|
Прилеп |
Внеси реплика | страница <1 96979899100 131> |
Автор | ||||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
луѓе, под турбофолк мрсноќа не се подразбира само музика, туку култура и начин на живот, видови на луѓе...
пивосфестот е културен настан, бидејќи секој фестивал, без разлика со каква тема и содржина е, е културен настан погрешно сте ми ја разбрале поентата... спореддете како се спроведуваат фестивалите на пивото во земјите на пивото, а како кај нас и ќе ви стане јасно btw Дејвид гета ми е најодбивно нешто на светот во моментов |
||||
размисли пред да напишеш глупост
|
||||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Пиво фестот не е културен настан туку е едноставно пиво фест, како и секаде во светот, пиење пиво, јадење скара, рипање, цикање, дружење и тн.
Второ на овој пиво фест немаше ниту еден турбофолк пејач за разлика од годината кога главна ѕвезда беше Цеца и јас тогаш бев против. Оваа година беа Харис Џиновиќ, Здравко Чолиќ и Ван Гог носители на трите вечери, плус на сцена беа и Супер Хикс, Фолтин, и нашите Фолк и Поп ѕвезди. Затоа не ми е јасно зошто го форисраш муабетот. Освен тоа како што реков иако сум екстремно против турбо фолк музиката мислам дека единствена прилика каде што до негде може да се преживее т.фолкот е ваков тип на фестивали. |
||||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Мене не ми се допаѓа фестивалот не заради музиката, туку заради во кое време прават вакви оргии и тоа во најсиромашните градови во МК. Медиумите и власта сакаат со сила да направат нереална слика на живеењето во Македонија... па што ако дошле 400000 луѓе, мислите утре ќе им биде подобро (на повеќето) после пиво фест... вакви лексилиуми не ни се потребни... се надевам дека ќе се укине оваа глупост... барем до оној ден кога народот ИСКРЕНО ќе се радува на вакви настани...
ПС: мило ми е пивото, ама помила ми е вистината... така рекол Аристотел еднаш...
|
||||
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Citam podolu i se cudam... ako sme siromasni treba li da umirame...???????????????? i da nema nikakvi organizacii.........???????? Ako sme siromasni i ke nemase narod na pivo festot....i nemase da pijat site kako lamji............ Ako sme siromasni ovie denovi vo koja i da svrtev turisticka agencija sekaden mi kazaa deka full aranzmanite se za celo leto potpolneti...Toa od sto se nema pari li???????? I se organiziralo vo siromasen grad..izvini Prilep e super grad i bas mi e milo sto nekoja interesna rabota ne se organizira vo Sk... Ama kolku za informacija vo septemvri ili oktomvri bese pivo festot i vo Sk na kale...ama nikogas nema da go dostigne nivoto na Prilepskiot... I ako e kulturen nastan sega aj da vikneme operski peaci ovde.....pa neka rastegaat operi a nie vo kostumi sakoa i smokinzi ke odime na pivo fest i ke glumime kulturni luge.....ili seljaci na godinata.. pa kakva muzika bi bila za na pivo fest????? Si ima nastani za sekoja prigoda...i koj saka kulturen da bidi neka di na koncert, na teatar i dr mesta ne mora na pivo fest.. A jas do togas ke gi posetuvam site nastani sto mi pravat keif...odam na teatar..odam na koncert..odam na pivofest..ke odam na Dejvid Geta i ke si uzivam... a tie raboti sto mi se glupi sekako ke gi preskoknam ..nema da gi posetam i voopsto so niv nema da se zamaram... Fala prijatno... |
||||
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
||||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ми се налути Мај Веј заради мојата искреност ...
специјално за Мај менување на глаголот ,,одам,, на прилепски. Пази:
еднина
1л. нема да ом (на пиво фест*)
2л. че ојш (на пиво фест)
3л. че иди (на пиво фест)
множина
1л. нема да идиме (на пиво фест)
2л. че идите (ако сте од Точила че ојте) (на пиво фест)
3л. че ида (на пиво фест)
*се однесува на пиво фест 2012
|
||||
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
хахахахахахаххахаа
ме изнасмеа море момче че ојш чом чојме не ти се лутам...онака само сакав да си кажам мое мислење |
||||
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
||||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ma ne se raspravajte...ne e los pivo festot...ne e Prilep siromasen grad-recisi site gradovi vo nasata ni drzava se takvi..osven metropolata,razbira se,so siot svoj sjaj,lavovi,falanga,carevi i kralovi...
drugo mi bese muabetot.se e toa ok,malku zabava,polnenje baterii nikomu ne steti...znaete sto e loso pa duri i strasno? centralniot del vo mojot grad den potoa! e toa e najstrasno samo da imate prilika da vidite sto se ostanalo na bulevarot otkako ke se krenat standovite i ke zaminat pivopiite...djubre , smrdea ,fekalii na site strani...site parkovi mirisaa na mocalni,na trulez....odvratno i da...cenata na pivoto na pivofest se granici so ludilo..ili nekomu ne e jasno sto znaci pivofest ili epten uspesno glumat mutavi...a nie,narod ko narod...udri denes na pienje i jadenje, pa utre...utre ke mu mislime za utre |
||||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
10 години од Карпалак одбележани во Прилеп10 годишнината од трагичното загинување на десетмината прилепски бранители денеска беше одбележана во центарот на Прилеп во рамките на меморијалниот комплекс изграден во чест на бранителите на чиј споменик беше положено свежо цвеќе на денот на нивното загинување. ,,Карпалак е нашата тага и непребол. Загубата на прилепските бранители остави празнина која е дел од поновата историја на Македонија, вест која ја потресе целата македонска јавност,,-истакна градоначалникот на Прилеп Маријан Ристески. лесна им земја на дечковците
|
||||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Изменето од Andjelina - 13.Август.2011 во 16:00 |
||||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
sinoka i Prilep slavese za pobedata
odamna ne se sobral tolku narod na plostad,a da bide so ista misla i namera...stalno tamu bile nasi ili vasi...ili prisilno doneseni... sinoka plostadot ecese a vozduhot bese poln so euforija i ljubov kon lugjeto koi uspeaja vo nekolku nedeli da napravat ona sto nitu eden politicar ne uspea da napravi za nasata drzava vo minative 20 godini momci Изменето од Andjelina - 15.Септември.2011 во 10:21 |
||||
|
||||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ууууу замисли шо че бидиТ утре
|
||||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Прилеп - 70 години од првиот истрелРеновираниот музеј на 11 Октомври, сместен во зградата на прилепскиот учесток, ќе биде отворен во чест на јубилејот - 70 години од почетокот на антифашистичката борба во Македонија, најавува прилепскиот градоначалник Марјан Ристевски во пресрет на празникотПарада со 2.000 ученици, отворање скулптура на Кузман Јосифоски-Питу, огномет и целовечерен концерт на фолклорниот ансамбл „Танец“ се само некои од манифестациите што Советот на градот ги подготвува за 11 Октомври.Новоуредениот музеј во учестокот ќе биде еден од најубавите во регионот, најавуваат градските власти на Прилеп. - Импозантната поставка многу автентично и дискретно ќе ги отслика настаните од тој период. Во ентериерот, кој е модерен и современ, ќе бидат претставени голем број документи, скици, карти, оружје и воена опрема, како и указите за прогласување на народните херои и нивните фотографии. Посебен акцент ќе биде ставен на Повелбата за прогласување на Прилеп за град-херој и, секако, на учесниците што на 11 Октомври го почнаа оруженото востание - велат музејските работници. Ќе биде изложена и обновената макета на учестокот, онака како што тој изгледал во 1941 година. Светнат е и муралот на НОБ од Борко Лазески. На долниот кат ќе биде поставен ентериер од просторијата каде што се вршела истражната постапка во тогашниот затвор.
- Она што се случувало тогаш ќе биде раскажано преку соодветна приказна,
која ќе го претстави минатиот период - велат од прилепскиот музеј.
- Предизвик ми беше да го изработам ликот на Кузман Јосифоски-Питу. Тој е
еден од најголемите револуционери во Македонија од периодот на НОБ -
вели Башески. Што се случило на 10 октомври 1941 година Изменето од Andjelina - 08.Октомври.2011 во 22:24 |
||||
|
||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
I prilep,
....mislam,...dab-ot! |
||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ete,go proslavivme 11 Oktomvri so goooolem ognomet ...koj veli deka VMROto ne priznava NOV
megju drugoto imase i edna prekrasna izlozba na Bojana Artinovska,koj moze nek ja poseti,vredi da se vidi...me voodusevi devojkava |
||||
|
||||
Внеси реплика | страница <1 96979899100 131> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |