|
Најубавите стихови во Библијата |
Внеси реплика | страница <1 3132333435 98> |
Автор | |
alf
Сениор Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 631 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
Изменето од alf - 20.Септември.2011 во 16:44 |
|
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И ете, доаѓам скоро, и наградата Моја е со Мене, за да му дадам секому според неговото дело! Кој врши неправда, нека врши уште неправда; и кој е нечист, нека се онечистува уште; и кој е праведен нека врши уште правда; и кој е свет, нека се осветува уште Otkroven-22-12,11 Bbiblij |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
alf
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
Изменето од alf - 20.Септември.2011 во 16:45 |
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кон Тебе, Господи, ја подигам мојата душа. На Тебе се надевам, Боже мој не оставај да се засрамам, за да не се веселат над мене, моите непријатели. [Псалм 25:1,2] |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
alf
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
14:10 Ne veruvate li deka jas sum vo Otecot i deka Otecot e vo mene? Zborovite shto vi gi kazhuvam, od sebe ne gi kazhuvam, a Otecot, koj e sekogash vo Mene, On gi vrshi delata.
17:21 Da bidat site Edno, kako shto si ti Oche vo mene, i jas vo tebe, pa taka i tie da bidat vo Nas Edno. 17.25 Oche Pravedni, svetot ne Te pozna, jas Te poznav. Evangelie spored Jovan |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sekoj shto ke izleze kako pobednik ke bide oblechen vo beli obleki; nivnite iminja nikogash nema da bidat izbrishani od Knigata na zivotot. Koga nivnite iminja ke bidat chitani vo prisustvo na Mojot nebesen Tatko i na Negovite angeli, Jas niv javno ke gi priznaam za Moi. " [Otk.3,5] |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Господ ми е светлина и спасение, од кого да се плашам? Господ е штит на мојот живот, пред кого да треперам? 2 Кога ќе се доближат до мене злосторниците, моите противници и непријатели, за да ми ја изедат снагата, тие се сопнуваат и паѓаат. ... 3 Ако војска се крене против мене, моето срце не се бои; ако избувне и војна против мене, и тогаш сум полн со надеж. 4 За едно Му се молам на Господа, само тоа го барам: Да живеам во Господовиот дом, во текот на сите дни на мојот живот; да уживам во Господовата убавина, и да истражувам во Неговиот Храм. 5 Тој ме засолнува во Својот шатор, во зол ден; ме крие во скрилница на Својот шатор, Тој ме издига на карпа. (Псалм 27) |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
alf
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД ЈОВАН
|
|
SOLI DEO GLORIA
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
1 Од каде се војните и од каде се борбите меѓу вас? Не доаѓаат ли од вашите страсни желби, што се борат во вашите членови? 2 Сакате и немате, убивате и завидувате, и не можете да постигнете; се борите и војувате. Немате, зашто не молите. 3 Барате, но не добивате, зашто барате погрешно, за да го трошите во вашите страсни желби. 4 Прељубници, не знаете ли дека пријателството со светот е непријателство против Бога? И така, кој сака да му биде пријател на светот, Му станува непријател на Бога.8 Приближете се кон Бога, и Тој ќе се приближи кон вас; Исчистете ги рацете, грешници, и очистете ги срцата, луѓе со разделена душа! - Jakov 4,1-4.8 |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
alf
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
17 Макар и да не процвета смоквата, а и да нема плод по лозјата, макар и трудот на маслинката да не успее, и полињата да не донесат храна, макар и стадото да е истребено од трлото, и да нема говеда во оборите, 18 јас и тогаш ќе се веселам во Господа, ќе се радувам во Бога на моето спасение. ==Книга на пророк Хабакук 3:17-18 ; Библија== |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
alf
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
|
Внеси реплика | страница <1 3132333435 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |