|
Вистина или фарса - Реформите во здравството |
Внеси реплика | страница <1 4041424344 55> |
Автор | ||
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Reformi vo zdravstoto? Zarem uste ima? Citam nanazad emil sto stavil link deka ke ima novi vrabotuvanja vo zdravstvoto…ma daaaj, zarem ne sme svesni deka pola i poveke od tie se veke vraboteni, ama nemaar resenie za postojan rab. odnos. Sto e najtragicno stavile nekoi faci sto ne znaat ni da postavat intra venska kanila. Od niv li ke bide podobro zdravstvoto?!?!? Koja profesionalnost e ova..Aaaa? Da e nekoj vakov vraboten na zapad odma ke leta od rabota! Da ne zboram pa za profesionalniot odnos…ke umres pa tek togas ke primetat. Vsusnost iznervirana sum od nekoi slucki denovive, koi me nateraa besot da si go isturam tuka. Aj neka dojde da mi kaze nekoj kako planiraat ovie da go podobrat zdravstvoto, koga so svoi oci gledame deka ide vo nadole..mesto nagore…! Kakvi se tie bolnici bez anestezija… kade sto bolniot go legnuvaat da go operiraat i sred operacija .. nemalo dovolno anestezija? AAAAAaaaaaaaaa sto??? Kakvi se tie bolnici sto nemaat ni osnovni lekovi za namaluvanje na post operativnata bolka? Kakvi se tie profesionalci sto ne znaat sto da ti preporacaat da kupis vo apteka (paziiii na privatno… za da gi skratis makite na bolniot)? Ne znaele koi lekovi gi ima vo apteka…! Na Mars da ne ziveat? I da… otkoga ke najdat nekoj lek, ke se iznatrcas po celo Skopje da go najdes…. Od Gjorce do Dracevo… lek nema…Kako be nema? E nema, ne odi drzavno, ama i privatno go nemame. Stoo? Pa kaj da go najdam bre jas? Mrtvi ladni…pa ke pobarate vo stranstvo. Vo Grcija sigurno go ima. Mozebi i vo Srbija. Aaaa….A? Sto? Da odam vo Grcija za eden lek? Koj ke im go plati otsustvoto od rabota na tie lugje…patot? I koga parite ke gi prezalis, ke trknes do kaj komsiite i ke go kupis lekot po nenormalno visoka cena, ke go doneses..i na kraj ke ti kazat, pacientot ima infekcija…potreben e i OVOJ lek …sto…da i toj lek go nema tuka…! I ete taka…nekoj ke umira vo zdravstvenite lavirinsti, nekoj ke se polni so pari. Od druga strana pak, ako ides na privaten za operacija, tie gi imaat site lekarstva..treba samo da pobaras i ke dobies. I ajde sega…koi reformi se ovie? Ima pozitivni rezultati? Ma daa…sea ke skokne nekoe VMROvche i ke mi kaze deka kupuvale aparati, vrabotuvale nov kadar (sto nema vrska od rabotata), pravele ova…ona… Pa i vo vremeto na SDSM vrabotuvaa….naravno….nivni kadar Ako e taka zosto nikoj ne e zadovolen od sostojbata vo zdravstvoto? Zosto nemozam eden prost..glup…tup.. lek da najdam po aptekive? Zosto doktorite zemaat plata? I uste nesto…aj ovie specijalistive sto imale visoki plati… (demek imale) … ama so sto mojot poranesen maticen lekar zasluzil 1500 evra plata, koga i den denes vadi recnik na lekovi za da se potsetel, posle 30 godini rabota! Da, zasluzil po brojot na pacienti… Hahahah epa da! Koga nemase drug izbor na vremeto. Idi cukaj si ja glavata, koga za teska nastinka prepisuva Septolete i vitamin C! Aj ..roman napisav…ama denovive mi vrie… Aaa da…. Prethodniot ponedelnik koga bev… mi kazaa deka smestuvanjeto vo Voena bolnica go pokacile…Kolku rekoa..50-60-70- ili 80%..izgleda ova poslednovo bese!!! Ma vo taa nervosa i 500% da go kacile…ke si platime i ke im vikame ..FALA! Steta sto za toa pokacuvanje nema AMA BASh nisto novo i podobreno. Ustvari novo e sto donele edna higienicarka plus i edna budala na vlezna vrata sto ne te pusta za poseta a propisno si stoi vo kartonceto za poseta koga smees…a koga NE! |
||
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бабичко
Те разбирам, јас таа голгота ја поминав во државно-на Неврологија. Само што ни збор поплака не можам да кажам за персоналот-фер беа , ми кажуваа ако сакам солидно лечење да си купувам се што треба. Тие своето си го обавуваа, нега, љубезност, информации, ама не можеа да бидат ХУДИНИ, да праат нешто што реформите им го “реформираа“. Како и да е, јас сум им благодарна, што денеска една мене многу драга и блиска особа оди, се опоравува од мозочниот удар. |
||
BellaGrandma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Milo mi e za tebe mamicko Steta sto jas ne naletav na taka ljubezen personal.... Aj batali ljubeznosta.... Bolkata..... Aj... |
||
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Опааа дадо ти си се вратила на форумот Него , ти си блиско, а ако ти кажам дека една жена која зема пенција од Австралија , па живее во Мк ,,,, поради ендовербата на македонските доктори , женава на доктор оди во Мелбурн ??? Замисли, си резервира авионска карта и оди на доктор таму , па после се враќа во Македонија со мирна глава |
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не е фарс ,а е вистина :
....Опремена е со најсовремени апарати кои се набавени од Канада, Швајцарија, Германија и од Словенија, и располага со две операциони сали.
"Пациентите повеќе не ќе мора да одат во странство за лекување на одредени очни болести кои досега не се третираа во Македонија ..... |
||
annaja
Сениор Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кај се наоѓа таа очна клиника,и дали е приватна или под државна капа? А сега малку за нашето здраство.КОј реформи,за платите што треба да ги земат? за донациите што ги добиваат,а после ние обичниот народ треба да ги платиме?За какви реформи се работи кога основни медицински материјали немаат (се фалат за апарати што ги добиле),немаат една рана од операција да ја врзат,немаат лекови.Еве едно мое лично искуство:пред десет дена,мајка ми се оперира,после 6 дена ја пуштиа,со рана која крвари,со тесно долго парче газа залепено на три места со фластер,додека дојде дома мазници крв течеа по нозете.После 4 дена отиде на контрола замотана со завој и тамо кобајаги и направиле преврска,повторно иста слика,тесно долго парче газа залепена со три фластерчиња,резот е долг 40см.на прашањето, зашто крвари,уште се цеди раната,ми рече докторката.Има уште многу ама неможам...се нервирам.
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Прекин на терапијата за болните од артритис?...e pa shto?! ...vazno ke imaat kaj da se slikaat nivnite potomci,..barem na onie koishto uspeale da gi napravat! |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
BellaGrandma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Засега поликлиниката нема договор со Фондот за здравствено осигурување, но таа соработка не се исклучува во корист на пациентите. |
||
|
||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бившиот министер за образование и наука,од денес е министер за здравство.
Останува да видиме како ќе продолжи по трасираниот пат за реформи. |
||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
овој од образование за здравство, другиот од одбрана за шумарство. ... човек може да напише песничка и истата да си најде место во некој нов учебник за 1 одд. |
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
annaja
Сениор Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Грабни бегај.....да не се пишманат....ќе останат со празни раце..
|
||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Незнам колку е во ред економист да биде министер за здравство,барем заменик да ставеа некој од медицинската фела,поконкретно некој што знае како функционираат работите во здравството затоа што тоа е најчувствителниот ресор за една држава .
|
||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Со министрите здравството не се офајди. Еве директори од фелата ама очигледно дека не им било здравството на прво место. Ај да видиме дали ќе го опраат новите директори Ќе паѓаат директорски глави во здравствениот сектор |
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zoshto ne se ofajdi? Ili potochno se ofajduvaat poraneshnite ninistri.
Drzjavna bolnica samo shto ne ja kupil poraneshniot minister za Zdravstvo, predhodno gradonachalnik na Saraj. Podobro ofajduvanje zdravje. A direktorite si se prikazna za sebe. |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
Внеси реплика | страница <1 4041424344 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |