![]() |
|
Бесчувствителност |
Внеси реплика ![]() |
страница <12 |
Автор | |
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Luge drzava prodavaat, a ginekoglogot ladno se isponasa za istata rabota
|
|
![]() |
|
bluebell ![]() Сениор ![]() ![]() the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Mene problem mi sto sum PRECUVSTVITELNA!
![]() |
|
always look on the bright side of the life!
|
|
![]() |
|
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Ако некој пати откако за него ќе искоментираат дека е бесчувствителен, тоа е доказ дека сепак чувствува нешто. Дали е бесчувствителноста оправдана, се прашувам и јас тоа. И на никој му немам речено дека е бесчувствителен.
Ладнокрвен, да! Зошто? Затоа што имав потреба, или затоа што мислев дека имам. Додека растев и се изградував како личност во пубертетски години, имаше некои ситуации каде што паничев како мало дете (а и мал бев), каде што немав самоконтрола и тоа многу ми сметаше. Обично покажуваме преголема емотивност во ситуации кои ни се случуваат за прв пат, па затоа не знаеме како да реагираме. Ако тука се додадат голем број случаи каде што јас сум бил повреден, тоа доведува до потреба на потиснување или блокирање на емоциите. И така во ситуации каде што претходно немав самоконтрола, почнав да ги поттиснувам и скривам емоциите и гледајќи како мојата "ново лице" се однесуваше тогаш, мислев е она правилното. Дека за да опстаниш и успееш во своите цели, мора само така да се однесуваш, дека за ништо не ти е гајле и да ги гледаш само своите интереси. И полека, полека постануваш емотивна хендикепирана личност која не може да почувствува на моменти ама баш ништо. И како знаеш дека нешто не е во ред со твоите емоции. Во ситуации каде што разумот ти вика дека треба да почувствуваш нешто и сите околи тебе се тажни или среќни, а ти си ладен како камен. Ама, потешкото е да ги вратиш во живот поттиснатите емоции. |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
So novite tekovi se poveke ne' vnesuvaat vo bescustvitelnata ideoloska demagogija " Da uspees"..."Da gazis preku drugite"...bla,bla,bla...i tako to. Celo vreme ne' bombardiraat so filmovi za bogati kreteni i posekuvame i nie da bideme takvi...no ni' uspeva da stigneme do kretencinja koi prodavaat arogancija...
|
|
![]() |
|
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Нема бесчувствителни, има луѓе кои не ги покажуваат своите емоции или не ги препознаваат.
Еххх, некогаш толку ми е смачено од чувствување, сакав на момент да бидам бесчувствителна и дрска и да не ми чуе, ама не бивало така... Јас дури сум забегана во другата крајност која е далеку од добра - си ја земам одговорноста за тоа како другите се чувствуваат а јас сум задња на листата. Затоа и сум многу уморна и понекогаш се прашувам дали луѓето добиваат нешто од мене или ја нешто си замишљам. Сепак, нема бесчувствителни луѓе. Јас не верувам во такви работи. |
|
![]() |
|
pHp ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Луѓето сметам дека се чуствителни само за работи кои се директно поврзани со нивната субјективна стварност. На сите ни падна жал за земјотресот во Јапонија, ама искрено, никој ни уво не го боли како се чуствуваат семејствата на загинатите. Ниту што ќе јадат децата од Сомалија утре...
Чуствителни сме во даден момент, кога нешто лошо или добро се случува пред нашите очи. |
|
![]() |
|
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
moderno bilo da si bescuvstvitelen....inaku ne si in...moderano bilo da si opusten,da ne ti e gajle,da gazis zivi lugje za da postignes nekakva si cel... nikoj da ne ti e vazen osven tebe...tvoeto zadovolstvo...tvoite hirovi...tvoeto polnenje baterii...*se drugo e gola voda...eh..ne bidi polumrtva,zivotot ionaka pominuva,grabi go momentot*
mozebi e taka...ama...jbg..jas sum edna NEmoderna cura...bezcuvstvitelnosta ne e za mene...ja ke si prodolzam so (mozebi)polumrtviloto,gotvenjeto mandzi za tugjo zadovolstvo,stavanjeto na drugite pred sebe... ![]() ![]() |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
![]() |
|
Гаргамел ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 09.Октомври.2011 Статус: Офлајн Поени: 81 |
ja sum bescustvitelen posebno kon strumfcinja
|
|
![]() |
|
janeppmk ![]() Нов член ![]() Регистриран: 12.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 35 |
Јас сум бесчувствителен и таа особина не ја сметам воопшто за лоша, ја оправдуввам затоа шо на индивидуата и дава можност за емоционална заштита.
|
|
![]() |
|
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Бесчуствителноста не е никако добра карактеристика.Тоа значи дека сè ти е безразлично во животот.
|
|
![]() |
|
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Cuvstvitelna sum mnogu.. a se znae koga ke bidam bescuvstvitelna... zatoa dur sum ziva sekogas ke im se predavam na cuvstvata
![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |