|
Црква на плоштад, црква-музеј на Кале?! |
Внеси реплика | страница <1 29303132> |
Автор | |||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Еве и јас ќе те поддржам... да ти ја остварат желбата, се разбира под еден услов: да се пронајдат зачувани остатоци под земја (стари барем 2-3 века) од петокрака, срп и чекан... П.С. Не мора на Калето. |
|||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ете како негативно влијае гледањето на американски борбени филмчиња ! Абе, некои се „занасаат“ како „Спачек во кривина“! Едноставно, се соживуваат со филмот и себеси си се ставаат во улога на главниот протагонист (јунак). И, btw. „Силно“ (Најверојатно под тоа Strog - Силно, се мисли на момче), да те прашам, кога земаш пушка в рака, дали одиш така, сам, против никого? Или одиш кон некој друг човек, а? Размисли малку што сакам да кажам со ова. Се надевам дека тоа за тебе нема да претставува некој посебна тешкотија. |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
The_Boss
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор GFX Designer Регистриран: 31.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 948 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
хахахах може и така
цццццц како е можно ова вака да мислите не ми се верува :/ кој ги труе децата со верска омраза бе? кој го спречи инцидентот, а кој го поттикна? ај размисли малку со тоа твојата глава!!! ако и покрај тоа што размисли сеуште не ти текнува еве ја ќе ти кажам. инцидентот го поттикна сдсм со невладините разбуди се и слобода плоштад за да ги влоши меѓуетничките односи во македонија кои беа во ред! |
|||
Поради неплатени сметки, ИДИВИДИ го исклучи потписот на The_Boss.
|
|||
aLbaneso
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 27.Септември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 933 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Bajden & Klinton ---> Gruevski ---> Kale = IZBORI
|
|||
Љаеш НЕ касаш !
|
|||
Rigel35
Група Регистриран: 25.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 68 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Zimi hashimov se vo red, nisto ne e vo red, tvoeto se e vo red moze da vazi samo za tie koi se sednati na golemite debeli meki fotelji so preubava koza. Za nas ostanatite toa se e vo red ne moze da se odnesuva , se dodeka na tie basobozuci gore im odi od raka da ne skarat nas koga ke posakat i kako ke posakat nema da mozes nitu ti nitu bilo koj da kaze deka se bilo vo red. Sekako za ovaa namena tie veke dve decenii si gradele mehanizmi za narodot da im sluzi kako tempirana Bomba , za zal tie mehanizmi gi imat izgradeno i pozicijata i opozicijata , i vo zavisnost od nivnite potrebi, taka i gi aktivirat, a nie kako prosta masa na se i sesto gledame spor, sekoj vo opstestvoto ni e kriv samo zatoa sto e malku porazlicen od nas, i odednas dovolno ni e nekoj od foteljasite da pokaze so prst kon nekoj poedinec ili grupa i nie odma site doeden ednoglasno velime , KRIV E ili KRIVI SE TIE , udri kolku sto mozes po niv, i taka tie nemiri sekogas si traat se dodeka ne ja postigne celta toj sto go izvadil osiguracot od prethodno 20 godini tempiranata BOMBA ( narodot ). Ne retko takvite nemirni nastani pominuvat so teski povredi a vo kraen slucaj i so zrtvi. Dali Basobozucite foteljasi gi zabole za povredenite ili eventualno zaginatite vo takvite nemili nastani ?!!! Dali nekogas posle takvite slucki otisle kaj familiite koi imale covecki zagubi da gi posetat i eventualno da gi prasat za nivnite potrebi i da im se ukaze dolgorocna pomos na tie familii ?!!!! NE. Po nacionalnost jas sum Albanec, no i pokraj toa da ve potsetam, 2001 bevme site zrtva na foteljasite bez razlika na nacionalnosta. Za tie koi sto znaat OK , za tie koi ne znaat sega ke doznavaat. Ako se sekavate pred nekoja godina , tokmu ovie posrani foteljasi bea tie koi sakaa da gi isfrlat na ulica familiite ( zenite i decata ) na zaginatite policajci od nivnite stanovi koi im bile dodeleno kako pomos . Gi ostavija kratko vreme da si poziveat vo niv i odednas bez nikakov sram posegnaa po nivniot imot pod obrazlozenie " toa bile drzavni stanovi " a tokmu dtzavata im gi dodeluvase kako nepovratna pomos na veke samostalnite majki ili na zenite koi svojot soprug go zagubile vo tekot na vojnata. Znam i uveren sum deka i tie dodeleni stanovi se minimalni kolku da im se mackat ocite na narodot i da se kaze deka drzavata se grizi za niv i pokraj toa sto ne dobijaa site stanovi , no posranite foteljasi si go pokazaa svoeto lice koga posegnaa po tie istite stanovi da im gi odzemat na samohranite majki, i tie deca koi ostanaa siraci tokmu po povod nivnata foteljaska politika . Ke ja zamolam moderatorkata da ne mi gi brise postovite ako vo nego nema upateno navredi kon ostanatite clenovi na forumot . barem tuka obidete se da bidete pravedni , i ne izigravajte foteljaska pozicija , gledam mnogu postovi mi se izbrisani , i OK , ne se bunam na toa , ako vie smetate deka istite treba da se izbrisat, samo po moe mislenje treba da se izbrisat i ostanatite postovi na koi se replicirase , no ti si znaes . Сокриени или едитирани ти се 3-4 поста во кои имало навреди или кои биле одговор на други навредливи коментари. Сите постови, како овој, во кој нема навреди и вулгарности ти стојат. Изменето од Анастеа - 22.Февруари.2011 во 11:20 |
|||
silvice
Нов член Регистриран: 19.Февруари.2011 Статус: Офлајн Поени: 21 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
i sdsm ne se cveke za mirisanje,ama bidete malku realni.zasto gruevski go isprati "indijana dzons" vo germanija vo toj moment?istorijata na vmro se povtoruva.premnogu kodosi (komunjarsi zadoeni)ke mu ja zapecatat sudbinata.
|
|||
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Неспособните б,лгари(новопечени во дпмне) повторно им е крив бранко,прашав кој ви е крив што во уса ве исплескаа по газе?
Горазд, доста се занимаваш со модерирањето, обрни повеќе внимание на темите на кои дискутираш. Изменето од Анастеа - 22.Февруари.2011 во 11:23 |
|||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
|||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Da ne slucajno foteljasite vi naredija da kidnapirate civili za posle da gi cerecite kako stoka za da im gi prodavate organite za pari. Ili pak istite tie foteljasi vi naredija taka zverski da masakrirate mrtvi tela na vojnicite i policajcite vo Vejce i na kukavicki nacin da ubivate pripadnici na armijata i policajata od zad grb sekade kaj so ke stignevte ( Ljuboten, Karpalak i dr. ). Istite tie foteljasi li vi nareduvaa da drzite robovi po kosovo i albanija. Ili pak mozebi vi naredija da go dignete manastirot vo Lesok vo vozduh. Garant vi naredija i da gi secete so nozevi i da se izivuvate nad rabotnicite od Mavrovo, da gi vrzete za stubovi rabotnicite vo motel Brioni pa posle da go dignete vo vozduh so se motelot, da gi zatvorite ventilite za Kumanovo da nema voda i uste eden kup drugi raboti. Ne ne se soglasuvam deka site sme bile zrtvi. Nie ( pravoslavnite hristijani, turci, romi i dr. ) bevme zrtvi na edni necivilizirani dejanija od eden narod. Изменето од Анастеа - 22.Февруари.2011 во 11:13 |
|||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
|||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Браво за министерката или браво за оние кои ги истргаа ушињата некому деновиве? Каде беше министерката минатата недела ? |
|||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ајде администрацијо, вие сте на потег.
Гаси светло, фајрон.... на оваа тема! Изменето од Platenik - 22.Февруари.2011 во 09:13 |
|||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не практикувам да држам затворени теми на подфорумов, но за вакви теми кои постојано се уништуваат од неколку членови со запалени глави, нема друго чаре. Темава ќе стои затворена, додека не оладите малку со говорот на омраза и нетрпеливост! |
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Нема црква И и џамија), џабе толку кавги и навреди
Ахмети и Груевски се договориле, нема црква, нема џамија на плоштад?! |
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
и не ми се јасни сеуште бизарниостите во стил ислам вс. христијанство и не ми е јасно која е разликата што црквата нема да биде на плоштад, туку на 100 метра од него, повторно лоцирана на улица со исто значење како плоштадот... плус не ми е јасна политиката во врска со црквава, кои се Ахмети и Груевски да преговараат за сакрални објекти, кога двајцата немаат врска со религија и се претставници на партии на етнички групи, а не на религии... ова не треба да биде работа на Албанците и Македнците, туку на исламот, христијанството и властите секој ден слушаме се поголеми глупости, околу најголемите глупости, едноставно не можам да поверувам до кој степен на глупавоста стигаме меѓу другото, прочитав глупост во стил дека владата со цел да не ја нарушува секуларноста на државата, земјиштето и проектот ги предава на МПЦ |
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Земјиште на тоа место одамна требаше да и биде вратено на МПЦ, на која и и било одземено по скопскиот земјотрес, кој не ја сруши целосно црквата св.Цар Константин и Царица Елена. Ама затоа властите не дозволија да се обнови и го срушија и она што земјотресот не успеа. За среќа народот успеа да пренесе нешто од таа црква во другите цркви. Или пак, требаше да се најде начин да и се даде некое друго, или пак пари. Штом државата и го одзела истото, нормално е и таа да и го врати или да и го надомести на друг начин. Не ми е јасно што е толку комплицирано. Изменето од Македон - 08.Август.2011 во 23:46 |
|||
Внеси реплика | страница <1 29303132> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |