![]() |
|
Ништо не е онака како што изгледа |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 14151617> |
Автор | |
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ne,naprotiv,gledam na niv kako MNOGU JAKI i de objasni mi kade go gledas mojot pesimizam koga veke me prozva?
|
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
![]() |
|
Hedonistka ![]() Сениор ![]() ![]() Shapeshifter Регистриран: 17.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 282 |
Веќе си ги разбрал тајните на човечката природа? па наведуваш какви сме а не ги наведуваш и позитивните работи што ги правиме еден за друг.. |
|
If you are reading this, get a life!
|
|
![]() |
|
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
kako sto rekov tumacenjeto na mojot post e slobodno....nemas cenzura koga gi tolkuvas moite postovi....za drugite ne znam Pozitivno e seto ona sto go pravime za nas...
|
|
|
![]() |
|
Hedonistka ![]() Сениор ![]() ![]() Shapeshifter Регистриран: 17.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 282 |
Ја држам четката за цртање до мене,насекаде каде што одам,во случај да треба да се покријам така што вистинската јас да не се покаже...Толку се плашам да ти се покажам себе си,се плашам од тоа што ќе направиш...Може да се смееш или да кажеш злобни нешта,се плашам дека можам да те загубам!Би сакала да ги избришам сите редови боја за да ти ја покажам вистинската јас но сакам да пробаш да ме разбереш дека имам потреба да ти се допаѓа она што го гледаш..Така ако си трпелив и ги затвориш очите,ќе ги тргнам многу бавно сите редови боја-те молам да разбереш многу е тешко да се покажеш себе си..Сега откако сите редови боја се тргнати се чувствувам гола,боса и треперам од студ и ако се уште ме сакаш со се она што гледаш ти си мој-по безценет од злато..Но имам потреба да ја задржам четката и да ја држам цврсто сакам да ми е под рака во случај некој да не разбира..Така драги мој пријателу те молам заштитувај ме и ти благодарам што вистински ме сакаш но те молам да ми дозволиш да си ја задржам четката за цртање се додека и јас не се засакам себе си....... Ова е само мал дел од вистината... ![]() |
|
If you are reading this, get a life!
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Pa... ako ti si ja drzhish chetkata za boenje i taka nashminkata mu se prikazhuvash na prijatelot... prijatelot te saka onaka kako shto si nashminkana bidejki bez nea toj voopshto ne te poznava... i taka go lazhesh i nego i sebe, pa koga od sebe kje ja simnesh taa slika kje go izgubish onoj za kogo si se shminkala. Oti toj se poznaval i bil zainteresiran za nashminkanata, a ne za tebe.
Togash toj kje ti bide kriv oti se "promenil" ili "ne te razbira". Ili kje mora da se reshish siot zhivot da go minesh pod maska na shminkata koja ne te pretstavuva tebe tuku nekoja imaginarna lichnost. A taka se lazhesh sebe si, a ushte pogolem grev e shto go lazhes drugarot... Simni gi site sliki, izbrishi gi site shminki i bidi onoa shto si... oti samo toa mozhesh da bidesh i NIKOGASH ne kje mozhesh da se naslikash i nashminkash onakam kako shto SITE drugi bi te posakuvale vo svoite zhelbi. Bidi svoja i kje bidesh srekjna. Toa e Budizam. Toa e zhivotot. Toa e vistinata. Seto drugo e iluzija. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
Феникс ![]() Сениор ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
izgleda se ushte...... ponekogash ......ne gi simnuvam rozevite ochila...barem togash koga jas sakam da mi izgleda se rozevo...
|
|
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
|
![]() |
|
pajser ![]() Сениор ![]() ![]() kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13948 |
retko koga e onaka kako shto sakame da <>bide<> a ne kako bi izgledalo ., najgolemata zamke e samosebezalazhuvanjeto., ili samosozhaluvanje., ., realnosta i sega i tuka prisatnost so umot., gi pravat vistinskite kreacii i reakcii., ponekogash mozhe da si dozvolime mala proshetka na toa kako nie bi sakale da bide ., no koga magijata sekogash ischeznuva ., se zhivee vo realen ., prekrasen svet ., ., samo od nas zavisi kakov ke go napravime., .,
![]() ![]() ![]() |
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
![]() |
|
vivi1 ![]() Сениор ![]() ![]() Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
![]() |
|
vivi
|
|
![]() |
|
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Bogami nekogas epten e taka. Jas se iznenadiv denes od toa sto go doznav
![]() ![]() ![]() Samo znam deka ne sakam vakvi heroi okolu mene od koj ne baram nesto kojznae sto i da mi rasfrlaat posle so frazi: vidi sto napraviv za tebe, kolku si sebichna. A jas vrska nemam bash i sto e toa tolku napraveno za mene... Nisto ne e kako sto izgledase, ili barem kako sto na mene mi izgledase, vcudonevidena sum do beskraj. ![]() Изменето од ekszi88 - 23.Јули.2011 во 10:35 |
|
![]() |
|
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Oва е нешто што ми истера очи... иии за да разбере човек што си напишал мил мој Џошуа човек прво треба да се познава себеси, нели? ![]() Ништо не е така како што изгледа, се губиме во наметнатата слика за нас составена од авторитетите во нашата глава. Толку подло наметнати сценарија складирани во нашето несвестие... Дур не ги освестиме ќе глумиме мајка Тереза и Тоше Проески дур умираме во осаменоста во нас, ќе се измачуваме во гневот кон светот, ќе ги мразиме гејовите и тие што слушаат турбо фолк или емо музика, ќе ги нарекуваме глупаци истоимените за да се осетиме вредни и живи. Уфффф, навистина не е ништо како што изгледа. Не знам ни јас како изгледам сеуште, но ја барам онаа љубов од себе за себе... она "себичното" кое е најнесебично... |
|
![]() |
|
Ништо не е онака како што изгледа... или како што сме си замислиле дека треба да биде?
![]() |
|
![]() |
|
najlesno e da dodademe,najtesko da odzememe...da ni zafali parce meso...
|
|
|
![]() |
|
Santijago ![]() Сениор ![]() ![]() PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Хм никогаш ништо не ќе е баш така како што изгледа
![]() Изменето од Santijago - 20.Ноември.2011 во 05:22 |
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
....bedno ! ![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 14151617> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |