IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Ништо не е онака како што изгледа
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Ништо не е онака како што изгледа

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 14151617>
Автор
Порака
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2010 во 20:19

Ne,naprotiv,gledam na niv kako MNOGU JAKI

i de objasni mi kade go gledas mojot pesimizam koga veke me prozva?
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
Hedonistka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Регистриран: 17.Јуни.2010
Поени: 282
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2010 во 20:27
Originally posted by Joshua_Tree Joshua_Tree напиша:

Ne,naprotiv,gledam na niv kako MNOGU JAKI

i de objasni mi kade go gledas mojot pesimizam koga veke me prozva?

Веќе си ги разбрал тајните на човечката природа? па наведуваш какви сме а не ги наведуваш и позитивните работи што ги правиме еден за друг..

If you are reading this, get a life!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2010 во 20:29

kako sto rekov tumacenjeto na mojot post e slobodno....nemas cenzura koga gi tolkuvas moite postovi....za drugite ne znamсреќа

Pozitivno e seto ona sto go pravime za nas...
Кон врв
Hedonistka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Регистриран: 17.Јуни.2010
Поени: 282
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2010 во 20:44

Ја држам четката за цртање до мене,насекаде каде што одам,во случај да треба да се покријам така што вистинската јас да не се покаже...Толку се плашам да ти се покажам себе си,се плашам од тоа што ќе направиш...Може да се смееш или да кажеш злобни нешта,се плашам дека можам да те загубам!Би сакала да ги избришам сите редови боја за да ти ја покажам вистинската јас но сакам да пробаш да ме разбереш дека имам потреба да ти се допаѓа она што го гледаш..Така ако си трпелив и ги затвориш очите,ќе ги тргнам многу бавно сите редови боја-те молам да разбереш многу е тешко да се покажеш себе си..Сега откако сите редови боја се тргнати се чувствувам гола,боса и треперам од студ и ако се уште ме сакаш со се она што гледаш ти си мој-по безценет од злато..Но имам потреба да ја задржам четката и да ја држам цврсто сакам да ми е под рака во случај некој да не разбира..Така драги мој пријателу те молам заштитувај ме и ти благодарам што вистински ме сакаш но те молам да ми дозволиш да си ја задржам четката за цртање се додека и јас не се засакам себе си.......

Ова е само мал дел од вистината...

If you are reading this, get a life!
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2010 во 00:02
Pa... ako ti si ja drzhish chetkata za boenje i taka nashminkata mu se prikazhuvash na prijatelot... prijatelot te saka onaka kako shto si nashminkana bidejki bez nea toj voopshto ne te poznava... i taka go lazhesh i nego i sebe, pa koga od sebe kje ja simnesh taa slika kje go izgubish onoj za kogo si se shminkala. Oti toj se poznaval i bil zainteresiran za nashminkanata, a ne za tebe.

Togash toj kje ti bide kriv oti se "promenil" ili "ne te razbira".

Ili kje mora da se reshish siot zhivot da go minesh pod maska na shminkata koja ne te pretstavuva tebe tuku nekoja imaginarna lichnost.

A taka se lazhesh sebe si, a ushte pogolem grev e shto go lazhes drugarot...

Simni gi site sliki, izbrishi gi site shminki i bidi onoa shto si... oti samo toa mozhesh da bidesh i NIKOGASH ne kje mozhesh da se naslikash i nashminkash onakam kako shto SITE drugi bi te posakuvale vo svoite zhelbi.

Bidi svoja i kje bidesh srekjna.

Toa e Budizam.

Toa e zhivotot.

Toa e vistinata.

Seto drugo e iluzija.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Феникс Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46

Регистриран: 12.Март.2010
Поени: 8143
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Феникс Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2011 во 15:38
Originally posted by gazela gazela напиша:

... nekogash  e onaka  kako shto posakuvame da izgleda....bar taka go gledame....
izgleda se ushte...... ponekogash ......ne gi simnuvam rozevite ochila...barem togash koga jas sakam da mi izgleda se rozevo...
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
Кон врв
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Поени: 13948
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2011 во 19:47
 retko koga e onaka kako shto sakame da <>bide<> a ne kako bi izgledalo ., najgolemata zamke e samosebezalazhuvanjeto., ili samosozhaluvanje., ., realnosta i sega i tuka prisatnost so umot., gi pravat vistinskite kreacii i reakcii., ponekogash mozhe da si dozvolime mala proshetka  na toa kako nie bi sakale da bide ., no koga magijata  sekogash ischeznuva ., se zhivee vo realen ., prekrasen svet ., ., samo od nas zavisi kakov ke go napravime., ., големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
Кон врв
vivi1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Легенда

Регистриран: 20.Јули.2005
Поени: 18941
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vivi1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2011 во 19:49
кул e ne e...
vivi
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2011 во 10:31
Bogami nekogas epten e taka. Jas se iznenadiv denes od toa sto go doznav Jasno e deka pominuvam niz turbulencii periodov, no ne pobarav pomos nitu pak se zalam 24/7 so lugjeto koi sto me opkruzuvaat, a nitu pak imav pretstava deka licnosta koja tolku mnogu mi znaci si zemala tolkava odgovornost da me spasuva od situacii poradi sto se cuvstvuva sega izmoreno od mene i do nekoj stepen mi e luta ovaa licnost zatoa sto jas sum barala premnogu Jas sum vo shok i seushte ne mi e jasno shto se sluchuva, ama najubavo e da ostavam vreme i prostor da se izdishi ubavo pa da napravime muabet. Nekogash navistina ne e kako shto izgleda, zad zatvoreni vrati se deshavaat chudesii.

Samo znam deka ne sakam vakvi heroi okolu mene od koj ne baram nesto kojznae sto i da mi rasfrlaat posle so frazi: vidi sto napraviv za tebe, kolku si sebichna. A jas vrska nemam bash i sto e toa tolku napraveno za mene... Nisto ne e kako sto izgledase, ili barem kako sto na mene mi izgledase, vcudonevidena sum do beskraj.

Изменето од ekszi88 - 23.Јули.2011 во 10:35
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Август.2011 во 23:24
Originally posted by Joshua_Tree Joshua_Tree напиша:

nie sme deca na kosmosot jeeeeeeeeeeeeeголема%20насмевка

jaki na usta,no siromasni vo dusa

dobri za propoved,no ne i za vera

ubavi i odrzuvani kako tela,no prazni vnatre

znaeme da slukame i da se raduvame,no ne znaeme istoto da go napravime koga nekoj ke ni ja pokaze nasata vistinska slika

mnogu sakame i vo tolkav zar od sakanje gorime i nie sami

empatijata kon nasiot rod deklarativno kako pamflet ja nosime vo race,a plukame na se sto e covecko

ja unistuvame prirodata i se ona sto ne odrzuva vo zivot za da dokazeme deka sme DOMINANTNA VRSTA NA PLANETAVA...

....a na kogo li samo toa mu dokazuvame?

Oва е нешто што ми истера очи... иии за да разбере човек што си напишал мил мој Џошуа човек прво треба да се познава себеси, нели? Многу добро разбирам што сакаш да кажеш, и прашање кое проникнува во мојата глава е исто ко твоето.. а на кого ли само тоа му докажуваме? Се криеме за да не прифати општеството? Уморни од критики и отфрлање ја криеме нашата душа во маските на мудроста и сезнаењето... побезбедно е да се рационализира отколку да си ја видиме душичката? Кога ќе си ја видиме душичата ни сопствена ќе немаме потреба да се докажуваме ниту пак да ги селектираме луѓето на добри и лоши. Тогаш ќе нема омраза и гнев како што има насекаде наоколу... ниту пак разочарувања заради згазените очекувања. Аххх колку сме самички на овој свет, а најубаво е кога човек тоа ќе го осознае...

Ништо не е така како што изгледа, се губиме во наметнатата слика за нас составена од авторитетите во нашата глава. Толку подло наметнати сценарија складирани во нашето несвестие... Дур не ги освестиме ќе глумиме мајка Тереза и Тоше Проески дур умираме во осаменоста во нас, ќе се измачуваме во гневот кон светот, ќе ги мразиме гејовите и тие што слушаат турбо фолк или емо музика, ќе ги нарекуваме глупаци истоимените за да се осетиме вредни и живи. Уфффф, навистина не е ништо како што изгледа.

Не знам ни јас како изгледам сеуште, но ја барам онаа љубов од себе за себе... она "себичното" кое е најнесебично...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2011 во 18:41
Ништо не е онака како што изгледа... или како што сме си замислиле дека треба да биде?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2011 во 18:45
najlesno e da dodademe,najtesko da odzememe...da ni zafali parce meso...
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Ноември.2011 во 05:21
Хм никогаш ништо не ќе е баш така како што изгледа размислување

Изменето од Santijago - 20.Ноември.2011 во 05:22
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Ноември.2011 во 23:11
Originally posted by Santijago Santijago напиша:

Хм никогаш ништо не ќе е баш така како што изгледа размислување
ama  vo makedonija,...bash e kako shto i izgleda,

....bedno !да
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 14151617>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.