|
Македонија и ЕУ...и кога конечно во ЕУ? |
Внеси реплика | страница <1 7273747576 77> |
Автор | ||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
само напред,мој предлог е сите како тебе нека заминат и најдобро да не се враќаат тука.
Среќен пат можам да ви посакам само. |
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
staviv pladnevno kafe i mislev da bidam offline ama naletav na ovoa., <> site na koi ne im e po merka ., i baraat vlakno vo jajce/bidejki cel svet e vo haos/vo nashava MAKEDONIJA ., mozhat slobodno da si odat ., neli ima sega vizna liberte pa ko voli nek izvoli so site pljachki shto gi imata ojte si., i nemojte ve molam da gi truete drugite okolu vas pravac tripoli ili kairo ili akron[usa] ili vo najmala raka irska
Изменето од pajser - 10.Март.2011 во 13:14 |
||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...ne se site tolku hrabri vo ochi da go kazat toa ama ,..vo srceto im e sigurno,.... princeso! |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
The_Boss
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор GFX Designer Регистриран: 31.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 948 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
браво фикс! ако не им чини,ене го патот! |
||
Поради неплатени сметки, ИДИВИДИ го исклучи потписот на The_Boss.
|
||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Би ви била бескарно благодарна доколку Македонија не ослободи мене и тие ко мене што не сакаат да останат тука , со ветување дека нема да бидат вратени пак назад. А нема ни на крај памет да се осудувам да се мажам со некојси норвежанец, швеѓанец или било каков со еу државјанство само заради документи. Си сакам јас со наш пасош од земјата во која сум родена да се иселам, но изгледа македонскиот пасош не ми нуди никаква гаранција.
Да секако, се ке беше подмачкано само да не ги одбројуваш деновите , месеците бидејки сепак не си со нивно државјанство, туку со ебано македонско па документите мора да ти бидаат спремни и по извесен период повторно документи и пак документи Тууууу да не може човек на раат да си работи, цело време јадеж дека не си дел од ЕУ Изменето од Mindy - 11.Март.2011 во 19:46 |
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
когааа?
кога сите жени во Македонија,ќе научат,како тие во радовишко од една тв-репортажа,да возат ...коњски коли!. замислете,голем успех во...незнам ни јас како да го толкувам ова,било што и жените возеле коњски коли.јас разбирам во тој Сомбор и жените пиеле вино..ама ова нашево е без преседан во ова време. алооо... |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Na Makedonija ne i potrebna EU. Site ekonomski poslabi zemji koi vlegoa vo ovaa unija denes se naogjaat vo ushte poteshka ekonomska sostojba, a nekoi se na pragot na bankrotstvo. Ako EU beshe tolku dobra opcija ova nemashe da se sluchi, neli ?
Zatoa EU nema da opstane ushte mnogu dolgo, barem ne vo ovaa segashna konfiguracija. Na Makedonja potrebna i e samo NATO shto kje znachi sigurnost i garancija za stranskite investicii vo nashata zemja. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Токму така! Словенците денес, мораа да ја задолжат нивната држава за да може да и се помогне на Грција, со тоа што земаа кредити, кои подоцна им ги даваа на Грците, за да се извлечат од тешката економска ситуација. Од друга страна НАТО е потребно и поради сигурноста и безбедноста како на економски, така и на воен план. |
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
па нато баш и не нуди некоја голема безбедност, ако има некаков конфликт, само доаѓа, си бира кого да срамни со земја и си оди...
и тоа политиката и меѓународните и внатрешните проблеми на многу земји, зависта од волјата на неколку и не дека не ни се потребни овие сојузи, пожелно е да им се придружиме, но сепак, државава треба беспотребно да импровизира и да се понижува, само поради минимални бенефиции од нив |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ама тоа за кое говориш не го прави со земја-членка, зарем не? Си слушнал некаде некоја земја членка на НАТО да биде срамнета од НАТО? Јас досега не сум слушнал и видел. За жал, потребно ни е НАТО, пред се затоа што сме опкружени со алчни и дволични соседни држави, кои доколку им се овозможи шанкса, нема да се колебаат да ни' наштетат. А со твојата последна констатација околу понижувањето целосно се согласувам. |
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Некако дури ми е незгодно да зборувам на ова тема...
сакам да кажам... пред еден век или така нешто големите држави... си имале колонии... е арно ама на некој му текнало... вика ќе направиме нешто што се вика демократија... и борба за човекови права... и така денеска големите држави немаат колонии... ама имаат државички на кои им обезбедуваат слобода и човекови права... е сега и ЕУ пошто има демократија во себе и за себе... они мораат таа да ја шират и на други места... значи сакам да кажам така они ја шират демократијата во Турција на пример... па Пежо, Рено и по уште некое количе... се произведува таму... а се продава на Балкан... то е због демократија... и сеа каква врска има Македонија со Еу и со демократија...? пазете не реков колонија... реков демократија... а врската е иста ко што ја има општина Центар... со село Пустец... |
||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ЕУ се раководи според ова:
Кој ми треба, ќе го чувам по секоја цена кај мене (Грција).
Кој не ми треба, со сите сили ќе се трудам да го отфрлам од мене (Македонија).
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Onie megjunarodni korporacii koi sakaat da investiraat vo Makeodnija baraat sigurnost za svoite investicii. Vo toj aspekt NATO e nesporedlivo posigurna opcija od EU bidejkji se bazira na vzaemna voena pomosh za garantiranje na suverinitetot na svoite chlenki. EU e unija bazirana samo na ekonomski interesi. Dokolku vo eden mig ovie gi snema, togash ischeznuva i taa unija. Videte shto se sluchuva godinava so EU preku krizite vo Irska, Grcija, Italija, Portugal, Shpanija... Tie pokazhuvaat deka denovite na EU, onakva kakva shto beshe zamislena i oformena, se odbroeni. Zatoa na Makedonija i treba samo NATO. Изменето од Messenger - 14.Јули.2011 во 15:03 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A so mislite deka ako se rasturi EU deka Nato ke si ostane cel. Nekako ne sum bas vo toa siguren.
A i ne se soglasuvam deka nato e cuvar na kapitalot i iinvesticiite. Pre bi se reklo deka e sobir na edna pljackaska celina, za da moze da pljackaat po daleku poslabi drzavi, kako sto na vremeto pravea krstasite vo nivnite pohodi. Da ne slucajno nato gi cuva zapadnite investicii po kina, rusija, indija, pakistan, vietnam, banglades, latinska amerika, afrika i dr. |
||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
||
Внеси реплика | страница <1 7273747576 77> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |