|
БОГ - ИМА ЛИ ДУША? |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | ||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас очекував одговор од те*е SayHI. Одговор во скратена форма со сета поента во него, а не нечиј одговор. Сфати дека немаме време за да читаме толкави текстови.
Излезе дека only me беше во право кога рече дека потре*ен ти е одговор за да го ископираш од некаде или некој да ти го испрати. |
||
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
||
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
сард, БРАВО. Како погоди бе?
|
||
Miralem
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1056 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sard... sto e vazno be Prijatele dali SayHi ke ti kopira ili so svoi zborovi ke ti napise,ne mi e jasno. Bitno ODGOVOR DOBI od eden Musliman. Odgovorot e sekako od Islamska gledna tocka,ni malku bitno dali kopiral ili ne. Daj odgovorimi i ti na prasanjata,makar kopiraj,makar svestenik vikni,makar papata donesi go..... samo odgovori mi.
|
||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кога некој сам пишува одговорот е жив, ископираното не ја погодува суштината. Копираното оди нашироко и поголемиот дел не одговара за прашањето. Копираните одговори се одговори тенденциозно припремани од професионалци и затоа не ги цениме како искрен одговор. Се губи двонасочноста на разговорот бидејќи во случај ако некој забележи грешка или нелогичност во текстот не може да се приговори или преносот на приговорот ќе зависи од пренесувачот на одговорите во двата правци, во случајов SayHI. Зошто воопшто го поставува прашањето SayHI кое изгледаше како нешто да сакаше да приговори дека не го знаеме правилно кога ете и самиот не знаел кога му требало помош од друго место. Исто така значи дека копирачот не си ја знае верата, не ги знае одговорите исто како и повеќето христијани, но се претставува како да ја знае.
До некаде чест е да се знае дека за нашите текстови потребни се професионалци познавачи на исламот, но така се губи двонасочноста на комуникацијата |
||
www.pravoslavna.mk |
||
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ke ti napisam i sam, ne se sekiraj .. samo DAJ VREME da najdam!
|
||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ќе ти напишам и сам само ДАЈ ВРЕМЕ да најдам ... некаде напишано се шегувам знам дека не мислеше тека |
||
www.pravoslavna.mk |
||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ja citam temava i od vasite postovi nedojdov do nikakov zaklucok, a si vikam sto ubava tema za diskusija i me interesirase dali stavrano Bog ima dusha , taka da ke cekam nekoj sto ima golemo poznavanje okolu toa da odgovori na ovaa tema
|
||
|
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
во првата книга во Библијата, Битие (или 1 Мојсеева) човекот кога е создаден се вели дека Бог му вдахна од Божјиот Дух и човекот стана жива душа... Потоа додава дека човекот беше создаден според Божјиот образ/подобие.
Значи душата е ефекотот кога некој човек ќе добие живот. Кога човек ќе изгуби живот, нели се вели „испушти душа“. За Бог конкретно во Св. Писмо не пишува никаде дека има душа, но пишува многупати дека тој е Дух (духовно битие, т.е. нематеријално). |
||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
,,I Duhot Bozji Lebdese nad vodata,, bitie |
||
black-eyes
Сениор Регистриран: 08.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: -1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
toa ne pls
|
||
rome
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
тоа прашање је многу тешко Бог има Дух и је Дух но за Душа незнам но вака си размислувам,ние луѓето имаме душа оти Бог ни ја даде и тој може да ја земи кога сака оти је негова.Со тоа тој има душа но не како нас или како што ние си замислуваме.Оти ако мози да дај и да земва душа по мое значи не је вонего оти ако беше во него неможи да ја дај.но во исто време Духот је башка и Духот неје даден на сите само оние кој го прифакаат Христос.За некои можи не је разбирливо но пробав.
|
||
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
||
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Isus koga odese po zemja imase i duh i dusa kako site ostanati lugje. toj se obrakase kon tatka si Bog, sega ako mu e tatko togas nemoze da ima golema razlika pomegju niv pa taka i Bog sigurno ima i duh i dusa. pozdrav |
||
Miralem1
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Imav edna tema "Sto e Duh sto e Dusa" od Islamska gledna tocka. Se nadevam deka te interesira:
|
||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
||
Анжелика
Сениор Регистриран: 22.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 147 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
како да се опише неопишливото, како да се ограничи неограниченото.
Бог може да се доживее, не може да се опише. може да се почувствува, но како од толку ограничен речник ке се најде соодветен збор, реченица да се каже. а пак некој да свати тоа. ке кажам јас го сакам светот. дали може некој да знае како јас го доживувам тоа. кога некој ке го спознае Бог во себе, бидејки Бог е таму, и секаде околу нас, тогаш ке остане БЕЗ ЗБОРОВИ. тоа е ЧИСТА ЉУБОВ. НЕОГРАНИЧЕНА. БЕСКОНЕЧНА. СЛОБОДА. и секој од нас еден ден ке ја почувствува. еден ден. сите. лоши, добри вакви такви. бидејки сите сме дел од него. само сме премногу несвесни да сватиме. еден ден. сите ние. ке сме ЕДНО. |
||
..........
|
||
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |