|
Што е реалност? |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | |
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas si veruvam vo mojot son... pa ne e bitno koj okolu sto rotira.. se dur sonot e ubav - ubavo... ali ako e koshmar neka se zavrti od drugata strana i neka si ja gushne pernichkata dur spie i neka gi rastegne usnite vo oblik na nasmevka
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga sonot kje go dostigne vrvot, toj ischeznuva. Ostanuva realnosta. "Jas Sum".
|
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ama toa jas sum e nesto sto sum jas i nikoj drug, a toa znaci ne se poklopuva so realnosta na drugiot. Dali navistina isceznuva realnosta ili pak prasanjeto e sekoj si ima svoja vistina t.e. realnost i taa e vistinita se dodeka nie veruvame vo taa realnost? Se e do nasocenoto vnimanie sepak... Toa sto e realno za mene ne e za tebe pa i obratno... taka da - son ili realnost, za mene e takvo kakvo sto e i uzivam vo toa i ne davam nikoj da mi go dira toa moe katche
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo red e ekszi88 , nemam namera da nametnuvam nishto na nikogo. Se zavisi kako gleda chovekot, preku koe "Jas"
Vo site Nas teche eden Zhivot,koj vo sebe sodrzhi razlichni prikazni... i toa e vo red. |
|
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nemav cuvstvo deka nesto mi nametna... samo se nadopolnuvam so toa sto ti go kazuvas... jas ne pocuvstvuvav nikakva tenzija
|
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
abe sho ubava e nasmevkata mila na moeto lice koga mi e...tazno,srekno,ispolneto,prazno...
realnosta ja definiram kako bavca...ne...kako niva za kulturen natprevar megju narodite LEGO KOCKI...SEKOGAS PRAVAT CUDA OD FORMI I VOLSEBSTVA,NO SEKOGAS JA ZADRZUVAAT PRVOBITNATA FORMA...eh realnost |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како бавча бе Ти ја дадам мотикава да закопаш и кај мене..
Он топик.. убаво е чувството на негување на својата реалност т.е. автентичност т.е. битисување т.е..... итн |
|
viktorija123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kade zastanav? Realnost = Sat - chit - ananda = prirodna svesnost = samoto postoenje - Toa shto E, bez "surogatot" Promenlivoto ne mozhe da bide realnost, osven momentalna...Toa ne trae. Realnoto e vechno. Ako beshe poinaku - kako kje postoeshe minlivoto ??? A Taa realnost e vo se' shto postoi ili potochno se' e vo realnosta... i kolku i da ima promenlivoto "rok na traenje" - pominuva kako son. A za da pomine kje mora neshto i da ostane, neli? |
|
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Realnost e koga ne se orientirame samo kon subjektivnite zelbi i potrebi,no gi razgleduvame i nadvoresnite faktori.
|
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Realnoto e onoa shto nie veruvame ili sme ubedeni deka e realno.
Realnoto, nadvor od nas, ne postoi za nas kako takvo. Изменето од Messenger - 14.Септември.2011 во 05:46 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
vanesa
Сениор Регистриран: 19.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo stilot na Vivekananda, od golemata masa na glina jas modeliram malo gluvche, vie mal slon.Obete se od glina, sushtinski se edno.
|
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13942 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
realnost a shto beshe toa 2 milijardi lugje na planetava tolku realnosti a zgora na toa denes sme ....a posle kolku ...ne sme.....ne shtoe tuku kade e i dali e
Изменето од pajser - 14.Септември.2011 во 08:21 |
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da |
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |