|
Најубавите стихови во Библијата |
Внеси реплика | страница <1 3233343536 98> |
Автор | |
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
" A Bog , Koj e izvorot na nashata strplivost i uteha , neka vi dade sloga megu vas i sekoj da go sledi primerot na Isus Hristos , pa site zaedno i slozno da Go proslavuvame Boga , Tatkoto na Nashiot Isus Hristos. " [Rim.15,5.6] |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
alf
Сениор Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 631 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
Изменето од alf - 20.Септември.2011 во 16:45 |
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
[Откровение 22:10-13] И ми рече: "Не запечатувај ги пророчките зборови на книгава, зашто времето е близу! Кој врши неправда, нека врши уште неправда; и кој е нечист, нека се онечистува уште; и кој е праведен нека врши уште правда; и кој е свет, нека се осветува уште!" И ете, доаѓам скоро, и наградата Моја е со Мене, за да му дадам секому според неговото дело! Јас Сум Алфа и Омега, Првиот и Последниот, Почетокот и Свршетокот. |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
alf
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
Изменето од alf - 20.Септември.2011 во 16:46 |
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ПРВО ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ПАВЛЕ ДО КОРИНТЈАНИТЕ
|
|
SOLI DEO GLORIA
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Езекиел 33:11 Одговори им: ‘Животот Ми Мој - говори Господ Бог - Мене не Ми е до смртта на безбожникот, туку да се одврати од својот лош пат и да живее! И така, обратете се од својот лош пат! Зошто да умрете |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
alf
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
" Jas Sum Lozata , a vie ste prachkite. Ako ostanete svrzani za Mene i Jas za vas, ke bidete mnogu plodotvorni. A bez Mene ne mozete da postignete nishto . " [Jovan 15,5] |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
alf
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А ти го следеше моето учење, начинот на живеење, замислата, верата, долготрпението, љубовта, трпението, гонењата, страдањата што ми се случија во Антиохија, Иконија и Листра. Какви гонења претрпев, и Господ ме избави од сите! А и сите кои сакаат да живеат побожно во Христа Исуса, ќе бидат гонети, додека злите луѓе и измамниците ќе напредуваат во злото, измамувајќи и бивајќи измамени. [2.Тимотеј 3:10-13] |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
alf
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
" Ne e vazno dali sme Grci ili Evrei , dali ste obrezani ili ne, dali ste Varvari ili Skiti, dali ste robovi ili slobodni. Se shto e vazno e Hristos da zivee vo site nas ! " [Kolosjani 3,11] |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
alf
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
13 Ако ја воздржиш ногата за да не ја изгазиш саботата, и да не вршиш работи во светиот ден; наречеш ли ја саботата милина и чесен денот посветен на Господа; почитуваш ли го откажувајќи се од пат, од занимање со работа и од празни зборувања - 14 тогаш ќе ја најдеш својата радост во Господа, и Јас ќе те изведам по земните височини, ќе ти дадам да уживаш во наследството на твојот татко Јаков, зашто Господовата уста зборуваше.” ==Исаија 58:13-14 ; Библија== |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Внеси реплика | страница <1 3233343536 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |