IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - TUTORIJALI ZA Lightroom 3.4
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

TUTORIJALI ZA Lightroom 3.4

Внеси реплика Внеси реплика
Автор
Порака
love nikon Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Јуни.2010
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 56
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај love nikon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: TUTORIJALI ZA Lightroom 3.4
    Испратена: 20.Јули.2011 во 23:20
dali go raboti nekoj i da pusti nekoj tutorijal za nego odnapred fala
Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2011 во 00:06
Guglaj Lightroom Tutorials na web i videos.
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај love nikon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2011 во 12:23
                        ХХХХМММММ!!!!
      И БАБА КЕ МИ ДАДЕШЕ ВАКОВ ОДГОВОР ЗНАЕВ
Кон врв
сашо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Декември.2006
Поени: 538
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај сашо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2011 во 13:05
Originally posted by love nikon love nikon напиша:

ХХХХМММММ!!!!

JA IMAS POENTATA NA FORUMOV!
objektiv pred aparat, subjektiv pozadi
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај love nikon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2011 во 14:56
NE BE STO E TOA DA NE SE MACKA NA LEB???
Кон врв
fichot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Ноември.2007
Поени: 783
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2011 во 15:52
Ja si go rabotam redovno, a tutorial iskreno ne sum koristel...boza e programot i mislam deka nema da ti treba.
Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2011 во 15:54
Originally posted by love nikon love nikon напиша:

ХХХХМММММ!!!!

Izvini shto se obidov da ti pomognam.
Кон врв
pecok Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2011
Поени: 300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pecok Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2011 во 16:22
Најбоза програм е Digital Photo Professional. Наједноставен програм со сите најосновни работи.
Едитирање слики, процесирање RAW датотеки, рисајз, DPI. Без филтри, плагинови, и без кроп.

За кроп најлесно е со бесплатниот IrfanView со инсталиран плаг ин за ЈПГ Loseless crop и види чудо си правиш кропови колку сакаш и си се снимаат со додавка _crop1, _crop2 итн. Добра страна кај IrfanView е што е прегледник за слики и е ситен па брзо се отвара и брзо може да вртите слика по слика и да правите крпови колку сакате, брзо, едноставно и бесплатно. Сите плагинови доаѓаат посебно или како една инсталациона датотека, а има и кул плагинови како EXIF info, ЈПГ Loseless rotation и др.

Така да во суштина програм како Digital Photo Professional и IrфanView со неколку додатоци е се што ви треба, освен ако не се одредите на Photoshop Art правецот, за кој како што гледам има и посебна категорија тука.
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај love nikon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2011 во 19:07
Toa sakav i da go kazam celo vreme deka od mnogu ^^PROFESIONALCI^^ sto gi ima na forumov covek ne moze da prasa nesto i taka kapace po kapace za se i na se ke nema kraj na nisto od se.Ke citiram eden =
Originally posted by сашо -JA IMAS POENTATA NA FORUMOV!
ama toa e sto da se pravi.Ok ednostavno toa sakav da prasam dali nekoj,koj,i kako go ima programot i toa bese se.Nisto ne gi cinese fichot, i pecok da odgovorat kratko i jasno.Ok da ne dolzam mnogu samo sakam da se izvinam.I ke zaboravev ZORAN ne se sekiraj znam deka sekogas mi pomagas vo site slucai i problemi koj sto sum gi imal ne samo jas i mnogu drugi kako mene clenovi na forumov, i znam deka si eden od (pojakite)-BEZ NAMERA I NAVREDA ZA DRUGITE CLENOVI NA FORUMOV, profesionalec na forumov
Кон врв
Tegla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Април.2007
Поени: 2213
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2011 во 16:53
OVDE Kje najdes mnogu dobri i besplatni tutoriali. Odlicen Sajt.

Inaku go rabotam od verzija 1, i kompletno go zameniv Photoshop vo odnos na ureduvanje na fotografii. Photoshop sega go koristam samo ako mi trebaat nekoi specificni opcii.

Изменето од Tegla - 22.Јули.2011 во 16:58
That is called grain. It is supposed to be there.
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај love nikon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2011 во 18:43
FALA TEGLA.NEMAM ZBOROVI PROCRAMVEVO STVARNO E OK.FALA TI USTE EDNAS POZDRAV
Кон врв
mik1 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 10.Мај.2009
Поени: 46
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mik1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2011 во 21:08
Tegla edno prasanje ako moze..

Jas go rabotam Aperture 3 na mac.. sakam da go isprobam lightroom, imas li nekoe iskustvo so aperture pa da gi sporedis dvata programa? :)
Кон врв
Tegla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Април.2007
Поени: 2213
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2011 во 13:43
Ako ti brka rabota nema zosto da ne prodolzis da go koristis Aperture, iako sto jas licno preferiram PC i Lightroom. Probaj go i vidi dali e podobar za tebe ili ne. Ona sto za nekogo e dobro, ne znaci deka za site e dobro.
That is called grain. It is supposed to be there.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.