![]() |
|
Филозофирај |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7576777879 82> |
Автор | |
Tetratka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
месс стар пријателе
![]() ![]() ме радуваш со коментариве - ај тука ќе те прашам - темата е слободна: зш е тапа во вероисповед? или философската доктрина за религиозна принадлежност ја попречува моралната етика на субјективниот пристап кон определената форма формулирана систематски, за некој да си прави кејф... ![]() абе,., пак одлепив ![]() ![]() |
|
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|
![]() |
|
pajser ![]() Сениор ![]() ![]() kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13948 |
dobro izanalizirani tezi i teoremi., so osvrt na sushtinsko bitnite raboti., nekovecionalnosta ja pravat prioritetna za taa da bide organski del od nekoja rubrika ., a vo nedostig na duhovno etichki moralno verski vdahnovenija rubrikata za golema pozhal e ., nesto vo kontekst na slabosta na chovekovata priroda...................aaaaaaaaaaaa. a tek jas kaj zabegav.,
mes ., smamo si gi ladime mozocive ![]() ![]() P.S... bez panika ima OHO lepak ke te zakrpime nekako i ke bidesh ko ful hd ., de de ko nova ![]() ![]() ![]() Изменето од pajser - 13.Јули.2011 во 15:19 |
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Ako mislish deka e taka togash dojdi i odtapi ja rabotata. ![]() |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
Tetratka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
тешка работа...
![]() ![]() |
|
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
![]() ![]() |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
pajser ![]() Сениор ![]() ![]() kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13948 |
zaradi nekoi promeni od mok vo sila zborovite stanaa sinonimi- duri i od lichnosti koi bi trebalo da znaat i podobro
![]() |
|
|
|
![]() |
|
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Јас само стојам вчудоневидена, но зошто? Дозволив да ме преплават стравови.
Од што се штитиме со стравовите? Толку парализирачко дејствие има што ми ги изгоре сите желби и надежи. Толку деструктивни пораки носи тој страв: Немој, ќе се зезнеш; немој, ќе се изгориш ; не е безбедно за тебе, ќе се повредиш. Се прашувам кој ни ги вметнува сите овие работи низ развојот? Се прашувам зошто таа потреба од се да се штитам? Зошто да се лишувам од се? Толку се наивни стравовите од типот: ќе ме избркаат, ќе ме напушти татко ми... не велам дека не е страшно и дека не е реално тоа што ми се случува, но стравот е нешто навистина подлабоко... стравот лежи во реченицата: ЈАС НЕМА ДА СЕ СПРАВАМ СО ТОА! Тоа што ми се случува е навистина тажно, но го гледам коренот на стравот и го фрлам во огништето да изгори. Доста е онесбособување. Секој може со се да се справи доколку не се парализира со стравови. ![]() |
|
![]() |
|
vivi1 ![]() Сениор ![]() ![]() Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
pajsi...saka da kaze..silata i mokta se edno isto
![]() |
|
vivi
|
|
![]() |
|
moram li da se plasham od se ona od shto se plashat drugite .....koja besmislica...
ne toa se dve razlichni sostojbi........ silata e grda ..i znae da bide losha.,., mokta e dobra i., znae da napravi dobri dela .,<> mokta e znaenje<> ![]() ![]() ![]() P.S.,....da nema nedorazbiranja ovoa sum go chul od bog da go prosti dedo mi Изменето од pajser - 14.Јули.2011 во 11:07 |
|
|
|
![]() |
|
vivi1 ![]() Сениор ![]() ![]() Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
e ne
![]() drugo e sto nie sme pozitivci i znaeme kako
![]() |
|
vivi
|
|
![]() |
|
![]() mokta na mecenite., leonardo., bah ., betoven., mokta e vo umot ., silata vo muskulite ![]() |
|
|
|
![]() |
|
neee
![]() a mokta na oruzjeto..i silata na ljubovta....
![]() |
|
vivi
|
|
![]() |
|
steta za mazite togas
![]() |
|
vivi
|
|
![]() |
|
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
..ееее стварно,ја упропастивте темава. ![]() нема простување...земај хеблата. ![]() |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7576777879 82> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |