|
Еротска поезија |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |||
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
~Live the life you love, love the life you live~
|
|||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Изменето од емил - 03.Август.2010 во 17:28 |
|||
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
СОН Препушти ми го своето топло тело лесно како дим Потопи се во својата мирисна плот
Ние сме облаци над кањоните исполнети со пурпурна светлост на нашата внатрешност, ние успиени во лавиринтите на своите тела...лебдиме усвитени |
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Белите боски на Босилка Белите боски на Босилка бодат Болно во очите на срамежливите - Уплав им лулеат, тајна им плодат Дека е животот право на живите. Блазе ти, Босилко, в грев што вовлекуваш Погледот бессрамно ми те соблекува. Боските, Босилко, в “браво“ ти стојат, Очиве јавно им заблазуваат, Очиве, невешто надеж што ројат, Очиве, немушта тајна што чуваат. Босилко, болко на убавината, Првопрепознатост на питомината! Белите боски на Босилка будат Бура од безумства, вознемирености, Неоти буица бесна и луда Влече во невратка секакви цености! Босилко, блажино серазулавена, Од машкогласјето шумно прославена. Блажена Босилко, бездно од занес, Беспаќе, безизлез, слатка болештина! Земи, завлечи ме во ѕвезден танец, Лудата љубов е знак на човештина. Босилко, осило на сите сетила, Блазе му оному што си му ветила. Бладежна Босилко, горчлива билко, На сладострасјето си вододелница, Ти - машки матиум, жестока жилко, Ти - мижибајачко, ветерна мелницо, Ти - разлудувачко, жено над жените, Стави ме барем миг меѓу блажените. Пред тебе машкоста ничкум се ведне, Блескотен белег си на младеењето, До кај е женопочитта се’ ми те жеднее, Прва си буква на немеењето. Босилко, бисерно грло на благоста, Очиве со тебе ќе ми се нагостат. Босилко, сонот мој ќе те нурне, Вруток си бликотен на несонетото, На чудеснината најпрв си урнек, Утока брза си кон забранетото. Ниеднаш наситка, вечно си девствена, Ти - свето проклетство, болко божествена. Блештат у Босилка боските бели Како изгрејсонце. Небесна свежина Лежи врз денот и ко што се вели Паѓа врз душата незнајна тежина. Босилка тоа, неоти божица, Пристигна нечујно, со ситноножица. Пристигна лижна и блудна и гола, Бесрамно млада, со привлечностите Чека на колена, недомолена, За да ги помири противречностите: да може човекот в љубов да векува, Да може љубовта да почовекува. Гане Тодоровски |
|||
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ако не тебе ...
Кому да го покажам
Сливовиот цвет ?
Зашто неговиот
цут и мирис ..
ќе ги знае само тој...
кој вистински го спознал ......
Ки Но Томонори .....
|
|||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
bese neumoren zborokovac, no i golem meraklija... prekranobe cuvstvoto da ucis od vakov velikan na zborot... |
|||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Нешо измислено одамна и то на пијанство ооо има ли надеж за да ми дадеш од твои усни да пијам по тело твое да скијам да не се кријам на гради твои да спијам за гз да те фатам по тебе да не патам кажи да скратам дај ми знак пред да падне мрак да те верглам се до прв сончев зрак
|
|||
I'm out bcz of pathetic around here
|
|||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|||
Дак
Сениор Регистриран: 09.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мило ми е кога е прочитана мојата поезија:) Изменето од Дак - 27.Јуни.2012 во 19:43 |
|||
Љубов и само љубов
|
|||
Дак
Сениор Регистриран: 09.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Еве уште една моја поезија која треба да биде во мојата нова збирка поезија:)
Еротска карта Име на Љубов, Презиме на Блудничка, Родена со среќна ѕвезда, Лична карта на „риба“. Опасно женствена, заводливо елегантна, прекрасно неодолива, слатка ,вкусна бајадера. Сензуално еротска опсесивно примамлива, безсрамнo ужива занесно имагинарна. Еротска карта, блуз еротски набои, страсна слатка мисла, лична карта на „дупла риба„ Даница Петровска-Дани,а овдека како Дак:) Изменето од Дак - 27.Јуни.2012 во 19:51 |
|||
Љубов и само љубов
|
|||
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |