството во Египет, блудствуваа во младост: таму им ги стискаа градите, им ги гнечеа девојчинските дојки. |
||
Klara-D
Сениор Регистриран: 03.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 2671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Незнам како ќе бидам разбрана
но овие стихови погоре не би ги вброила во Најубавите....
не ми се допаѓаат
|
||
BelindaMill
Нов член Регистриран: 15.Септември.2011 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 35 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па од Библијата ги извадов. Мене ми се допаѓаат. Поточно мене цела глава ми се допаѓа. А да не има некои глави и стихови што не смеат да се сметаат за убави? Еве уште еден карактеристичен стих од истата глава: 20 распалувајќи се по развратниците, на кои машката снага им беше како на магаре, а изливот како кај коњите. Во српскиот превод е малку поразлично: 20. И упаљиваше се за својим милосницима, у којих је тело као у магарца, и течење као у коња. А во хрватскиот: 20 uspaljujući se za razvratnicima kojima muška snaga bijaše kao u magaraca, a izljev kao u pastuha. Ова е српскиот превод на Јеховините сведоци: 20 Успаљивала се попут иноча које припадају онима којима је уд као у магарца, којима је полни орган као у коња. |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И мене ми се допаѓа целата таа глава. Навистина покажува една уникатна страна од Божјите емоции, но и неговата решителност во пресудувањето согласно Неговиот праведен гнев врз блудниците (духовни и телесни). Исто така во таа глава ја гледам и Божјата милост првенствено врз себе, бидејќи и јас сум блудствувал (повеќе духовно, помалку телесно), а сепак Бог бил милостив спрема мене и не го излеал гневот опишан во таа глава. Најдов милост при мојот Спасител Христос Кој мојата казна ја зеде врз себе на Голготскиот крст. Вечно ќе Му бидам благодарен за Неговата пожртвителна љубов која ме спаси од осудата на гревот. Изменето од EvAngelos - 16.Септември.2011 во 22:51 |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ubavo napishano, so verodostojni citati. Kolku bi bilo ubavo da site toa go znaat ili bar go pochituvaat ona koe drugi kje im go kazjat a go kazjuvaat izvorno. Za zjal narodecov nash za svoi svetci gi odbra politicharite. |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ЈАКОВ
|
||
SOLI DEO GLORIA
|
||
BelindaMill
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ВТОРА КНИГА САМОИЛ
Глава 11 2 А еден ден, приквечер, Давид стана од својата постела и се прошета по покривот на својот дворец. Од покривот забележа жена како што се капе. Жената беше убава на глетка. 3 Давид испрати и се распраша за жената, и му рекоа: „Па тоа е Витсавеа, ќерка Елиамова и жена на Хетеецот Уриј!” 4 Тогаш Давид испрати гласник за да ја доведат кај него. Кога дојде, тој легна со неа, токму кога беше се очистила од својата нечистота, потоа таа се врати во својата куќа. 5 Жената забремени та му порача на Давида: „Трудна сум!” |
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
please, daj do kraj postiraj. Me interesira shto David odgovoril, kako reagiral. Mozjebi i toj kako denesniov svet rekol: ,,Neznam, ne e mozjno, ne e od mene, ne go priznavam,,. navistina sakam da znam. Ajde pa za Bozjik ili za nekoj drug svet den koga kje bidesh kuma u Crkvata kaj tebe kaj shto si kje mi bide chest da dojdam i da naucham mnogu sveti raboti od tebe. |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
Внеси реплика | страница <1 3435363738 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |