IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Што е реалност?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што е реалност?

Внеси реплика Внеси реплика страница  123>
Автор
Порака
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Што е реалност?
    Испратена: 25.Август.2011 во 21:22
Shto e realnost ?

Lugjeto bi rekle - onoa shto gledam so sopstveni ochi, onoa shto lichno sum dopirnal i pochustvuval !

Navistina ?

dopir

boja

Realnost e onoa shto nie interpretirame kako realnost. Druga realnost za nas ne postoi.   

Изменето од Messenger - 25.Август.2011 во 21:23
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2011 во 21:26
Сето тоа што се случува покрај тебе и ти го уживааш или страдаш од тоа .
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Август.2011 во 01:33
Onoa shto se sluchuva okolu mene nekoj go definira kako pekol, a drug kako raj. Jas mozhebi ednoto ili drugoto... ili nishto od toa.

Za edni vojnikot e borec za sloboda, a za drugi istiot e terorist.

Togash shto e realnosta od onoa shto se sluchuva okolu mene ako ne e samo moja lichna interpretacija na zbidnuvanjata ?

A ako e taka togash realnosta koja postoi nadvor od mene e nepostoechka kako takva, bidejkji za mene edinstveno postoi samo onaa tolkuvanata.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Август.2011 во 10:09

Ima edna stara dobra... "Majmunot veruva vo ona shto kje vidi".

Ima ushte edna, koja veli: "Site se vo pravo i nikoj ne e vo pravo".

Ako moeto vistinsko "Jas" mu predhodi na tolkuvanjeto, togash nitu tolkuvanoto ne e realnost.

Shto e realnost? - Taa "lezhi" vo prashanjeto "Koj sum jas"? ili vo odgovorot

Изменето од viktorija123 - 26.Август.2011 во 10:10
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
Guilty Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Март.2011
Поени: 411
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Guilty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Август.2011 во 12:39
Koj kako ja percepira realnosta.........toa e! A toa sto  povekjeto isto go  percepiraat , taa realnost e ......najrealna.да
Кон врв
trollbarbarian Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 29.Април.2011
Поени: 43
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај trollbarbarian Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Август.2011 во 13:12
poveketo., znachi od 2 pa do kolku ., nedefinirano ., ako hmm 100 se frlat vo vardar da se davat i za tebe e toa ., poveketo realnost i ti ke se frlish
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Август.2011 во 22:19
Originally posted by viktorija123 viktorija123 напиша:

Ako moeto vistinsko "Jas" mu predhodi na tolkuvanjeto, togash nitu tolkuvanoto ne e realnost.

Tokmu taka.

Tolkuvanjeto ne e realnost, tuku samo tolkuvanje. Toa e prividna realnost (maja) samo za konkretniot um i egoto koi go tolkuvaat percepiranoto. Posochenite videa se odlichna ilustracija za toa.

Изменето од Messenger - 26.Август.2011 во 22:21
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2011 во 01:35
Не ли е реалност она што е окулу мене...
јас сум само бран во реката...
наречена живот...
трамвајот наречен желба...

и сонот е реалност сам по себе...
животот е повеќе желба да се биде нешто што е далеку од реалноста...
и да не го тупам...
филозофијата од секогаш ми идела на к**ац...
да се живее во реалноста е храброст...
кој  има храброст да го направи тоа...
оној со мозок...
или оној без мозок...
збунетост...

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2011 во 02:33
Originally posted by којсумјас којсумјас напиша:

...и сонот е реалност сам по себе...

Se slozhuvam... toj e realnost sam po sebe i sam za sebe. Kazhano so drugi zborovi, toj e realnost za sonuvachot i samo za nego.

Potpolno se slozhuvam so kazhanoto !

Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2011 во 02:37
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

[QUOTE=којсумјас] ...и сонот е реалност сам по себе...

Se slozhuvam... toj e realnost sam po sebe i sam za sebe. Kazhano so drugi zborovi, toj e realnost za sonuvachot i samo za nego.

Potpolno se slozhuvam so kazhanoto !
тој живее во и со нас.....
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2011 во 02:40
Но нели сонот е сон на сите кои живеат во реалноста...
П.С.Мразам филозофија...
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2011 во 03:10

Но нели сонот е сон на сите кои живеат во реалноста...

Sonot e son na sonuvachot, a ne na site.

Tvojot son i mojot son ne se isti.

П.С.Мразам филозофија...

Toa voopshto ne e filozofija, tuku chista egzaktna nauka.

Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2011 во 09:34
Sekoj si ima nekoja svoja prikazna za realnosta... treba da ja spodelam mojata?
Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2011 во 10:07

Sonuvachot e vo sonot ili sonot vo sonuvachot???
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.