|
Хеликоптери |
Внеси реплика | страница <1 171819 |
Автор | |
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
tebe be ,..za se te bivalo!
...ne bilo luping ,..ne znam shto bilo...
tuku, eve http://youtu.be/qRwSeb64Xj4 znael da napravi loop ,
...ama , ne e toa ...drugo neshto e...
...iako,stvarno, i drugi znaaele da go pravat...samo ne znam dali ruski mozat.
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...ma, imalo polno shto znaele loop-ovi da pravat!
vidi go samo "maliov" virtuoz:
..i ''nazaechki'' go pravi Изменето од brza - 05.Јули.2011 во 00:43 |
|
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eve i eden interesen 'poratabl'' helikopter
|
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
знам дека обично обожавам да се правам паметен, ама тука мислам дека сум во право
конвенционален лупинг ти е кога го правиш со авион, и кога ќе собереш доволно брзина, ја повлекуваш само палицата наназад и ја држиш така се додека авоинов не напарави скоро совршен круг, со тоа што нема да го изгуби векторот на движење хеликоптерот, на друга страна, само се исправува веритикално со помош на неговите контроли, а потоа пилотот дозволува хеликоптерот да влезе во stall (не знам на нашки како се вика) и паѓајќи надолу со мала асистенција од пилотот да направи еден вид на салто (тоа се приметува најмногу кај хеликоптерот на ред бул) слично нешто може да се постигне и со авион, ако авионот го исправиш во вертикала и го тераш така се додека не изгуби инерција и не почне да паѓа значи авион прави лупинг, а хеликоптер салто наназад инаку ова последново се вика autogyro и е сосема различен концепт од хеликоптерот, хибрид е од хеликоптер и авион, со тоа што хоризонбталните елиси ги користи како крило, а вертикалниот пропелер го користи како придвижувач, поентата е да се создаде „авион“ кој може да лета со помали брзини http://en.wikipedia.org/wiki/Autogyro |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
Внеси реплика | страница <1 171819 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |